0
NOWNESS

Ο αξεπέραστης ομορφιάς, κρυμμένος μέσα στην άγρια Δύση, κήπος του ράντσου Ford

Χωμένο μέσα στο φαράγγι ενός βουνού, εκεί όπου ο Χέμινγουεϊ πέρναγε τα καλοκαίρια του, η βασίλισσα Ελισάβετ ερχόταν για να επισκεφθεί τους φίλους της και το ροντέο εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό γεγονός, βρίσκεται η τεχνητή όαση του Ford Ranch.


Η Joan F. Wallick και ο Robert L. Wallick ο πρεσβύτερος απέκτησαν το 1968 την οικία Wyoming, την οποία κινηματογράφησε ο Albert Moya για την εβδομαδιαία σειρά του Nowness Great Gardens. «Εμπνεύστηκα όταν την γνώρισα, αυτή την ονειροπόλα ύπαρξη που δούλεψε -και ακόμα δουλεύει - για να κάνει τις «ιστορίες» της πραγματικότητα» λέει ο κινηματογραφιστής για την κυρία Wallick, μία επιτυχημένη πιλότο της οποίας το έμμονο πάθος είναι να συλλέγει έντομα, χριστουγεννιάτικα στολίδια (έχει 32.656 στην συλλογή της) και περισσότερες από 400 ποικιλίες φυτών στα 35 στρέμματα της γης της.


Είναι θαυμάσιο να ανακαλύπτεις ακτινοβόλες μπλε καμπανούλες delphinium, εκατοντάδες hostas (χόστα) και την θεραπευτική ποικιλία τριανταφυλλιάς Rosa gallica officinalis να ανθίζουν δίπλα στον τάφο του τελευταίου λύκου της Wallick, τον Eeyore (η θερμοκρασία στη περιοχή τον χειμώνα αγγίζει τους μείον 30 και το καλοκαίρι τους 37 ενώ στο μέρος συχνά ξεσπάνε ισχυρές καταιγίδες).


«Μέρος της χαράς της κηπουρικής είναι οι προκλήσεις που προκύπτουν από το συγκεκριμένο περιβάλλον» εξηγεί η Wallick η οποία ύψωσε φράκτες για να κρατήσει μακριά τα λιοντάρια του βουνού, τις αρκούδες και τα ελάφια ώστε να αφήσουν τον περιποιημένο κήπο της να ανθίσει. «Έχω μια ασυγκράτητη επιθυμία να φυτεύω ένα φυτό απ' το καθετί και να περιμένω να δω πως θα είναι» προσθέτει και συνεχίζει: «Όμως αυτό είναι για τον επόμενο χρόνο».

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ