Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Για τον Alec Soth η φωτογραφία είναι μια συνεχής αναζήτηση

Ένας από τους σπουδαιότερους χρονογράφους της σύγχρονης ζωής στην Αμερική αφηγείται τη ζωή του μέσα από εικόνες.

Μέσα από τη φωτογραφική του σειρά "Sleeping by the Mississippi", που κυκλοφόρησε ο Alec Soth το 2004, κατάφερε να μπει στην κατηγορία των πιο ξεχωριστών φωτογράφων, όσον αφορά την απεικόνιση της σύγχρονης ζωής στην Αμερική. 

Το φωτογραφικό ενδιαφέρον του Soth στρέφεται γύρω από την "on-the-road" φωτογραφία, αντίστοιχη με αυτή των Robert Frank, Walker Evans και Stephen Shore, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εστιάσει στην απεικόνιση όμορφων τοπίων και ανθρώπινων κοινοτήτων, που δε βρίσκονται συχνά στο φως της δημοσιότητας. 

 

Σε αυτό το ειδικό επεισόδιο του Nowness σε συνεργασία με το Magnum Photos, o κινηματογραφιστής Joppe Rog ακολουθεί τον Soth, στην προσπάθειά του να ανακαλύψει συναρπαστικές τοπογραφίες και πρόσωπα που έχουν κάτι να πουν γύρω από τη Μινεσότα, την πολιτεία όπου μεγάλωσε ο φωτογράφος. 

 

Στο φιλμ βλέπουμε μερικά από τα πιο εμβληματικά έργα του φωτογράφου, όπως το «Peter's Houseboat» (2002) και το «Misty» (2005). Όλα τα έργα του Soth ουσιαστικά καλούν τους θεατές να προβληματιστούν γύρω από έννοιες, όπως η τέχνη, η αρρώστια, ο θάνατος, η θρησκεία και η πολιτική σε διάφορες περιοχές της Αμερικής. 


Προσοχή: Το βίντεο περιέχει εικόνες με γυμνό. 

@Nowness

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή