Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Το έργο του Νεοζηλανδού καλλιτέχνη Dane Mitchell, στην φετινή Μπιενάλε της Βενετίας, καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει πρόοδος δίχως παρελθόν

Μέσα από το έργο του, ο διεπιστημονικός καλλιτέχνης Dane Mitchell, αποδίδει φόρο τιμής σε απαρχαιωμένα αντικείμενα και σύνεργα του παρελθόντος

Πύργοι μετάδοσης μεταμφιεσμένοι σε πεύκα αναμεταδίδουν έναν τεράστιο κατάλογο απαρχαιωμένων εφευρέσεων, τους οποίους δημιούργησε ο -γεννημένος στο Ώκλαντ- καλλιτέχνης Dane Mitcelle για την εγκατάστασή του Post Hoc. «Το έργο δεν προορίζεται να γίνει ένα ηθικό δίδαγμα, είναι μια ελεγειακή ανάκληση του παρελθόντος» λέει και ο Mitchell, o οποίος θα εκπροσωπεί την Νέα Ζηλανδία στην φετινή Μπιενάλε της Βενετίας.

 

«Εύχομαι η δουλειά μου να επιτρέψει στους ανθρώπους να σκεφτούν την υπεραφθονία του παρελθόντος» σημειώνει ο καλλιτέχνης.

 

Πρώην έθνη, εξαφανισμένα είδη, νεκρές γλώσσες, απαρχειωμένα λογισμικά...

 

Η τεράστια φωνητική λίστα θα αναδύεται από τα «δέντρα» και οι θεατές θα μπορούν να συντονίζονται στην μετάδοση μέσω των τηλεφώνων τους στις διάφορες περιοχές της πόλης. Ο Mitchell επέλεξε συγκεκριμένες τοποθεσίες που αντιπροσωπεύουν την ιστορία της ανθρώπινης γνώσης, για να δείξει ότι δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς παρελθόν.

 

Σε αυτή την ταινία, ο κινηματογραφιστής Adam Luxton ακολουθεί τον Michelle στο εργοστάσιο στο Guangzhou της Κίνας, όπου δημιουργήθηκαν οι πύργοι επικοινωνίας. «Ένιωσα σαν να έβλεπα τον πραγματικό πλανήτη», λέει για την επίσκεψη του στο εργοστάσιο. «Αυτή ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα πόσο ισχυρή ήταν η λίστα του Dane».

 

Το περίπτερο της Νέας Ζηλανδίας θα εδρεύει στο Palazzina Canonica, πρώην έδρα του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών, από τις 11 Μαΐου έως τις 24 Νοεμβρίου 2019.

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή