Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Ένα αρχιτεκτονικό ταξίδι στο Ίδρυμα Louis Vuitton του Παρισιού

To μουσείο-αριστούργημα σύγχρονης τέχνης σχεδιάστηκε από τον βραβευμένο με Pritzker αρχιτέκτονα Frank Gehry

Δεν θυμίζει καθόλου κανένα από τα προηγούμενα έργα του βραβευμένου με Pritzker αρχιτέκτονα Frank Gehry. Η κατασκευή του από γυαλί και ατσάλι δίνουν την αίσθηση ενός κτιρίου με φτερά.

 

Αποτελείται από δώδεκα πάνελ που μοιάζουν με πανιά πλοίου που βρίσκεται στη θάλασσα και από τον αέρα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι κινούνται.

 

Το νέο μουσείο υψώνεται στο δάσος της Βουλώνης, στα δυτικά προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στο 16ο διαμέρισμα.

 

Βασική αρχή για τον σχεδιασμό του μεγαλεπίβολου κτιρίου ήταν να αντανακλά τη φήμη, την ποιότητα και τον πολύπλευρο χαρακτήρα της φίρμας Louis Vuitton, όπως επίσης και τη σχέση της με την καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από διάφορους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας.

 

@Nowness

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή