Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Ίσως ο πιο μαγικός κήπος του κόσμου

Μια ξενάγηση στον τροπικό, μεξικανικό παράδεισο του Βρετανού ποιητή Edward James

Για το πρώτο επεισόδιο της πιο πρόσφατης σεζόν της σειράς Great Gardens– που γίνεται πλέον σε συνεργασία με το περιοδικό House & Garden -ο Λονδρέζος σκηνοθέτης Toby Amies μας ξεναγεί ανάμεσα στα τεράστια γλυπτά εξωτερικού χώρου του μεξικανικού καταφυγίου Las Pozas («Οι πισίνες»), τον τροπικό κήπο που δημιούργησε ο Βρετανός ποιητής του εικοστού αιώνα, Edward James. Εδώ, ο Amies μιλάει για την κινηματογράφηση αυτού του σουρεαλιστικού μέρους:

 

«Από την πρώτη στιγμή που είδα μια φωτογραφία ενός τεράστιου, εσωτερικού, γλυπτού από τσιμέντο του Edward James να προβάλει μέσα από την μεξικανική ζούγκλα, ήθελα να εξερευνήσω το Las Pozas. Πάντα αγαπούσα αυτά που εγώ αποκαλώ «αυτόματα μνημεία», τεράστια έργα τέχνης κατασκευασμένα χωρίς καμία αναφορά σε οτιδήποτε, παρά μόνο στο τι συνέβαινε μέσα στο μυαλό και την καρδιά του καλλιτέχνη που ένιωθε ότι έπρεπε οπωσδήποτε να το δημιουργήσει, αδιαφορώντας για το πίστευε οποιοσδήποτε άλλος.

 

»Το Las Pozas είναι ένα συναρπαστικό μνημείο, η Αγγλική εκκεντρικότητα σε τρεις διαστάσεις, ένας σουρεαλιστικός τουριστικός προορισμός και τώρα το κέντρο ενός κύματος από υπέροχα, εσωτερικά αρχιτεκτονήματα που έχει εξαπλωθεί στην γειτονική πόλη της Xilitla. Η κινηματογράφηση ήταν μια πρόκληση μια και παραμένει ανολοκλήρωτο, αλλάζει συνεχώς, καθώς οι κατασκευές και η φύση παλεύουν να συνυπάρξουν.

 

»Ελπίζω στο βίντεο να αποδώσαμε κάτι από το θαύμα του να βρίσκεσαι σε έναν χώρο, χωρίς να χάνεις το μυστήριο και τη μαγεία που εκλύεται από κάθε φύλλο, από κάθε κολόνα. Ο Edward James ήταν ένας ποιητής και το Las Pozas ήταν το πιο έξοχο ποίημα του.»

 

©Nowness

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή