Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι γυναίκες υφαίνουν ακόμη με τον παραδοσιακό τρόπο

Η τεχνική ύφανσης talli είναι ο συνδετικός κρίκος των γυναικών της κοινότητας Dibba, που λένε ιστορίες για τη ζωή δίπλα σε κλωστές και πέρλες

LIFOTEAM,

Το φιλμ A String of Pearls είναι η τρίτη δουλειά της Κενυάτισσας καλλιτέχνιδας και κινηματογραφίστριας, Amirah Tajdin, για το Irthi Contemporary Crafts Council, που έχει ως έδρα του τη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


Για τις ανάγκες του φιλμ, η Amirah δούλεψε στενά με γυναίκες από την κοινότητα της Dibba, που μέχρι και τότε δεν είχαν μπει ποτέ μπροστά στον φακό της κάμερας και εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να υφαίνουν με βάση μια παραδοσιακή τεχνική της περιοχής, το talli.


Μέσα στα υφαντά τους πλέκουν και εντυπωσιακές πέρλες, ενώ παράλληλα λένε ιστορίες η μία στην άλλη και τραγουδούν ήχους από τον τόπο τους. «Οι ιστορίες αυτών των γυναικών είναι πραγματικές και σχετίζονται άμεσα με τις εμπειρίες τους, αλλά εν μέρει τις κατευθύνω, παίρνοντας έμπνευση από την κουλτούρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έτσι ώστε να είναι πιο «προσιτές» στο ευρύ κοινό», λέει η Tajdin. 

 

@Nowness

 

 

 

Nowness