Ποδηλατώντας στο Παρίσι: μια νεαρή Παριζιάνα βλέπει με φρέσκια ματιά τις κλασικές ομορφιές του

Άνοιξε τα μάτια σου και δες τις όψεις του Παρισιού με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο σε αυτή την απόκοσμη ωδή στην ποδηλασία

LIFOTEAM,

Οι Brooks England, βρετανοί παρασκευαστές ποδηλατικών αξεσουάρ, συνεργάστηκαν με το NOWNESS ώστε να δημιουργήσουν μια συναρπαστική σειρά τριών επεισοδίων, παρουσιάζοντας τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η ποδηλασία μπορεί να ανυψώσει την καθημερινότητά μας. Από μικρές περιπέτειες μέχρι κάποια τολμηρά εγχειρήματα, το κάθε επεισόδιο επαναπροσδιορίζει την διαχρονική σχέση μας με το ποδήλατο· είτε ως διαβατήριο προς την ελευθερία, είτε ως μια γραμμή που συνδέει κάθε γωνιά της πόλης, ή μια πολύτιμη βοήθεια μέσα σε ταξίδια αυτογνωσίας.

 

Το Renewed Intuition ακολουθεί μια νεαρή Παριζιάνα που διακτινίζεται μεταξύ των λιθοστρωμένων δρόμων της Montmartre, περνώντας με το ποδήλατό της από τα γεμάτα με βουητά μπαρ του Saint-Germain, σαν κομμάτι της καθημερινής της μετακίνησης μέσα στη πόλη. Ο Γάλλος σκηνοθέτης Thibaut Grevet δημιουργεί ένα αφηρημένο, οπτικό ποίημα, το οποίο συνδυάζει λήψεις πολλών ημερών πάνω στην ίδια διαδρομή, σε ένα μοντάζ από σκηνές τραβηγμένες με χαμηλή εστίαση που προκαλούν ζαλάδα.

 

Ένα δραματικό ποίημα του συγγραφέα Dylan Cox λειτουργεί ως εμψυχωτικός μονόλογος που διαποτίζει το φιλμ. Με την βοήθεια των χαμηλών ταχυτήτων διαφράγματος και των ακτινοβολούντων από τον ήλιο πλάνων, το Renewed Intuition αντικατοπτρίζει τέλεια την έξαψη που μπορεί να προκαλέσει η ποδηλασία στην πόλη. Ενώ η ατρόμητη πρωταγωνίστριά μας πλανιέται εντός της κυκλοφορίας, ορμάει μέσα σε ένα παντοπωλείο και καταλήγει να αφουγκράζεται την θέα από το Pont Neuf, απολαμβάνοντας την ευχαρίστηση και την ηρεμία που μόνο ένα ποδήλατο μπορεί να προσφέρει. Το φιλμ του Grevet είναι μια υπενθύμιση πώς το ποδήλατο μπορεί να διευρύνει και να εμπλουτίσει τους οικείους χώρους, δίνοντάς μας την ελευθερία να μπορούμε κάθε φορά να ακολουθήσουμε τον πιο γραφικό δρόμο για το σπίτι.

 

Nowness

 

Nowness