Μπαλέτο: Μια σκληρή τέχνη με ημερομηνία λήξης

Μια περφόρμανς του James Whiteside, βασικού χορευτή του American Ballet Theatre, που χρειάστηκε τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, πάθους και οράματος.

LIFOTEAM,

Το καινοτόμο όραμα, το ακούραστο πάθος και τα τέσσερα χρόνια γυρισμάτων και μοντάζ οδήγησαν στη δημιουργία μιας κινηματογραφικής εξερεύνησης του χορού από τον σκηνοθέτη και φωτογράφο Pasha, γνωστό και ως YOPOOSH.

 

Το «Death of a teen idol», εκτελεσμένο από τον βασικό χορευτή του American Ballet Theatre, James Whiteside, αποτελεί μέρος του ευρύτερου πρότζεκτ του σκηνοθέτη με τίτλο «Hotel Armada», το οποίο καταγράφει την τέχνη της μόδας, του μπαλέτου και του σύγχρονου στιλ μέσα από το προφίλ δεκαεπτά χορευτών.

 

«Η καριέρα στο μπαλέτο είναι πεπερασμένη. Γύρω στα 40 του, ένας χορευτής πρέπει να αφήσει στην άκρη τα παπούτσια του, εάν δε θέλει το επόμενο βήμα του να είναι μοιραίο» λέει ο Whiteside, που έχει μαγέψει το κοινό σε μεγάλες παραγωγές όπως «Le Corsaire», «Don Quixote» και «The Nutcracker».

 

«Τα μαλλιά μου αραιώνουν, το δέρμα μου είναι δερμάτινο και κέρινο, ενώ όλο μου το σώμα πλέον είναι καλυμμένο από σκληρές τρίχες λες και είμαι κάποιος fancy ομοφυλόφιλος» συμπληρώνει ο χορευτής.

 

@Nowness

 

 

Nowness