Κάνοντας voguing με Μπετόβεν

Η χορευτική κοινότητα του Όσλο γιορτάζει τα 250 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου συνθέτη.

LIFOTEAM,

Ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Σκανδιναβίας, η Norwegian Chamber Orchestra, ζήτησε από τη σκηνοθέτρια μουσικών βίντεο και διαφημίσεων Emilie Norenberg να δημιουργήσει ένα φιλμ που θα εισαγάγει τη μουσική του Μπετόβεν σε μια νέα γενιά ακροατών. Η ταινία γυρίστηκε στους προαστιακούς δρόμους του Όσλο και η κεντρική ιδέα ήταν η προσπάθεια ενός νεαρού άνδρα να αποδεχτεί και να αγκαλιάσει την ταυτότητά του.

 

«Κοιτούσα πάντα με θαυμασμό τη χορευτική κοινότητα γιατί πουθενά αλλού δεν διδάσκεται η αυτοαποδοχή και η ανεκτικότητα, με τον τρόπο που το κάνουν εκεί» δήλωσε η σκηνοθέτις, που μίλησε αναλυτικά με τον πρωταγωνιστή της ταινίας της, Karim Mahmoud, για τις εμπειρίες που αποκόμισε από την επαφή του με τη χορευτική κουλτούρα. «Κατά κάποιο τρόπο το μήνυμα που θέλουν να περάσουν προσεγγίζει αυτό του Μπετόβεν. Ήταν και ο ίδιος ανθρωπιστής και πίστευε στην ισότητα και την ανεκτικότητα».


«Εμπνεύστηκα από τη ζωή του συνθέτη και προσπάθησα να κάνω παραλληλισμούς με το τρέχον κοινωνικό κλίμα, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσω κάτι που εξυμνεί τη μοναδικότητα», λέει η σκηνοθέτις που συνεργάστηκε για το συγκεκριμένο πρότζεκτ με τον κινηματογράφιστή Andreas Johannessen. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι συγκινητικό και αυθεντικό».

 

Nowness

Nowness