Ισορροπώντας πάνω από το κενό

Ο Daniel Askill σκηνοθετεί έναν σκληρό αγώνα ανάμεσα σε μια νεαρή μαχήτρια και ένα ανδροειδές ρομπότ

LIFOTEAM,

Γυρισμένο στην Αραβική έρημο και έχοντας ως φόντο το Μπουρτζ Χαλίφα, το φιλμ με τίτλο Universal Machine διαδραματίζεται σε ένα σκηνικό, όπου έχει ήδη γίνει η αποκάλυψη και ένα χαρισματικό νεαρό κορίτσι καλείται να βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει ως αληθινή μαχήτρια τη βία ενός ανδροειδούς ρομπότ. 

 

Ο σκηνοθέτης Daniel Askill, που έχει ως έδρα του την Νέα Υόρκη, για την υλοποίηση του παραπάνω πρότζεκτ απευθύνθηκε σε αρκετά παιδιά, που διαθέτουν δημιουργικότητα και είναι διεθνώς γνωστά. Ο φημισμένος, μινιμαλιστής συνθέτης, Philip Glass, υπογράφει συγχρόνως ένα δυσοίωνο ορχηστρικό κομμάτι μιας συγκλονιστικής mezzo-soprano. 

 

O Βέλγος φωτογράφος και σκηνοθέτης στην εμφάνιση της Beyonce στα Grammy του 2017, Sidi Larbi Cherkaoui, σχεδίασε τις περίπλοκες σκηνές μάχης, ενώ το ανδροειδές ρομπότ σχεδιάστηκε με τη βοήθεια του computer-generated imagery από τον Ιάπωνα Tzuki Kozuki. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Evnika Sadvakassova, είναι μία μποξέρ που κέρδισε το ρεκόρ Γκίνες ως η γυναίκα που έδωσε τις περισσότερες γροθιές μέσα σε ένα λεπτό. Κι αυτό συνέβη το 2018, όταν η Evnika ήταν μόλις 11 ετών. 

 

@Nowness

 

 

Nowness