Ένα κάστρο στη Γαλλία είναι το σπίτι του σχεδιαστή Pierre Yovanovitch

Ο Γάλλος σχεδιαστής και διακοσμητής μάς ξεναγεί στην ιδιαίτερη κατοικία του

LIFOTEAM,

Το Château de Fabrègues, που βρίσκεται μέσα σε ένα δάσος ενενήντα στρεμμάτων, είναι το σπίτι του Γάλλου διακοσμητή και σχεδιαστή επίπλων Pierre Yovanovitch. Ο σχεδιαστής, που έχει ως έδρα του το Παρίσι, έγινε γνωστός στη βιομηχανία της μόδας, ύστερα από ένα επιτυχημένο λανσάρισμα ανδρικών ρούχων για τις συλλογές του Pierre Cardin. Όμως, το 2001 ο Yovanovitch άφησε τον γνωστό οίκο μόδας θέλοντας να ανοίξει το δικό του ατελιέ, το οποίο φιλοξένησε εμπορικά πρότζεκτ από τον Christian Louboutin, τον οίκο Kering και άλλες συλλογές από ολόκληρο τον κόσμο. 

 

Το σπίτι του Yovanovitch ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός μινιμαλιστικών στοιχείων εμπνευσμένων από τη σύγχρονη τέχνη, vintage σχεδιασμού και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής. Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο συγκεκριμένο κάστρο του 17ου αιώνα είναι ένα παρεκκλήσι, το οποίο έχει διακοσμηθεί με τοιχογραφίες της ζωγράφου Claire Tabouret, στενή συνεργάτιδα του σχεδιαστή. 

 

Κάθε χώρος στην αναπαλαιωμένη αυτή αγροικία περιλαμβάνει γύψινα τζάκια, χαλιά μοχέρ, έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο βελανιδιάς και καφασωτές οροφές, που παραπέμπουν σε βασιλική ναού. Ο σχεδιαστής, ο οποίος έχει περιγράψει το στιλ του ως "αντίστοιχο με αυτό ενός μοναχού αλλά πιο ανάλαφρο", μετριάζει τον πολυτελή χαρακτήρα που έχει το κτίριο με μια Αμερικανική και Σκανδιναβική αισθητική, κατάλληλη για να χαλαρώσει τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα.  

 

@Nowness

 

 

Nowness