0
NOWNESS

2016 – My Generation: Το ιλιγγιώδες animation για το νέο τραγούδι του διάσημου μουσικού και DJ, Mirwaïs

Μετά την επιτυχία της δουλειάς του στο όγδοο στούντιο άλμπουμ της Madonna, ο εμβληματικός Γάλλος μουσικός και παραγωγός Mirwaïs επιστρέφει με υπνωτικά γραφικά για το "2016 – My Generation", το πρώτο κομμάτι από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του που θα κυκλοφορήσει φέτος.

Αυτό το πολύ γρήγορο animation δείχνει μια ατέρμονη ροή τέχνης και ποπ κουλτούρας, νέων τεχνολογιών και μέσων μαζικής ενημέρωσης, αθλητικών και παγκόσμιων θρησκειών, σεξ και πορνογραφίας, πολιτικής και τραπεζών. Οι θεατές βρίσκονται εκτεθειμένοι σε μια συνεχή ροή πληροφοριών καθώς η ταινία κινείται προς τα πίσω κατά μήκος μιας λεωφόρου με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Το μουσικό βίντεο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 2017 από τον Ludovic Houplain, σκηνοθέτη πίσω από το “Logorama”, το οποίο κέρδισε το Όσκαρ για την Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους Κινουμένου Σχεδίου το 2000. Η βραβευμένη ταινία δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας 2.000 λογότυπα και μασκότ: Μια μεταφορά για το πώς οι πόλεις έχουν μετατραπεί σε παιδικές χαρές για εμπορικές εταιρείες και μαρκετίστικα κόλπα.

Ο Mirwaïs κάλεσε τον Houplain να επανεξετάσει τα θέματα της ταινίας του 2000 και να το επικαιροποιήσει σε αυτό το μουσικό βίντεο που μας ταξιδεύει στο χρόνο, δείχνοντάς μας την πολιτιστική τοπογραφία της κοινωνίας: Η ψηφιοποίηση της πραγματικότητας, τα fake news, η δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η άνοδος του ολοκληρωτισμού και η παραποίηση της αλήθειας.

«Παρόλο που δείχνουν το ίδιο περιεχόμενο, το “2016 – My Generation” είναι το αντίθετο του “A Clockwork Orange"», λέει ο Houplain. «Ενώ ο Alex, ο ήρωας της ταινίας του Kubrick, βίωσε άμεσα μια συνεχή ροή εικόνων ως βασανιστήριο, η ίδια διαδικασία πενήντα χρόνια αργότερα έγινε μια δραστηριότητα χαλάρωσης».

To “2016—My Generation” είναι το πρώτο single από το επερχόμενο album του Mirwaïs, “The Retrofuture”, στο οποίο θα συμμετέχει η Kylie Minogue και πολλοί άλλοι.
 
 
Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ