Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο κορωνοϊός είναι το μέλλον μας

Η Alanna Shaikh, έχοντας πολυετή πείρα στον τομέα της υγείας, εξηγεί ότι το αυτό το ξέσπασμα της επιδημίας δεν είναι το τελευταίο αλλά θα ζήσουμε κι άλλα.

Η Alanna Shaikh, η οποία τα τελευταία είκοσι χρόνια εργάζεται στον τομέα της υγείας, με ειδίκευση στο ποιες είναι οι επιπτώσεις στα συστήματα υγείας όταν υφίστανται σοβαρές κρίσεις, έδωσε πριν λίγες μέρες την πιο επίκαιρη ομιλία στο TEDx του Singapore Management University (SMU) με θέμα τον κορωνοϊό.


«Το παρόν ξέσπασμα του ιού δεν είναι το τελευταίο που πρόκειται να δούμε. Θα υπάρξουν κι άλλα ξεσπάσματα, όπως θα υπάρξουν επίσης κι άλλες επιδημίες. Κι αυτό δεν είναι απλώς μια πιθανότητα, είναι δεδομένο! Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα του πώς εμείς, ως ανθρώπινα όντα, αλληλεπιδρούμε με τον πλανήτη μας. Οι ανθρώπινες επιλογές είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν σε περισσότερα ξεσπάσματα.


Αυτό οφείλεται εν μέρει στην κλιματική αλλαγή και στον τρόπο που ένα πιο θερμό κλίμα καθιστά τον κόσμο πιο φιλόξενο μέρος για ιούς και βακτήρια», εξηγεί η ίδια. «Η καραντίνα και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί δεν είναι η μοναδική λύση και σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Ο μόνος τρόπος για να γίνουν αυτά τα ξεσπάσματα λιγότερο σοβαρά σε μακροπρόθεσμο επίπεδο είναι να χτίσουμε το παγκόσμιο σύστημα υγείας».

 

Πηγή: TEDx Talks

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Lifo Picks

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή