Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Τι συμβαίνει όταν τρίζεις τα δόντια σου στον ύπνο σου;

Το έντονο τρίξιμο στα δόντια ονομάζεται και βρουξισμός και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα: από καταστροφή των δοντιών μέχρι και αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση του ατόμου

Η πίεση που ασκούμε στα δόντια μας όταν τα τρίζουμε είναι 10 φορές μεγαλύτερη από όταν μασάμε και αν γίνεται για μεγάλα και τακτά χρονικά διαστήματα μπορεί να έχει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις στην οδοντοστοιχεία μας αλλά και στην εμφάνισή μας.


Το κακό είναι ότι μπορεί να τρίζουμε τα δόντια μας επι 40 λεπτά για κάθε ώρα που κοιμόμαστε. Αν αυτό γίνεται κάθε νύχτα μπορoύμε να προκαλέσουμε μόνιμη βλάβη του σαγονιού, πονοκέφαλο, έντονους πόνους στην κροταφογναθική άρθρωση, αλλά και προβλήματα στην ακοή.


Όμως, το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τρίζουμε τα δόντια μας, εκτός και αν μας ακούσει κάποιος να το κάνουμε ή το παρατηρήσει ο οδοντίατρός μας.


Πιθανότατα όλοι το έχουμε κάνει ως έναν βαθμό. Οι μελέτες δε δείχνουν ότι προκαλείται από το στρες. Δεν χρειάζεται όμως να πανικοβληθούμε, διότι η λύση στο πρόβλημα του βρουξισμού ίσως τελικά να μην είναι τόσο δύσκολη και να προϋποθέτει απλά διακοπές και χαλάρωση.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Lifo Picks

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή