Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο αγώνας μιας μητέρας να βρει χρήματα για την κηδεία του γιου της

Στην Βρετανία το μέσο κόστος μιας κηδείας ανέρχεται στα 5000 ευρώ

Μια μητέρα, που βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζει πολλά χρέη, είναι αναγκασμένη να βρει μερικές χιλιάδες λίρες έτσι ώστε να μπορέσει να πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνει η κηδεία του γιου της.


Ο Rahim Johnson πέθανε απροσδόκητα τον Φεβρουάριο, στα 21 του χρόνια. Η μητέρα του, Amanda, πρέπει τώρα να βρει αρκετές χιλιάδες λίρες για να πληρώσει τα έξοδα της κηδείας του. Μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να βρει έναν εργολάβο κηδειών, πρόθυμο να πραγματοποιήσει την κηδεία με 4.000 λίρες. Ωστόσο, έπρεπε να βρει αυτά τα χρήματα άμεσα, πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο για την ίδια.


Η κοπέλα του Rahim, η Chelsea, βοηθάει την Amanda με τις αργές και περίπλοκες διαδικασίες για φιλανθρωπικές επιχορηγήσεις και δάνεια από κυβερνητικά τμήματα όπως το DWP (το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων). Ήδη, φίλοι της Amanda έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν το ποσό των 800 λιρών για να βοηθήσουν την οικογένεια ενώ η Amanda έχει έρθει σε επαφή με την "Down to Earth", μια φιλανθρωπική οργάνωση, που παρέχει δωρεάν υποστήριξη στους ανθρώπους που αγωνίζονται να βρουν χρήματα για τις κηδείες. Τελικά το ποσό για την κηδεία καλύφθηκε από το DWP.


Σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, το μέσο κόστος κηδείας ανέρχεται στις 4.271 λίρες ( δηλαδή γύρω στα 5000 ευρώ) αφού αυξήθηκε κατά 122% από το 2004. Τα γραφεία κηδειών αποτελούν μέρος μιας ανεξέλεγκτης βιομηχανίας, η οποία εκμεταλλεύεται ευάλωτες οικογένειες, που αισθάνονται υποχρεωμένες να πληρώσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για το "αντίο" που αρμόζει στους ανθρώπους τους.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή