0
LIFO PICKS

Γιατί το κρέας από κοτόπουλο είναι τόσο φθηνό;

Τα κοτόπουλα είναι τα πιο δημοφιλή πτηνά στον πλανήτη. Ανά πάσα στιγμή υπάρχουν 23 δισεκατομμύρια από αυτά- το νούμερο αυτό είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από οποιοδήποτε είδος πτηνού. Ωστόσο η τιμή τους έχει πέσει απότομα. Γιατί συνέβη αυτό;

Για την ιστορία τα κοτόπουλα εξημερώθηκαν για πρώτη φορά πριν από 8.000 χρόνια, αλλά δεν ήταν μέχρι το 1940 οπότε και έγιναν μεγάλες προσπάθειες για να δημιουργηθεί η φυλή που εκτρέφεται σήμερα παγκοσμίως.

Ο κύκλος ζωής των κοτόπουλων- εννοούμε τα κοτόπουλα που εκτρέφονται αποκλειστικά για το κρέας τους- είναι εντελώς προπροκαθορισμένος. Μεγαλώνουν γρηγορότερα, γίνονται μεγαλύτερα από ποτέ και μπορούν να ζήσουν μόνο με τη στήριξη της τεχνολογίας που ανέπτυξε ο άνθρωπος.

Τα κοτόπουλα έχουν αλλάξει τόσο γρήγορα που τώρα έχουν φτάσει να είναι τέσσερις φορές το μέγεθος που ήταν στη δεκαετία του 1950. Ένα κοτόπουλο φάρμας μπορεί να ζήσει μέχρι και 10 χρόνια δείχνοντας την τεράστια εξελικτική αλλαγή που έχουν υποστεί ως είδος.

Όμως η επιλεκτική εκτροφή σε παγκόσμια κλίμακα έρχεται με κάποιο κόστος. Αν τα κοτόπουλα ζήσουν πέρα από την προγραμματισμένη ζωή τους, αναπτύσσουν πολλά ιατρικά προβλήματα. Επιπλέον, υπάρχουν ανησυχίες ότι η βιομηχανία πουλερικών βασίζεται σε μια ολοένα και πιο μικρή γενετική δεξαμενή.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ