Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Κάποτε όλοι πίστευαν ότι αυτή η μπάντα ήταν οι Beatles μεταμφιεσμένοι

Το μυστήριο που ύπηρχε γύρω από την ταυτότητα των Klaatu έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι το album τους, 3:47 EST, ήταν μία νέα κυκλοφορία των Beatles

Η φήμη ξεκίνησε το 1976 από τον Steve Smith, ένα δημοσιογράφο από το Rhode Island, όταν βρήκε ένα από τα άλμπουμ τους στην εφημερίδα The Providence Journal, όπου δούλευε. Η εφημερίδα λάμβανε πολλούς δίσκους από δισκογραφικές, με την ελπίδα να κερδίσουν κάποια καλή κριτική, αλλά ο Smith κατάφερε πολλά παραπάνω από αυτό. Δημιούργησε μια θεωρία συνομωσίας γύρω από τους Klaatu που τους εκτόξευσε στην κορυφή.

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι όλος ο κόσμος ήταν συντετριμμένος μετά την διάλυση των Beatles και πολλοί περίμεναν απεγνωσμένα την επανένωσή τους. Επομένως, όταν ο Smith δημοσίευσε ένα άρθρο προτείνοντας ότι οι Klaatu μπορεί να είναι οι Beatles μεταμφιεσμένοι, η φήμη εξαπλώθηκε σαν φωτιά.

 

Πέρα όμως, από την ανάγκη του κόσμου να πιστέψει αυτό που ήθελε, υπήρχαν σημάδια που μπορούσαν να υποστηρίξουν την θεωρία του Smith.

 

 

 

Το άλμπουμ δεν είχε καμία πληροφορία για την ταυτότητα της μπάντας και η μουσική του ήταν οικεία και αρκετά καλή, ώστε να κάνει τον Smith να πιστέψει ότι άκουγε τα φωνητικά των Lennon και McCartney, τα drums του Ringo Starr και την κιθάρα του Harrison.

 

Σε μία προσπάθεια να μάθει περισσότερα για την μπάντα, ο Smith επικοινώνησε με την δισκογραφική εταιρεία τους, Capital Records Canada, η οποία είχε συνεργαστεί αρκετές φορές με τους Beatles στο παρελθόν. Όταν η απάντηση που πήρε ήταν ότι η μπάντα επιθυμεί να ακουστεί για την μουσική της και πως θα ήθελε να διατηρήσει την ιδιωτικότητά της, άρχισε να βλέπει κρυμμένα μηνύματα παντού.

 

Σύμφωνα με τον Smith το όνομα Klaatu, είναι μία αναφορά στον χαρακτήρα της ταινίας The Earth Stood Still, από εκεί που είχε επηρεαστεί και ο Ringo Starr για το εξώφυλλο του άλμπουμ Goodnight Vienna.

 

Τελικά, η Capital Records απάντησε σχετικά με την πραγματική ταυτότητα της μπάντας μια και το ζητούμενο ήταν να εκτιμηθεί για τη μουσική της. Και το κατάφερε αφού το άλμπουμ της έφτασε στο νούμερο 32 του Billboard 200.

 

Όμως, παρά την επιτυχία που έφερε η αναγνωρισιμότητα, η φήμη, σύμφωνα με τον κιθαρίστας των Klaatu, Dee Long, τους έκανε τόσο κακό όσο και καλό, αφού εκτόξευσε τις προσδοκίες του κόσμου σε ένα σημείο που η μπάντα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί.

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ / Lifo Picks

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή