Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Μέσα στην αποσυνάγωγη βορειοκορεατική κοινότητα της Ιαπωνίας

150.000 Βορειο- Κορεάτες έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ιαπωνία, δεν θεωρούνται όμως Ιάπωνες. Αντιμετωπίζονται μάλλον εχθρικά και ζουν σε κλειστές, εσωστρεφείς κοινότητες.

Πάνω από έναν αιώνα ζει στην Ιαπωνία η κορεάτικη κοινότητα αποκομμένη από την υπόλοιπη κοινωνία. H κοινότητα αποτελείται σήμερα από 150.000 Κορεάτες, οι οποίοι αν και έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ιαπωνία, δεν θεωρούνται Ιάπωνες.

 

Με την οικονομική υποστήριξη του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ της Βόρειας Κορέας η κοινότητα έχει δημιουργήσει έναν οργανισμό με δικά του σχολεία, όπου διδάσκεται η Κορεατική ιστορία και φιλοσοφία διαφυλάσσοντας έτσι μια καθαρά κορεατική εθνική συνείδηση και πλάθοντας ένα ιδεώδες της Βόρειας Κορέας, μιας χώρας την οποία δεν έχουν δει ποτέ. Αιτία της έντονης ανάγκης για πολιτισμική ταυτότητα είναι η εχθρική στάση που αντιμετωπίζουν οι Κορεάτες από την Ιαπωνική κοινωνία.

 

Αυτές τις εθνικές αντιπαλότητες είναι αποτέλεσμα κυρίως πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων στα οποία εμπλέκονται εδώ και χρόνια η Ιαπωνία και η Βόρεια Κορέα.

 

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή