Ο Ζαν-Μισέλ Μπασκιά μέσα από τα μάτια μιας φίλης του

Η σκηνοθέτις Τάμρα Ντέιβις μιλά για τον καλλιτέχνη με αφορμή την επερχόμενη πώληση του έργου του Untitled (1982) σε δημοπρασία των Sotheby's

LIFOTEAM,

Με την ευκαιρία της επερχόμενης πώλησης σε δημοπρασία των Sotheby's (στις 18 Μαΐου) του έργου του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, Untitled (1982), η σκηνοθέτις Τάμρα Ντέιβις μιλά για τη φιλία της με τον καλλιτέχνη - από την πρώτη τους συνάντηση στην αρχή της καριέράς του, μέχρι τις πολλές ώρες που πέρασε μαζί του στο στούντιο, κινηματογραφώντας τον την ώρα που δούλευε. Θυμάται την αγάπη του Basquiat για τη μουσική , την ακόρεστη περιέργειά του και την ακλόνητη πίστη του στο θαυμαστό του ταλέντο. Είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του Basquiat, η Davis αποκάλυψε το υλικό που είχε στα χέρια της και σκηνοθέτησε την ταινία "Μπασκιά: Το τρομερό παιδί",  ένα  έργο που περιέχει σπάνιες και συγκινητικές εικόνες ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της εποχής μας.

 

Η Τάμρα Ντέιβις, μέλος της μποέμ παρέας του αινιγματικού ζωγράφου, εμπλουτίζει το φιλμ με σπάνιες σκηνές από τη ζωή του, αλλά και με υλικό από έργα του που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Από την κακόφημη Lower East Side της Νέας Υόρκης, μέχρι την παγκόσμια καταξίωση, το αστέρι του Μπασκιά σκίζει τον ουρανό με την λάμψη του ακόμη κι έπειτα από 30 χρόνια.

Lifo Picks