Ο Prins Obi ετοιμάζεται να χιτάρει με τον «Αθηνέζο»

Ένα κομμάτι τρολ που γράφτηκε μέσα στην καραντίνα έχει όλα τα προσόντα να γίνει η επιτυχία του καλοκαιριού.

M. Hulot ,

 

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑΤΙ του Prins Obi, «Αθηνέζος», παρότι γράφτηκε σε μία δύσκολη περίοδο για τον ίδιο, είναι ένα τραγούδι με χιούμορ και ποπ ρεφρέν που θυμίζει τα ραδιοφωνικά χιτ της δεκαετίας του ’80.

 

«Ο “Αθηνέζος” είναι ένα γλυκόπικρο κομμάτι καραντίνας με τρολ στοιχεία, γραμμένο όταν δεν είχα ούτε σπίτι, ούτε αμάξι και περιφερόμουν στο κέντρο της Αθήνας, γιατί με φιλοξενούσε η κοπέλα μου που μένει στην Πλάκα» λέει ο ίδιος. «Ποτέ, όμως, δεν ένιωσα αληθινός Αθηναίος, παρά μόνο μια εκφυλισμένη εκδοχή του, δηλαδή Αθηνέζος».

 

Ο «Αθηνέζος» που κάνει πρεμιέρα στο LIFO.gr έχει όλα τα προσόντα να γίνει χιτ: καλοκαιρινή ανεμελιά, αυτοσαρκασμό, πιασάρικο ήχο αλλά και πολιτικά «καρφιά» και ένα ρεφρέν κολλητικό:

 

«Όλοι μου οι φίλοι με φωνάζουν Αθηνέζο / όταν γυρνάω στα φασέικα μπαρ, νιώθω σαν Βερολινέζος / καθόλου δε μ’ αρέσει, αλήθεια δεν πατάω / μα όποτε τύχει και περάσω από εκεί το ego μου boostάρω / Ναι! Θέλησα να στο πω / πως ακόμα σ' αγαπώ / δώσ' μου ακόμα μια ευκαιρία / Ναι! Ήθελα να το πω / πως ακόμα σ’ αγαπώ / δώσε μου ακόμα μια ευκαιρία / μια ευκαιρία… Κι άμα δε σ’ αρέσει, πέταξε το δίσκο / είναι κομματάκια της σειράς που έγραψα για disco μες στην καραντίνα, sci-fi και μαλακία / ζούμε μια χούντα απ’ την αρχή / για μια κινέζικη βλακεία / Ναι! Θέλησα να στο πω / πως ακόμα σ’ αγαπώ / δώσ' μου ακόμα μια ευκαιρία / Ναι! Ήθελα να το πω / πως ακόμα σ’ αγαπώ / δώσε μου ακόμα μια ευκαιρία / μια ευκαιρία… Όλοι μου οι φίλοι με φωνάζουν Αθηνέζο / όταν γυρνάω στα φασέικα μπαρ, νιώθω σαν Βερολινέζος...»

 

Ο Prins Obi ετοιμάζεται να χιτάρει με τον «Αθηνέζο»
Φωτ: Eftychia Vlachou

 

Artwork by Noni Nezi

 

Lifo Picks