Μήπως η νομιμοποίηση της μαριχουάνας εγκυμονεί και κινδύνους για τη δημόσια υγεία;

Την ώρα που η νομιμοποίηση της μαριχουάνας, για ιατρική ή και ψυχαγωγική χρήση, επεκτείνεται στα μήκη και τα πλάτη των ΗΠΑ, κάποιοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου

LIFOTEAM,

Σε γενικές γραμμές, η νομιμοποίηση της μαριχουάνας αντιπροσωπεύει την πρόοδο, υποστηρίζει η συγγραφέας Annie Lowrey. Επίσης έχει πολλάκις τεκμηριωθεί ότι η απαγόρευση της έχει ένα τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, για να μην αναφερθούμε στο πολύ χειρότερο ανθρώπινο κόστος. Οι ερευνητές έχουν επίσης υποστηρίξει ότι η κάνναβη είναι πολύ λιγότερο επικίνδυνη από νόμιμες ουσίες, όπως το οινόπνευμα. 

 

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα μια μεγάλη μερίδα των πολιτών να υποστηρίζει τη νομιμοποίηση. Όμως μήπως τελικά εγκυμονούν και κάποιοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία που σχετίζονται με τη νομιμοποίηση;

 

Στο καινούριο animated βίντεο του The Atlantic η Lowrey υπογραμμίζει κάποιες παγίδες που κρύβονται πίσω από την νομιμοποίηση της κάνναβης.

 

Επιπλέον, τα φαινόμενα εξάρτησης από τη μαριχουάνα και η συχνότητα χρήσης φαίνονται να αυξάνονται καθώς η επίγνωση των αρνητικών επιπτώσεων της κάνναβης στην υγεία δεν είναι ευρέως διαδεδομένη.

 

 

 

 

Lifo Picks