Η απίθανη ιστόρια του ερημίτη του Μέιν

Έζησε ολομόναχος μέσα στο δάσος για 27 ολόκληρα χρόνια και κατάφερε να επιβιώσει με τις προμήθειες τις οποίες εξασφάλιζε κάνοντας περισσότερες από 1.000 διαρρήξεις σε σπίτια. Οι κάτοικοι της περιοχής τον θυμούνται καθένας με τον τρόπο του.

LIFOTEAM,

Μεταξύ 1986 και 2013 ο Κρίστοφερ Νάιτ έζησε ολομόναχός, απομονωμένος από τον πολιτισμό, μέσα στο δάσος, κοντά στη Βόρεια Λίμνη του Μέιν. Περιστασιακά κατέβαινε σε κατοικημένες περιοχές για να κλέψει μερικές αναγκαίες προμήθειες.

 

Με την πάροδο του χρόνου οι φήμες για τον ερημίτη που έκλεβε το φαγητό από τα σπίτια ήταν η μοναδική απόδειξη της ύπαρξης του. Όταν, μετά από 27 χρόνια μοναξιάς, ο Knight συνελήφθη επιτέλους για ληστεία, η ιστορία του έγινε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες ενώ ενέπνευσε από τραγούδια μέχρι σάντουιτς (!) και έγινε θέμα για ατελείωτες συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων της πόλης.


Αυτό το ντοκιμαντέρ για τον Νάιτ, της Γαλλοαμερικανίδας σκηνοθέτιδος Λένα Φρίντριχ, αποτελεί περισσότερο μια ψυχολογική διερεύνηση παρά την αφήγηση μιας ιστορίας επιβίωσης ενώ ταυτόχρονα καταγράφει με χιούμορ το βαθμό στον οποίο οι απόψεις μας για τους άλλους κρύβουν συχνά και στοιχεία για τη δική μας ζωής και προσωπικότητας.

 

 

Lifo Picks