Η άγρια φύση σε έναν από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους του πλανήτη

Στο εθνικό πάρκο Iberá, στη βορειοανατολική Αργεντινή, μια αφοσιωμένη ομάδα επιστημών συνεργάζεται με τις τοπικές κοινότητες για να επαναφέρει πολλά από τα είδη που εξαφανίστηκαν τον 20ό αιώνα.

LIFOTEAM,

Το εθνικό πάρκο Iberá θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Νότιας Αμερικής, καλύπτοντας περισσότερα από 3,2 εκατομμύρια στρέμματα στην επαρχία Corrientes της βορειοανατολικής Αργεντινής.

 

Το τοπίο είναι ένας συνδυασμός βάλτων, ελών και ποταμών και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υγρότοπος στον κόσμο. Μεγάλο μέρος της άγριας ζωής του εξαφανίστηκε τον 20ό αιώνα λόγω του εκτεταμένου κυνηγιού και της απώλειας ενδιαιτημάτων.

 

Σήμερα, μια αφοσιωμένη ομάδα επιστημών συνεργάζεται με τις τοπικές κοινότητες για να επαναφέρει πολλά από τα είδη που χάθηκαν, συμβάλλοντας επίσης στη διατήρηση της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Πλέον στη μοναδική άγρια φύση του πάρκου συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 360 ειδών πτηνών, ελάφια, μαϊμούδες και το μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο (το capybara).

 

Πηγή: National Geographic

 

Lifo Picks