Έι, σε σένα μιλάω... Ήρθε η ώρα για πλήρη LGBTQI+ γάμο και στην Ελλάδα

Πολιτικοί, τολμήστε να τερματίσετε τις διακρίσεις στο δικαίωμα του γάμου. Γίνεται σε ολόκληρη τη Δύση στην οποία ανήκουμε. Ας αποδείξουμε ότι είμαστε μέρος της, επί της ουσίας.

The LiFO team ,

Ακριβώς πριν από 10 χρόνια κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο από την ανεξάρτητη οργάνωση της Αυστραλίας Get Up, που έχει εκατομμύρια μέλη, για να πιέσει τουςπολιτικού να τθεσμοθετήσουν  τον γάμο για άτομα του ίδιου φύλου. Παραμένει ένα από τα πιο ευθύβολα και επιδραστικά φιλμάκια, ακριβώς γιατί ξεκινάει από μια πολύ απλή σκέψη: ότι όλα τα ανθρώπινα πλάσματα περνάμε πάνω-κάτω τις ίδιες περιπέτειες, έχουμε τις ίδιες συναισθηματικές ανάγκες και πρέπει να έχουμε την ίδια προστασία και τα ίδια δικαιώματα από τον νόμο.

 

Το θέμα του γάμου και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια αλλού έχει προχωρήσει αλλού όχι. Στην Ελλάδα μένουν να γίνουν πολλά ακόμη βήματα. Τουλάχιστον κάτι αλλάζει σε ζητήματα ορατότητας και οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις έχουν κάνει τις πρώτες κινήσεις.

 

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε κι άλλο. Τα ανθρώπινα πλάσματα έχουν τα ίδια δικαιώματα απέναντι στον νόμο. Είναι τόσο απλό – όσο απλή είναι η αγάπη.

 

Lifo Picks