Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0


+ το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Κριοί, έχετε πολλούς λόγους για να φύγετε από μια σχέση που σας καταπιέζει περισσότερο απ’ ό,τι σας ευχαριστεί. Έχετε όμως και αρκετούς λόγους για να μείνετε, κυρίως επειδή η αρνητική και αφόρητη κατάσταση μπορεί να αλλάξει άρδην, αν τη χειριστείτε σωστά. Το θέμα, λοιπόν, είναι να αποφασίσετε κατά πόσο θέλετε ή μπορείτε να παλέψετε για έναν έρωτα που περνάει από μια δύσκολη φάση. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, αυτές τις μέρες σας δίνεται η ευκαιρία να λάμψετε και να ξεχωρίσετε από τους υπόλοιπους, με τους δικούς σας όρους. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και κάντε τις επιλογές εκείνες που εκφράζουν εσάς και όχι κάποιον άλλο από το περιβάλλον σας. Προσοχή στις σχέσεις σας με Τοξότες και Υδροχόους τώρα, γιατί πρόκειται για ζώδια που βρίσκουν πάντα τον τρόπο να σας τουμπάρουν προς το συμφέρον τους.

Ταύρος

Μερικές φορές τα πάντα μοιάζουν προσεκτικά μελετημένα και λίγο-πολύ ιδανικά, αλλά στην πραγματικότητα η κατάσταση δεν είναι έτσι ακριβώς. Η επιτυχία σας στον τομέα των ερωτικών είναι αδιαμφισβήτητη αυτή την εβδομάδα, αλλά θα είναι τεράστιο λάθος να επαναπαυθείτε. Μη δώσετε τον εαυτό σας στο πιάτο, ακόμα κι αν αυτός που έχετε απέναντί σας είναι κάποιος που θέλετε παθιασμένα. Οι πρόθυμοι και συγκαταβατικοί άνθρωποι συνηθίζονται εύκολα, γι’ αυτό καλύτερα να το παίξετε ζόρικοι και δύσκολοι στο πεδίο της διεκδίκησης. Ο Κρόνος σας σπρώχνει προς τις κλασικές αξίες της ζωής σας τώρα, πράγμα που σημαίνει ότι έννοιες όπως η οικογένεια και η μακροχρόνια φιλία θα αναδυθούν πιο επίκαιρες από ποτέ. Γενικά, πάντως, ίσως έχει έρθει η στιγμή να κάνετε τα στραβά μάτια σε μια κατάσταση που δεν σας γεμίζει τόσο, όσο σας γέμιζε παλιά.

Δίδυμος

Μη λυπάστε τόσο τον εαυτό σας, Δίδυμοι. Είστε πολύ πιο δυνατοί απ’ ό,τι παραδέχεστε. Οι αναποδιές είναι μες στο πρόγραμμα, αλλά έχετε ό,τι χρειάζεται για να τις ξεπεράσετε. Η κινητικότητα των ερωτικών σας είναι αυξημένη αυτές τις μέρες, αλλά δεν σας συμφέρει να την παρακολουθήσετε από μακριά. Η Αφροδίτη σας ενθαρρύνει να αναλάβετε ενεργό ρόλο στην ερωτική διεκδίκηση και να προβάλετε τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες σας με μεγαλύτερη πυγμή απ’ ό,τι στο παρελθόν. Εκμεταλλευτείτε την παρούσα πλανητική συγκυρία, θωρακίζοντας τα κεκτημένα σας και διευρύνοντας παράλληλα το πεδίο δράσης σας. Στα επαγγελματικά σας, ο έντονος ανταγωνισμός (και όχι απαραίτητα έντιμος) ενδέχεται να επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία σας. Επενδύοντας όμως στις μακροχρόνιες γνωριμίες σας θα διαπιστώσετε σύντομα ότι το κλίμα θα αλλάξει προς το συμφέρον σας.

Καρκίνος

Ο ρομαντισμός είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα, αλλά δεν είναι συνετό να ενδώσετε σ’ αυτόν άνευ όρων. Καλώς ή κακώς, τα ζητήματα που εκκρεμούν αυτήν τη στιγμή στη ζωή σας είναι πολύ πιο επιτακτικά από τα αισθηματικά σας και όλα δείχνουν πως το βάρος της συνείδησής σας πρέπει να πέσει σ’ αυτά. Διοχετεύστε, λοιπόν, την ενέργειά σας στην αποκατάσταση οικογενειακών σχέσεων που έχουν πληγεί και στην επίλυση ενός εργασιακού κωλύματος που σας απασχολεί εδώ και καιρό. Ευτυχώς, ο Άρης σας απαλλάσσει από τη διστακτικότητα που σας διακατείχε το τελευταίο διάστημα και σας εξοπλίζει με το απαραίτητο θάρρος προκειμένου να ανατρέψετε ό,τι δυσάρεστο μαστίζει τη ζωή σας. Οι επαφές σας με Ταύρους και Λέοντες θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες αυτή την εβδομάδα - φροντίστε να τις κρατήσετε ακμαίες, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Λέων

Αυτή την εβδομάδα είναι σημαντικό να αγαπήσετε ό,τι εκτιμάτε και να εκτιμήσετε ό,τι αγαπάτε, Λέοντες. Για πολύ καιρό ψαχτήκατε σε αβέβαια μέρη για να βρείτε αυτό που σας λείπει, αλλά σιγά-σιγά αρχίζετε να συνειδητοποιείτε πως ό,τι χρειάζεστε βρίσκεται ήδη δίπλα σας. Η Αφροδίτη σας βοηθάει να συμφιλιωθείτε με την πραγματικότητά σας και να ανακαλύψετε κάποιες από τις πτυχές της που ηθελημένα ή αθέλητα είχατε παραγνωρίσει. Ο έρωτας έρχεται στη ζωή σας με διάφορες μορφές και παραλλαγές τώρα, γι’ αυτό καλά θα κάνετε να ξεκολλήσετε από συγκεκριμένα πρότυπα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον σας μέχρι σήμερα. Δώστε μια ευκαιρία στους ανθρώπους που σας περιβάλουν να σας εκπλήξουν, είτε η προσέγγισή τους έχει ερωτικό χαρακτήρα είτε όχι. Ιδιαίτερη προσοχή στις συμβουλές των μεγαλύτερων σε ηλικία προσώπων, ειδικά αν αυτά ανήκουν στο επαγγελματικό σας περιβάλλον.

Παρθένος

Μια δέσμευση που είχατε επιλέξει συνειδητά πριν από κάποιο καιρό πλέον σας επιβαρύνει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι σας ευχαριστεί, Παρθένοι. Τα πάντα γύρω σας σάς επισημαίνουν τον κίνδυνο που εγκυμονεί η συνέχιση μιας νοσηρής σχέσης, αλλά η τελική απόφαση είναι δική σας και μόνο δική σας. Ίσως χρειάζεστε λίγη ακόμα ταλαιπωρία για να φτάσετε στα όριά σας, τελικά. Ο Δίας προκαλεί έντονη κινητικότητα στα επαγγελματικά σας, αυξάνοντας δυναμικά τον ανταγωνισμό, αλλά δίνοντάς σας, παράλληλα, περισσότερα κίνητρα να εργαστείτε. Με την πάροδο των ημερών οι στόχοι σας αλλάζουν και οι βλέψεις σας (επαγγελματικές και οικονομικές) γίνονται πιο μεγαλεπήβολες. Ο τομέας των οικογενειακών θα σας προκαλέσει αρκετό άγχος τώρα, αλλά η ουσία είναι πως χάρη σε ένα εξωτερικό ερέθισμα θα καταπιαστείτε με μια προβληματική συγγενική σχέση, με σκοπό να την εξομαλύνετε. Τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά.

Ζυγός

Αυτή την εβδομάδα καλείστε να πάρετε σκληρές αποφάσεις, μερικές από τις οποίες θα δυσαρεστήσουν ακόμα και τους ορκισμένους υποστηρικτές σας. Υπερασπιστείτε τις θέσεις σας μέχρι τέλους, εφόσον ο σκοπός σας είναι συγκεκριμένος και προσεκτικά μελετημένος. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, έχει έρθει η ώρα να βάλετε τη λογική πάνω από το συναίσθημα και να πορευτείτε χωρίς να υποκύψετε σε εκβιασμούς. Η κατάσταση δεν σηκώνει υποχωρήσεις και επιείκεια, είτε απέναντι σε άλλους είτε απέναντι στον ίδιο σας τον εαυτό. Ο Πλούτωνας ευνοεί τις θαρραλέες κινήσεις, ιδίως στο πεδίο των επαγγελματικών σας. Κάντε κάτι που δεν συνηθίζετε, αναλάβετε μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία και θα δείτε ότι η έκβαση της απόπειράς σας θα εκτιμηθεί από αυτούς που πρέπει και θα αποφέρει καρπούς. Προσοχή στα πρόσωπα που σας προσεγγίζουν επανειλημμένως με ερωτικές προθέσεις. Δεν αστειεύονται.

Σκορπιός

Αρκετά ασχοληθήκατε με το παρελθόν, Σκορπιοί. Ώρα να κλείσετε οριστικά κάποιες πόρτες πίσω σας, ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι έχετε διευθετήσει επαρκώς όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις σας. Η Αφροδίτη σας φέρνει ενώπιον μιας πρωτόγνωρης ερωτικής πρόκλησης, στην οποία πρέπει να ανταποκριθείτε με δυναμισμό και όχι με μετριοπάθεια. Αυτήν τη φορά ο τρόπος που πλασάρετε τον εαυτό σας μετράει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως. Εκτιμήστε ρεαλιστικά τις δυνατότητές σας και μη συμβιβαστείτε με το μέτριο. Προσοχή στις παγίδες των Κριών και των Καρκίνων, γιατί αυτές τις μέρες στήνονται με ιδιαίτερα περίτεχνο τρόπο. Η εμπιστοσύνη είναι κάτι που κερδίζεται με κόπο, συνεπώς μην αφήσετε σε κανέναν το περιθώριο να την απαιτήσει με το ζόρι. Άνοδος προβλέπεται στα οικονομικά σας, αλλά η εξάρτηση μερικών από τις δικές σας δυνάμεις δεν σας βοηθάει να τη συνειδητοποιήσετε.

Τοξότης

Καιρός να σταματήσετε να βασίζεστε στην καλοσύνη των άλλων, Τοξότες. Ξέρουμε όλοι τον ρομαντισμό που σας διακατέχει, αλλά η αλήθεια είναι πως λίγος παραπάνω ρεαλισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δεν είναι ανάγκη να αγγίξετε τα όρια του κυνισμού, αλλά, ειδικά αυτή την εβδομάδα, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι όλες οι πράξεις υποκινούνται από κάποιο συμφέρον (ακόμα και οι δικές σας) και να συμφιλιωθείτε με αυτή την πραγματικότητα. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, οι πλανητικές κινήσεις σας σπρώχνουν σε μια ριψοκίνδυνη κατεύθυνση, που όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απορρίψετε χωρίς πρώτα να τη διερευνήσετε (έστω, θεωρητικά). Ίσως ήρθε η στιγμή να απαρνηθείτε την ασφάλεια της στασιμότητας και να προκαλέσετε τον εαυτό σας να εξελιχθεί. Διαχειριστείτε προσεκτικά τις διαταραγμένες ισορροπίες μιας πολύτιμης σχέσης που κοπιάσατε πολύ να χτίσετε.

Αιγόκερως

Τα ερωτικά σας περνούν μια περίεργη φάση τώρα, κυρίως επειδή αρνείστε να δείτε τα πράγματα από περισσότερες οπτικές γωνίες. Όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας, Αιγόκεροι, αλλά μερικές φορές οφείλουμε να τις παραμερίζουμε, προκειμένου να κρατήσουμε στη ζωή μας ένα σημαντικό πρόσωπο. Ευτυχώς, η Αφροδίτη σας βοηθάει να υπερβείτε εγωισμούς και ταμπού και σταδιακά αρχίζετε να αντιμετωπίζετε το θέμα της σχέσης με διαλλακτικότητα και ανοιχτό μυαλό. Οι σχέσεις σας με άτομα εξουσίας παίζουν κομβικό ρόλο τώρα στην πορεία των πραγμάτων, ειδικά σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας. Φερθείτε διπλωματικά, παίξτε τα χαρτιά σας με προσοχή και έχετε πάντα υπόψη ότι δεν είναι ανάγκη να συμπαθείτε κάποιον για να αναγνωρίσετε την αξία και τη σημασία του στη ζωή σας (ή και γενικότερα). Ομαλές οι εξελίξεις των οικογενειακών σας. Το κλίμα έντασης καταλαγιάζει μετά από αρκετές μέρες.

Υδροχόος

Η εμπιστοσύνη είναι ανεκτίμητης αξίας αγαθό, ειδικά στο πλαίσιο μιας ερωτικής σχέσης. Μήπως όμως υπερεκτιμήσατε την ισχύ της και επαναπαυθήκατε στη σταθερότητα που σας χάρισε; Ο έρωτας δεν μπορεί να διατηρηθεί χωρίς διεκδικήσεις και αλλαγές, Υδροχόοι, επομένως η αμφισβήτηση και η σύγκρουση είναι κάτι που, ανά διαστήματα, πρέπει να επιδιώκετε. Αφήστε τα πράγματα να πάρουν διαφορετική τροπή από τη συνηθισμένη, και θα δείτε ότι θα “ανεβείτε” πολύ, ψυχολογικά. Ο Κρόνος επηρεάζει με θετικό τρόπο τα επαγγελματικά σας, βοηθώντας σας να βγάλετε από τη μέση κάποια ασήκωτα εμπόδια, χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθείτε. Οι Σκορπιοί και οι Αιγόκεροι είναι σημαντικοί σύμμαχοί σας αυτές τις μέρες, άρα θα πρέπει να τους αποδώσετε και τα αντίστοιχα εύσημα. Ποντάρετε στη βοήθεια των κοντινών σας προσώπων- δεν χρειάζονται αντάλλαγμα όλες οι ευεργεσίες.

 

Ιχθύς

Η ενέργειά σας αυξάνεται σημαντικά τώρα, γεγονός που σας δίνει την ιδανική ώθηση για να φέρετε εις πέρας ό, τι αφήσατε μισοτελειωμένο τις προηγούμενες μέρες, είτε από βαρεμάρα, είτε από αδυναμία. Δεν υπάρχει, ωστόσο, ούτε χρόνος, ούτε και λόγος να σπαταλήσετε δυνάμεις σε ιστορίες που τελείωσαν προ πολλού (ερωτικές ή άλλες). Το παρόν είναι πιο επιτακτικό από ποτέ, και η νοσταλγία μόνο αρνητικά μπορεί να σας επηρεάσει στο εξής. Η Αφροδίτη σας δείχνει πότε με έμμεσο, πότε με άμεσο τρόπο την ερωτική κατεύθυνση που σας συμφέρει να ακολουθήσετε τώρα, αλλά κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος. Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό είναι να μη θυσιάσετε τα συναισθήματά σας στο βωμό της άνεσης και του βολέματος, ακόμα κι αν μια τέτοια εκδοχή σας φανεί ελκυστική. Μείνετε πιστοί στον εαυτό σας.

+ το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ