Η αλήθεια είναι ότι αν θες στη ζωή σου να πετύχεις, πρέπει να έχεις ένα σχεδιασμό. Θες να κάνεις μια απεργία και να εκβιάσεις τους συμπολίτες σου; Πρέπει να διαλέξεις το σωστό timing φίλε μου. Αυτό σκέφτηκαν και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των Δήμων και σου λέει τώρα είναι η ώρα, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι τουρίστες έρχονται ας τους πνίξουμε στα σκουπίδια. Και τι πιο λογικό από το να σε εκβιάζουν ότι θα πνιγείς στα σκουπίδια αν δεν μονιμοποιηθούν παρανόμως δημόσιοι υπάλληλοι;

 

Διότι περί αυτού πρόκειται, η μονιμοποίηση μέσω της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου, είναι παράνομη, για την ακρίβεια αντισυνταγματική. Λεπτομέρειες θα μου πεις, αλλά για δοκίμασε έστω για πλάκα να μιλήσεις για απόλυση Δημοσίου Υπαλλήλου, το πρώτο πράγμα που θα ακούσεις είναι ένα ουρλιαχτό να λέει «Είναι αντισυνταγματικό!». Οπότε καθόμαστε πάνω στην αντισυνταγματικότητα όταν πρόκειται να απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους ακόμα και επίορκους, καταχραστές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ όπως αυτοί που επιστρέφουν αυτές τις μέρες στις υπηρεσίες τους, αλλά όταν πρόκειται να μονιμοποιήσουμε συμβασιούχους ολίγων μηνών, τι αντισυνταγματικότητα και μαλακίες, νόμος είναι το δίκιο του πελάτη.

 

 

Εδώ που τα λέμε να είσαι συμβασιούχος που δεν μονιμοποιείται την ώρα που ο Παυλόπουλος είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι προκλητικό. Μιλάμε για τον άνθρωπο που διόρισε στο Δημόσιο με πρόχειρους υπολογισμούς δύο Κίνες και ανταμείφθηκε για αυτό με το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και επί προεδρίας του να καταργηθεί η φάμπρικα διορισμών;

 

Θα μου πεις κάτσε ρε φίλε, τα βάζεις με τους ανθρώπους που σου μαζεύουν τα σκουπίδια ενώ εσύ κάθεσαι στη γραφειάρα σου και απολαμβάνεις τη μπόχα που μπαίνει από το παράθυρο; Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Διότι όλοι ξέρουμε ότι αυτές οι συμβάσεις είναι απλά ένα πρόσχημα, η κερκόπορτα μέσω της οποίας γίνεται το ρεσάλτο στο θησαυροφυλάκιο με το δημόσιο, ξεκούραστο χρήμα. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο τα σκουπίδια τα μαζεύουν συμβασιούχοι; Απλούστατα διότι οι μόνιμοι που θα έπρεπε να βρίσκονται στη θέση τους έχουν πάρει μετάθεση σε άλλες, πιο αναπαυτικές θέσεις. Και σε αυτό προσβλέπουν άλλωστε και αυτοί που μαζεύουν αυτή τη στιγμή τα σκουπίδια. Να μονιμοποιηθούν, να μεταταγούν σε άλλη θέση όπου θα παρακολουθούν το γρασίδι να μεγαλώνει και να προσληφθούν νέοι συμβασιούχοι για να μαζεύουν τα σκουπίδια που με τη σειρά τους θα μονιμοποιηθούν, θα μεταταγούν και ούτω καθεξής. Με αυτό το υπέροχο γαιτανάκι, και αφού απασχοληθούμε κάνα εξάμηνο στην αποκομιδή, μέχρι το 2134, θα έχουμε όλοι διοριστεί στο Δημόσιο και θα κατακτήσουμε την ευτυχία.

 

Επειδή σε νοιώθω που έχεις εκνευριστεί, να σπεύσω να σου πω ότι φυσικά και δεν ευθύνονται μόνο οι συμβασιούχοι για αυτή την κατάσταση. Για την ακρίβεια έχουν την μικρότερη ευθύνη. Ο μηχανισμός αυτός δεν στήθηκε από τους πελάτες, στήθηκε από το πολιτικό σύστημα για να κρατάει αυτούς τους ανθρώπους ομήρους και να αγοράζει την ψήφο τους. Εδώ που τα λέμε να είσαι συμβασιούχος που δεν μονιμοποιείται την ώρα που ο Παυλόπουλος είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι προκλητικό. Μιλάμε για τον άνθρωπο που διόρισε στο Δημόσιο με πρόχειρους υπολογισμούς δύο Κίνες και ανταμείφθηκε για αυτό με το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και επί προεδρίας του να καταργηθεί η φάμπρικα διορισμών; Προκλητικό τουλάχιστον.

 

Ο αρμόδιος υπουργός άλλωστε αυτό κάνει ακόμα και σήμερα, στην ουσία υπόσχεται ότι θα βρεθεί κάποια φόρμουλα ώστε να παρακαμφθεί ο νόμος. Δεν είναι υπέροχο να σου κλείνει το μάτι ο υπουργός και να υπονοεί ότι εγώ μαζί σου είμαι, κάνε υπομονή, θα βρούμε τρόπο να παρανομήσουμε; Μέχρι και ο Will Smith άλλωστε αυτό επιζητά, τον διορισμό του στο Δημόσιο, λες να το έπιασε ο πόνος για τους Αντιπάξους και να θέλει να τους καθαρίσει; Τρίχες, έχει κουραστεί από το Hollywood και προσβλέπει να γίνει κλητήρας στις Μπενίτσες.