Μήπως αυτός ο ουρανοξύστης είναι πολύ βαρύς για την Alexanderplatz;

Μήπως αυτός ο ουρανοξύστης είναι πολύ βαρύς για την Alexanderplatz; Facebook Twitter
4
Μήπως αυτός ο ουρανοξύστης είναι πολύ βαρύς για την Alexanderplatz; Facebook Twitter

Μετά τη νίκη του στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το ψηλότερο πύργο διαμερισμάτων της Γερμανίας τον Ιανουάριο, το έργο του Frank Gehry για το κτίριο, στην Alexanderplatz, έχει δημιουργήσει φόβους σχετικά με το βάρος του.

Έχει ύψος 150 μέτρα και υπάρχουν φόβοι ότι είναι πολύ βαρύ για την περιοχή καθώς μπορεί να επηρεάσει λόγω εγγύτητας την σήραγγα U5 του μετρό. Η αρχή μεταφορών του Βερολίνου, ανησυχεί για το αν επίσης κατά τη διάρκεια των έργων ο συρμός θα μπορέσει να λειτουργήσει κανονικά.

Έτσι όλα ερευνώνται ξανά προκειμένου να διαπιστωθεί η επίδραση της κατασκευής στο χώρο της Αλεξάντερπλατς, και για τη σήραγγα U5. Παρόλα τα προβλήματα η κατασκευαστική εταιρεία πιστεύει ότι το έργο θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

Μήπως αυτός ο ουρανοξύστης είναι πολύ βαρύς για την Alexanderplatz; Facebook Twitter
Μήπως αυτός ο ουρανοξύστης είναι πολύ βαρύς για την Alexanderplatz; Facebook Twitter
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Όταν το πρώην Ανατολικό μπλοκ συνεχίζει να "βαραίνει" την νοοτροπία της αρχιτεκτονικής αισθητικής...Και χωρίς αυτόν (τον ξύστη του ουρανού...), δεν είναι και να "τρελαίνεσαι" και με την υπάρχουσα-περιρρέουσα αρχιτεκτονική του... "τσιμεντόλιθου"...!http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Berlin_-_Alexanderplatz1.jpg
Τέλεια... Ένα τεράστιο κτήριο που θα κρύβει τον πύργο της τηλεόρασης και θα χαλάσει κι άλλο την Alexanderplatz. Δεν είναι το θέμα η U5, το θέμα είναι η αισθητική του Βερολίνου που χάνεται μέρα με τη μέρα.