Στις 8, 9 και 10 Ιουνίου στο Θέατρο Πόρτα η Ξένια Καλογεροπούλου παρουσιάζει τη νέα παραγωγή της, Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος των Nino d’ Introna και Giacomo Ravicchio, σε σκηνοθεσία της ταλαντούχας Λίλο Μπάουερ. Σύμφωνα με την ιστορία, μια μεγάλη πλημμύρα αναγκάζει δύο στρατιώτες των οποίων οι χώρες βρίσκονται σε πόλεμο να ζήσουν μαζί πάνω σε μια στέγη. Έπειτα από πολλές δυσκολίες και περιπέτειες θα καταλάβουν ότι μόνοι τους δεν θα επιβιώσουν – μαζί μπορεί και να τα καταφέρουν. Παίζουν ο Γιώργος Συμεωνίδης και ο Κώστας Φιλίππογλου.

Στις 13, 14, 15, 16 και 17 Ιουνίου, πάλι στο Θέατρο Πόρτα, θα δούμε την ομάδα Dos a Deux του Αντρέ Κουρτί και Αρτύρ Ριμπέιρο (υπογράφουν το κείμενο, τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία) στην παράσταση Saudade – Terres d’ eau. Yιοθετώντας τη φόρμα του τρίο, με τη μιμική, την κίνηση, τη μουσική, τη φαντασία και το χιούμορ, η παράσταση επικεντρώνεται στο θέμα της εξορίας, της νοσταλγίας και της προσμονής. Άλλωστε saudade «είναι αυτό που μένει όταν όλα πεθαίνουν, η πίστη ότι πάντα κάτι επιζεί».

Μετά τους επιτυχημένους Γιαπωνέζικους Κήπους, ο Δημήτρης Σεϊτάνης επανέρχεται με τους Ιταλικούς Κήπους, στις 22, 23 και 24 Ιουνίου, στο χώρο του «Σχολείου». Η χρήση των νέων τεχνολογιών σε συνδυασμό με την αφήγηση, το θεατρικό παιχνίδι, τη μουσική και το χορό, σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μια αίσθηση ονείρου στους μικρούς θεατές, που κατά τη διάρκεια της παράστασης θα περιηγηθούν σε ανθισμένους λαβυρίνθους, θα χάσουν και θα βρουν το δρόμο τους ξανά και ξανά, προσπαθώντας ν’ ανακαλύψουν την ομορφιά των ιταλικών κήπων την εποχή της Αναγέννησης.

Η τελευταία πρόταση του Φεστιβάλ Αθηνών για τα παιδιά έχει τίτλο Το βάρος του ουρανού και θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 14 και 15 Ιουλίου.