Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
LIFOTAPE  

Σέξι φθινοπωρινή Lifotape από τον Thodoris Triantafillou

Ο συν-ιδρυτής της Rhythmetic μιξάρει deep house και μιλάει στο LiFO.gr

 

 

 

 

Tracklist

 

1. DJ Yellow & Flowers And Sea Creatures - No One Gets Left Behind (Kostantin Sibold Remix)

2. Mano Le Tough - Everything You've Done Before (Dixon Remix)

3. Isolee - Dennis (Ripperton's 8 Wheel Dub)

4. Clarian & Guy Gerber - Clair (Original Mix)

5. Ten Walls - Gotham (Original Mix)

6. Olga Kouklaki Feta. Liset Alea - Hollow Lives (Thodoris Triantafillou & CJ Jeff Remix)

7. Marianto - Simple World (Thodoris Triantafillou & CJ Jeff Remix)

8. The XX - Tides (Dixon Remix)

9. Henrik Schwartz - Walk Music (Original Mix)

10. Bugge Wesseltoft Feat. Sidsel Endresen - Yellow Is The Colour

 

=====

 

Παραγωγός, dj, γραφίστας, συν-ιδιοκτήτης δισκογραφικής, καθηγητής μουσικής παραγωγής... Πώς τα προλαβαίνεις;

Τα πάντα είναι θέμα οργάνωσης χρόνου. Κάνω ό,τι μου βγαίνει πιο δημιουργικά κάθε μέρα που ξυπνάω, επίσης δεν κοιμάμαι πολύ, πλεονέκτημα σε σχέση με τον χρόνο που διαθέτουμε σε μια μέρα. Βέβαια, όταν δω ότι κάτι δεν πετυχαίνει ή δεν βγαίνει όπως το θέλω, τότε κάνω στην άκρη τα υπόλοιπα και αφοσιώνομαι αποκλειστικά στη δουλειά που πρέπει να τελειώσει. Πρόσφατα ξεκίνησα και ιδιαίτερα μαθήματα για μουσική παραγωγή, θέλω να έχω την ευκαιρία να μεταδίδω γνώσεις και εμπειρία σε ανθρώπους που αγαπούν το αντικείμενο.

 

Η Rhythmetic συνέβαλε στην αλλαγή του χάρτη της αθηναϊκής διασκέδασης, τα τελευταία χρόνια. Ποιος είναι ο απολογισμός σου;

Ο CJ Jeff κι εγώ αγαπάμε πολύ την Rhythmetic, και όπως φαίνεται το έχουμε μεταφέρει με επιτυχία και στο ελληνικό κοινό. Απαιτείται πολλή δουλειά, υπομονή και στην προκειμένη περίπτωση πολλά έξοδα για λίγα έσοδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η διάρκεια και με αυτή την φιλοσοφία έχει χτιστεί και η Rhythmetic, όπως και το Glory Hill Studio. Δεν είμαστε trend και δεν θέλουμε να περάσουμε τέτοια νοοτροπία στους καλλιτέχνες και στο κοινό μας, αυτό που κυρίως κάνουμε είναι να επιλέγουμε με προσοχή τι θα κυκλοφορήσουμε, με επίκεντρο τους Έλληνες δημιουργούς. Επίσης, έχει βοηθήσει αρκετός κόσμος και φυσικά οι DJ's σε όλη την Ελλάδα που παίζουν τις κυκλοφορίες μας και υποστηρίζουν τους εγχώριους μουσικούς παραγωγούς. Τους ευχαριστούμε πολύ.

 

Με ποια κριτήρια επιλέγεις τη μουσική που θα παίξεις στο κάθε event; 

Θα στο πω με δυο λέξεις: Συναισθηματικά και πρακτικά, έτσι κινούμαι σε όλες μου τις επιλογές. Ο κύριος λόγος ύπαρξης της μουσικής είναι το συναίσθημα, όποιο και αν είναι αυτό. Αγάπη, μίσος, ξεφάντωμα, στεναχώρια... η μουσική δημιουργεί συναισθήματα και αναλόγως που βρίσκεσαι και τι θες, δέχεσαι αυτά τα ερεθίσματα ή όχι.

Για παράδειγμα ό,τι έχω επιλέξει στο mixtape που έκανα για το κοινό του LiFO.gr βασίστηκε στο προσωπικό μου συναίσθημα αλλά και στη σωστή μετάδoσή του. Νομίζω ότι μπορείς να το ακούσεις σε πολλά διαφορετικά σημεία, γραφείο, σπίτι, αυτοκίνητο, ακόμα και λίγο πριν βγεις έξω, δεν θα έκανα ένα καθαρά club/dance mixtape, αυτά είναι για τα club.

 

Εκτός από την Αθήνα, πραγματοποιείς πολλές εμφανίσεις και στην επαρχία. Πες μου ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στα μαγαζιά και στον κόσμο που σε επισκέπτεται.

Καμία διαφορά, ούτε στην επαρχία, ούτε στην Αθήνα, ούτε στο εξωτερικό. Επιλέγω και παίζω τη μουσική που θέλω εγώ να ακούσει ο κόσμος, αλλά και τη μουσική που νομίζω πως θα ήθελε να ακούσει ο κόσμος. Πρόκειται για μια μυσταγωγία, μερικές φορές πετυχημένη, μερικές όχι. Στο Home στην Πάτρα για παράδειγμα, όπου θα εμφανιστώ το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, έχω κάνει τις περισσότερες εμφανίσεις από οποιοδήποτε άλλο μαγαζί στην επαρχία και λαμβάνω πάντα την ίδια ενέργεια! Στο event που κάναμε στην Αθήνα στις 14 Σεπτέμβρη, η ενέργεια ήταν τρομακτικά θετική - θα μπορούσα να παίζω για 12 ώρες.

Ωστόσο παίζουν ρόλο κι άλλα θέματα, κυρίως ο σωστός ήχος και ο σωστός φωτισμός ενός μαγαζιού. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μουσικό είδος που υπάρχει εδώ και 30 χρόνια περίπου και αναπαράγεται μόνο μέσα από μεγάλα ηχοσυστήματα και μαγαζιά που είναι στημένα με αυτή την νοοτροπία, οπότε οτιδήποτε λιγότερο ρίχνει αυτομάτως τον πήχη και την ποιότητα. Στην Ελλάδα, με όλες τις δυσκολίες των καιρών, είναι μαγικό το πώς έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο και ότι τόσος κόσμος πλέον έχει ασπαστεί αυτή την κουλτούρα.

 

=====


O Θοδωρής Τριανταφύλλου είναι συν-ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας Rhythmetic. Είναι επίσης ιδιοκτήτης του Glory Hill Studio, ενός design/music production studio στην Αθήνα.

 

Links

http://www.facebook.com/Thodoris.Triantafillou.music

http://www.facebook.com/thodoris.triantafillou

http://soundcloud.com/thodoris_triantafillou

http://www.facebook.com/RhythmeticRecords

http://www.facebook.com/GloryHillStudio

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ LIFOTAPE

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ