ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Μια νέα τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter

Μια νέα τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

0

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και η UrbanAct καλωσορίζουν τη δεύτερη τοιχογραφία την οποία υλοποίησε ο καλλιτέχνης Same84 στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ.

O Same84 προσέφερε το έργο του για μια ακόμη φορά στο ΑΧΕΠΑ, δίνοντας στο κτίριο της ΜΕΛ ένα τοπόσημο και σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο. Παράλληλα μέσω αυτής της δράσης αναβαθμίστηκε ακόμη ένα κτίριο των συγκροτημάτων του ΑΧΕΠΑ, με ένα καινούριο έργο τέχνης, παρεμβαίνοντας και στην ευρύτερη περιοχή, μια και γειτνιάζει άμεσα και με τους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Η θεματική της τοιχογραφίας που υλοποίησε ο Same84 αυτήν τη φορά εστιάζει στις λοιμώξεις και εν γένει στους ιούς και συμβολικά στην καθημερινή καθαριότητα με το πλύσιμο των χεριών μας, μια συμβολική κίνηση προστασίας και πρόληψης απέναντι στους ιούς. 

Το έργο υποστηρίχθηκε από το Νοσοκομείο και την εταιρεία Gilead και «προσφέρεται» σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, τεχνικό προσωπικό, καθαριότητας, νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό κ.ά.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με μια δράση που θα ανακοινωθεί σύντομα σε ένα ακόμη κτιριακό συγκρότημα του ΑΧΕΠΑ, ζωγραφίζοντας ένα ακόμη κομμάτι του παζλ για ένα δημιουργικό όμορφο και φιλόξενο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
O Same84 προσέφερε το έργο του για μια ακόμη φορά στο ΑΧΕΠΑ, δίνοντας στο κτίριο της ΜΕΛ ένα τοπόσημο και σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.

Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
Η τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
Η τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
Η τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
Η τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
Η τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Urban Culture
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

EON: Το νέο μεγάλο venue της Αθήνας στήνεται στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Μουσική / EON: Το νέο μεγάλο venue της Αθήνας στήνεται στη βιομηχανική ζώνη του Ελαιώνα

Εναρμονισμένο με ένα πανευρωπαϊκό trend, καλύπτοντας την ανάγκη μιας μερίδας clubbers της πόλης για μέρη rough αισθητικής, ο χώρος-όραμα από την ομάδα του ADD Festival και του six d.o.g.s κάνει soft opening, παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του DVS1 «The Wall of Sound», που όμοιό του δεν έχει συμβεί στην πόλη.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα

Ρεπορτάζ / Γιατί καταρρέουν χιλιάδες ιστορικά κτίρια στην Αθήνα;

Μία έρευνα της LiFO για τα «άτυχα» κτίρια της πόλης και για τις ιστορικές κατοικίες του Μεσοπολέμου που χάνονται εξαιτίας των κατεδαφίσεων που αυξάνονται ραγδαία. Ποιες είναι οι λύσεις για τη διάσωσή τους και γιατί δεν εφαρμόζονται.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Έχει η Αθήνα περισσότερα τραπεζοκαθίσματα απ’ όσα μπορεί να αντέξει;

Urban Culture / Έχει η Αθήνα περισσότερα τραπεζοκαθίσματα απ’ όσα μπορεί να αντέξει;

H νέα μεγάλη κόντρα της πόλης είναι ανάμεσα στους πεζούς που θέλουν να έχουν πρόσβαση στα πεζοδρόμια και στους μαγαζάτορες που τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν το δικαίωμα να τοποθετήσουν τα διπλάσια τραπεζοκαθίσματα απ’ όσα τους επιτρέπει η άδειά τους. Είναι όμως ένας καινούργιος πόλεμος αυτός ή υπήρχε πάντα; Και ποιος ευθύνεται πραγματικά γι’ αυτόν;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από τη Νέα Σμύρνη στη Φιλοθέη: Οι αθηναϊκές κηπουπόλεις του Μεσοπολέμου - Άνθηση και παρακμή

Αθήνα / Από τη Νέα Σμύρνη στη Φιλοθέη: Οι αθηναϊκές κηπουπόλεις του Μεσοπολέμου - Άνθηση και παρακμή

Στην Αθήνα του Μεσοπολέμου, λίγο μετά την καταιγίδα της Μικρασιατικής Καταστροφής, οι κηπουπόλεις άκμασαν, «θρέφοντας» τα νοικοκυριά και διατηρώντας την επίφαση της υπαίθρου στην οικιστική ανάπτυξη της πόλης.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΡΙΜΑΝΑΚΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ