ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Μια νέα τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter

Μια νέα τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

0

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και η UrbanAct καλωσορίζουν τη δεύτερη τοιχογραφία την οποία υλοποίησε ο καλλιτέχνης Same84 στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του ΑΧΕΠΑ.

O Same84 προσέφερε το έργο του για μια ακόμη φορά στο ΑΧΕΠΑ, δίνοντας στο κτίριο της ΜΕΛ ένα τοπόσημο και σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο. Παράλληλα μέσω αυτής της δράσης αναβαθμίστηκε ακόμη ένα κτίριο των συγκροτημάτων του ΑΧΕΠΑ, με ένα καινούριο έργο τέχνης, παρεμβαίνοντας και στην ευρύτερη περιοχή, μια και γειτνιάζει άμεσα και με τους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Η θεματική της τοιχογραφίας που υλοποίησε ο Same84 αυτήν τη φορά εστιάζει στις λοιμώξεις και εν γένει στους ιούς και συμβολικά στην καθημερινή καθαριότητα με το πλύσιμο των χεριών μας, μια συμβολική κίνηση προστασίας και πρόληψης απέναντι στους ιούς. 

Το έργο υποστηρίχθηκε από το Νοσοκομείο και την εταιρεία Gilead και «προσφέρεται» σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, τεχνικό προσωπικό, καθαριότητας, νοσηλευτικό, ιατρικό, διοικητικό κ.ά.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται με μια δράση που θα ανακοινωθεί σύντομα σε ένα ακόμη κτιριακό συγκρότημα του ΑΧΕΠΑ, ζωγραφίζοντας ένα ακόμη κομμάτι του παζλ για ένα δημιουργικό όμορφο και φιλόξενο νοσοκομειακό περιβάλλον.

Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
O Same84 προσέφερε το έργο του για μια ακόμη φορά στο ΑΧΕΠΑ, δίνοντας στο κτίριο της ΜΕΛ ένα τοπόσημο και σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο.
Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
Η τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
Η τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
Η τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
Η τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Same84 ΑΧΕΠΑ Facebook Twitter
Η τοιχογραφία του Same84 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ
Urban Culture
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε youtubers σε ένα σπίτι που δεν κοιμάται ποτέ

Urban Culture / Πέντε youtubers σε ένα σπίτι που δεν κοιμάται ποτέ

Ο Hacky (Φώτης Γιορδαμνής), ο Gianuba (Γιάννης Θεοτοκάς), o GemiFrap (Κωνσταντίνος Γκεμιτζής), o Dorii (Γιάννης Μαγκνταλάσωβ) και ο Gunzar (Κρις Ελέζι) ζουν και δημιουργούν περιεχόμενο σε ένα μεγάλο σπίτι με πισίνα στα νότια.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Οι κάθετοι κήποι της Αθήνας

ADM 2024: The New Vision / Οι εντυπωσιακοί κάθετοι κήποι της Αθήνας

Ο αρχιτέκτονας μηχανικός Άρης Γιαννόπουλος του αρχιτεκτονικού γραφείου WOA εξηγεί γιατί οι πράσινοι κήποι, πέρα από την καλαισθησία που προσφέρουν, είναι σημαντικοί για τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος στην πόλη και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα.
M. HULOT
Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Αθήνα / Πέντε διαφορετικές βόλτες στην Αθήνα

Πέρα από τα πάρκα και τους λόφους της Αθήνας, που όλοι γνωρίζουμε και επισκεπτόμαστε συχνά, υπάρχουν πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες εναλλακτικές διαδρομές που αξίζει να εξερευνήσουμε.
ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ: Α. ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ, Γ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, Λ. ΛΙΑΚΑΚΟΥ, M. HULOT, Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Urban Culture / Δέκα σημεία του Πειραιά που δεν γνωρίζουν οι Αθηναίοι

Ένα μικρό οδοιπορικό σε περισσότερο ή λιγότερο γνωστά τοπόσημα και γειτονιές του Πειραιά που παρουσιάζουν ιστορικό, αρχιτεκτονικό, κοινωνιολογικό αλλά και πολιτιστικό ενδιαφέρον με «ξεναγό» τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Θεάτρου, Νίκο Διαμαντή.  
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η νύχτα είναι μεγάλη στο λιμάνι του Πειραιά

Urban Culture / Η νύχτα είναι μεγάλη στο λιμάνι του Πειραιά

Μια βόλτα τον χειμώνα στο βραδινό λιμάνι μοιάζει με μεταμεσονύκτια προβολή στο σινεμά. Μόνο που εδώ η εικόνα και ο ήχος δεν έρχονται από την οθόνη αλλά από την «αστική ευθύνη» που έχει η πρωτεύουσα να υποδέχεται και να αποχαιρετά εμπορεύματα, ταξιδευτές και νησιώτες σε μια αδιάκοπη ανθρωπολογική ταλάντωση.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Ο Στέφανος ερωτεύτηκε τα picó με την πρώτη ματιά

Μουσική / Ο Στέφανος και το picó του: Η κουλτούρα του καρναβαλιού της Κολομβίας έφτασε στην Αθήνα

Ένας Ελληνοαρμένιος από την Αιθιοπία θέλει να μετατρέψει την αθηναϊκή νύχτα σε ένα μεγάλο πάρτι σαν αυτά που γίνονται στο καρναβάλι της Καραϊβικής Ακτής της Κολομβίας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ