#SkipTousDiaxorismous: Όλοι έχουν δικαίωμα στην καθαριότητα, τώρα περισσότερο από ποτέ

#SkipTousDiaxorismous: Όλοι έχουν δικαίωμα στην καθαριότητα, τώρα περισσότερο από ποτέ Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Παρ' ότι οφείλουμε να προστατεύουμε και να βοηθάμε τους γύρω μας και όσους το έχουν ανάγκη κάθε μέρα της ζωής μας, σε μία παγκόσμια κρίση σαν αυτή που περάσαμε και περνάμε, η ατομική και συνολική αυτή ευθύνη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Όσο δυστυχές κι αν είναι το ότι χρειάστηκε να επέλθει μία πανδημία για να κυριαρχήσει περισσότερη ευαισθητοποίηση προς τους γηραιότερους και τις ευπαθείς ομάδες, τόσο ευτυχές είναι το ότι πλέον σκεφτόμαστε λίγο παραπάνω τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Μικρές πράξεις βοήθειας και στήριξης έχουν πλέον αποκτήσει εξαιρετική σημασία, όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και ως μέρος μίας αυξανόμενης κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τον τελευταίο καιρό, αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε το πόσα πράγματα που ως τώρα θεωρούσαμε δεδομένα για όλους, στην πραγματικότητα είναι πολύ μακριά από αυτό. Ανάγκες της καθημερινότητας που ως τώρα σε πολλούς φάνταζαν αυτονόητες και πολλές φορές βαρετές - όπως το πλύσιμο των ρούχων. Ένα πλυντήριο ρούχων στο σπίτι, δεν είναι καθόλου δεδομένο, ούτε αυτονόητο για πολλούς ανθρώπους και πόσο μάλιστα για εκείνους που δεν έχουν καν στέγη.

Με την πανδημία του Covid-19, η ανάγκη για καθαρά και πλυμένα ρούχα έγινε πιο επιτακτική από ποτέ. Οι άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα να έχουν συνεχώς καθαρά ρούχα, βρέθηκαν ακόμα περισσότερο στις πιο ευάλωτες θέσεις της μάχης αυτής - άστεγοι, συνάνθρωποί μας της τρίτης ηλικίας, όπως και άλλες ευπαθείς ομάδες. Παρ' όλα αυτά, μία δράση του SKIP μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, ξεπερνώντας κάθε διαχωρισμό ανάμεσα σε εμάς και τους άλλους, πρεσβεύοντας το δικαίωμα για καθαρά ρούχα σε όλες τις ευπαθείς ομάδες.

 

Το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, στηρίζει εδώ και τέσσερα χρόνια την πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στο καθαρό ρούχο, με το μότο #SkipTousDiaxorismous. Και στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, ήταν παρών για να συμβάλλει στη δημόσια υγεία. Με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για τη δημιουργία νέων δομών αστέγων, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip δώρισε στεγνωτήρια για να διευκολύνει τη γρήγορη διεκπεραίωση των πλύσεων, ενώ προσέφερε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικών για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που κατοικούν στο Γηροκομείο Αθηνών.

Συγχρόνως, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip συνεχίζει τη λειτουργία της σταθερής δομής που δημιουργήθηκε το 2016, στον Κόμβο Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, όπου προσφέρονται δωρεάν πλύσεις για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην βασική αυτή φροντίδα της υγιεινής και της καθαριότητας. Μερικά πράγματα, άλλωστε, δεν ήταν ποτέ δεδομένα για πολλούς συνανθρώπους μας - και τώρα η ανάγκη για καθαρά ρούχα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

#SkipTousDiaxorismous: Όλοι έχουν δικαίωμα στην καθαριότητα, τώρα περισσότερο από ποτέ Facebook Twitter

Μέσα στα τέσσερα τελευταία χρόνια δράσης του, λοιπόν, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip έχει προσφέρει 187.500 «πλύσεις αγάπης» και έχει πλύνει περισσότερους από 1.500 τόνους ρούχων, δημιουργώντας έναν σημαντικό θεσμό αλληλεγγύης μέσα από υπηρεσίες που δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς ανθρώπους να έχουν το αυτονόητο.

Μερικές από τις δράσεις αυτές περιλαμβάνουν τη δωρεά απορρυπαντικών για ένα χρόνο στα «Παιδικά Χωριά SOS» σε όλη την Ελλάδα, στα σωματεία «Ένα παιδί – Ένας κόσμος» και «Οι Φίλιοι του Παιδιού», καθώς και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, το 2017. Στις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής, την ίδια χρονιά, η κινητή μονάδα του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP προσέφερε στήριξη στους κατοίκους της, πλένοντας και στεγνώνοντας τα ρούχα των πληγέντων. Τον Ιούλιο του 2018, στην μεγάλη φωτιά στο Μάτι Αττικής που κατέστρεψε τις περιουσίες εκατοντάδων ανθρώπων, βρέθηκε στην περιοχή ώστε να παρέχει τη δυνατότητα σε όσους είχαν ανάγκη να παραλάβουν τα ρούχα τους καθαρά και στεγνά, ενώ αντίστοιχη βοήθεια παρήχε και στους κατοίκους της Κινέτας Αττικής, μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019.

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί. Όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα στην υγιεινή και στα καθαρά ρούχα - και κάποιοι το έχουν ανάγκη πιο πολύ απ' όλους. Ζούμε σε μία εποχή που χρειάζεται όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε μία κοινή απειλή, η οποία στοχεύει πολύ περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες και τους συνανθρώπους μας που έχουν έλλειψη ακόμα και στα πιο βασικά πράγματα.

#SkipTousDiaxorismous: Όλοι έχουν δικαίωμα στην καθαριότητα, τώρα περισσότερο από ποτέ Facebook Twitter

Το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip κάνει #SkipTousDiaxorismous, στηρίζει έμπρακτα το μήνυμα της βοήθειας και της αλληλεγγύης και πρεσβεύει καθημερινά το δικαίωμα στο καθαρό ρούχο για όλους.

#SkipTousDiaxorismous

Περισσότερες πληροφορίες για το Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP στο www.vazoplintirio.gr/koinoniko-plyntirio.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Βιβλίο / Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Μια «underground» συζήτηση με τον Λέανδρο Κυριακόπουλο περί ρέιβ, νέων τεχνολογιών και άλλων «δαιμονίων», με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Αναπαραστάσεις του ανοίκειου - νομαδισμός και αισθητική στην ρέιβ ψυχεδελική σκηνή» (εκδ. Νήσος).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Κοινωνική Ντουλάπα δίνει δεύτερη ζωή στα ρούχα μας

Ο επόμενος κόσμος / Η Κοινωνική Ντουλάπα δίνει δεύτερη ζωή στα ρούχα μας

Ο Άρης Δημοκίδης ανακαλύπτει πώς μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή τα πολυφορεμένα ρούχα μας με την εξαιρετικά χρήσιμη δράση του Κοινωνικού Πλυντηρίου του SKIP, συζητώντας με την Ιωάννα Τσάτσαρη, Brand Manager του SKIP και την Κατερίνα Αλιφραγκή, Marketing Manager Laundry.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ Selini: Ο Ανδρέας δημιούργησε μόνος του ένα διατοπικό video game γεμάτο γρίφους από το διάστημα

Living / Selini: Ο Ανδρέας δημιούργησε μόνος του ένα διατοπικό video game γεμάτο γρίφους από το διάστημα

Κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο του μικρού του γιου, ένας developer από την Ελλάδα αψηφά εδώ και έξι χρόνια αϋπνίες και ανασφάλεια για να δημιουργήσει ένα «διαστημικό» παιχνίδι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 04/07 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ - Ποια είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων της Μυκόνου; Μια concierge απαντά

Άννα Κ. / Ποια είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων της Μυκόνου; Μια concierge απαντά

Η Ιωάννα Μουρταράκου, γνωστή concierge των διασήμων της Μυκόνου, μιλάει με την Αννα Κόκορη για τη χλιδάτη ζωή στο νησί, τις πολλές ώρες δουλειάς και τα εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων επισκεπτών
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ