Οι δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων και η μεγάλη έκπληξη στη φετινή λίστα

Οι δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων και η μεγάλη έκπληξη στη φετινή λίστα Facebook Twitter
0

Το American Kennel Club ανακοίνωσε τις 10 δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων για το 2016, με το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ να καταλαμβάνει την πρώτη θέση για 26η συνεχόμενη χρονιά.

Η Gina DiNardo, αντιπρόεδρος του AKC, λέει πως η συγκεκριμένη ράτσα αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο της λίστας λόγω της κοινωνικής φύσης αυτών των σκύλων αλλά και της ευκολίας στην εκπαίδευσή τους. «Είναι κατάλληλος για πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους αλλά και περιβάλλοντα», εξηγεί. 

Το αξιοσημείωτο είναι πως στη φετινή δεκάδα κυριαρχούν ράτσες μεγαλόσωμων σκύλων, περισσότερο από ό,τι πέρυσι, με μικρότερες ράτσες όπως τα Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ, Μαλτέζ και Σιχ Τσου να έχουν γίνει λιγότερο δημοφιλείς. «Έχει αρχίσει να γίνεται τάση, ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο πλέον για τα μεγαλόσωμα σκυλιά. Θεωρώ πως κάποιοι τα θέλουν για προστασία, άλλοι θέλουν να έχουν έναν μεγάλο σκύλο σπίτι τους όταν είναι μόνοι», αναφέρει η DiNardo. Επίσης, πιστεύει πως η οικονομική κατάσταση ευνοεί όλο και περισσότερους στο να φροντίζουν έναν μεγαλόσωμο σκύλο. 

Η μεγαλύτερη, όμως, έκπληξη στη φετινό Top 10 ήταν η αυξημένη δημοτικότητα και ζήτηση για τα Ροτβάιλερ. «Είναι από τη φύση τους προστατευτικά και αυτό μερικές φορές τρομάζει, αλλά έχουν εκτραφεί για να προστατεύουν τις οικογένειες τους. Ένα κοινωνικοποιημένο, καλά εκπαιδευμένο Ροτβάιλερ γίνεται εξαιρετικό κατοικίδιο», υποστηρίζει η DiNardo. 

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ράτσες για το 2016:

1. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ (ξανά #1 το 2015)

2. Γερμανικός Ποιμενικός (ξανά #2 το 2015)

3. Γκόλντεν Ριτρίβερ (ξανά #3 το 2015)

4. Μπουλντόγκ (ξανά #4 το 2015)

5. Μπιγκλ (ξανά #5 το 2015)

6. Γαλλικό Μπουλντόγκ (ξανά στο #6 το 2015)

7. Κανίς (στο #8 το 2015)

8. Ροτβάιλερ (στο #9 το 2015)

9. Γιορκσάιρ Τεριέ (στο #7 το 2016)

10. Μπόξερ (ξανά στο #10 το 2015)

* Με πληροφορίες από Mashable

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Living / Honey Nest: Στον concept παιδότοπο της Νέας Σμύρνης μικροί και μεγάλοι περνούν εξίσου καλά

Η Μαντώ, η Δανάη και ο Αλέξης έφτιαξαν έναν χώρο όπου πρωταγωνιστούν τα ξύλινα παιχνίδια και τα παστέλ χρώματα, διαθέτει μαγαζί και μικρό μπαρ και οι κάτοικοι της γειτονιάς κάνουν φιλίες.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Living / Τι γυρεύει μια Γιαπωνέζα ποδοσφαιρίστρια στην Αθήνα;

Η Νανάκο Κομπαγιάσι μεγάλωσε σε μια επαρχία της Ιαπωνίας, έπαιξε ποδόσφαιρο στο πιο υψηλό επίπεδο, τα παράτησε, αφοσιώθηκε στη δουλειά της, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει, στην Ευρώπη αυτήν τη φορά. Και η ζωή την έβγαλε στο Περιστέρι.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Living / Το HR του 2026: Όπου το AI και ο άνθρωπος συνεργάζονται

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι πια εργαλείο. Το 2026, στο HR γίνεται στρατηγικός παίκτης. Όχι για να αντικαταστήσει τον άνθρωπο, αλλά για να αλλάξει ριζικά το πώς οι οργανισμοί παίρνουν αποφάσεις γι’ αυτόν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ