Μία ψηφιακή υπηρεσία για να γνωρίζετε την προέλευση των ψαριών που επιλέγετε

Μία ψηφιακή υπηρεσία για να γνωρίζετε την προέλευση των ψαριών που επιλέγετε Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Όλοι θέλουμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχουμε στο πιάτο μας: την ποιότητα, τη φρεσκάδα και φυσικά την προέλευση αυτού που τρώμε. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα ψάρια, χρειαζόμαστε να ξέρουμε την ιστορία τους, από τον τρόπο και την περιοχή αλίευσής τους μέχρι την ονομασία τους και το ποιο καΐκι τα μετέφερε. Με λίγα λόγια «το αποτύπωμά τους».

Πλέον, μπορούμε να μάθουμε όλα τα παραπάνω μέσω μίας νέας ψηφιακής υπηρεσίας ιχνηλασιμότητας της TRATA, η οποία έγινε σε συνεργασία με την εταιρεία iKnowHow και τη Γενική Διεύθυνση Αλιείας. Χάρη στο «Αποτύπωμα Ψαριού», μαθαίνουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το προϊόν που επιλέγουμε και επιπλέον, με την υπηρεσία αυτή, η TRATA ενισχύει τη συλλογική προσπάθεια που γίνεται για τη βιωσιμότητα του Αιγαίου.

Μία ψηφιακή υπηρεσία για να γνωρίζετε την προέλευση των ψαριών που επιλέγετε Facebook Twitter

Γνωρίζοντας πού κολυμπούσαν τα ψάρια όταν αλιεύτηκαν, αλλά και τον τρόπο αλιείας τους, συμβάλλουμε στην προστασία του βυθού της θάλασσας. Επιπλέον, μαθαίνοντας τα ονόματα των αλιευτικών σκαφών, ξέρουμε ότι η TRATA συνεργάζεται με νόμιμα αλιευτικά σκάφη, τα οποία σέβονται τους κανονισμούς της ελληνικής ιχθυόσκαλας.

Μία ψηφιακή υπηρεσία για να γνωρίζετε την προέλευση των ψαριών που επιλέγετε Facebook Twitter

Έτσι, λοιπόν, ακολουθώντας μερικά πολύ απλά βήματα, έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε σε λίγα λεπτά: βρίσκουμε τον 5ψήφιο κωδικό πάνω στη συσκευασία TRATA, μπαίνουμε στο www.tratagreece.gr και κάνουμε κλικ πάνω στην επιλογή «Αποτύπωμα Ψαριού». Μετά, εισάγουμε τα πέντε ψηφία που βρήκαμε στη συσκευασία, στο πεδίο συμπλήρωσης «Κωδικός Αποτυπώματος Ψαριού», και έχουμε όλα τα στοιχεία μπροστά μας.

 

Λίγα λόγια για την TRATA και τη βιώσιμη αλιεία


Η TRATA έχει μια μακρόχρονη παρουσία στο χώρο της εμπορίας τροφίμων. Η βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας και κονσερβοποίησης των ψαριών της βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα, στο Κιλκίς. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, με τη νέα γενιά να έχει αναλάβει τα ηνία και να παρουσιάζει συνεχώς νέα πράγματα και φρέσκες ιδέες.


Αξίζει να σημειωθεί πως συνεργάζεται αποκλειστικά με ελληνικές ιχθυόσκαλες, από τις οποίες προμηθεύεται τα αφρόψαρα του βορείου Αιγαίου, γνωστά σε όλους για τη μοναδική τους γεύση και φυσικά, για τη διαθρεπτική τους αξία. Επιπλέον, σέβεται και φροντίζει το θαλάσσιο περιβάλλον, εφαρμόζοντας πάντα σωστές αλιευτικές μεθόδους και κάνοντας παύση της αλιείας τους μήνες αναπαραγωγής των ψαριών.

Τώρα, μέσω της υπηρεσίας «Αποτύπωμα Ψαριού», η TRATA μας καλεί να μάθουμε την ιστορία κάθε ψαριού με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, γνωρίζοντας ταυτόχρονα πως κάνουμε τη σωστή και βιώσιμη επιλογή.

Περισσότερες πληροφορίες για το «Αποτύπωμα Ψαριού και την TRATA θα βρείτε στο www.tratagreece.gr και σε Facebook και Instagram.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM