ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα αδέσποτα ζωάκια. Εδώ και χρόνια η Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (ΖΕΗ) δίνει ακούραστα καθημερινό αγώνα προκειμένου να προσφέρει αγάπη, φροντίδα και φαγητό στους σκύλους και τις γάτες που ζουν στον δρόμο, με κύριο στόχο να τους βρει μια οικογένεια.

Σε αυτόν τον αγώνα η δραστήρια οργάνωση δεν είναι μόνη της. Έχει σύμμαχο την Terranova Nutrition Greece, η οποία επισκέφθηκε τους τετράποδους φιλοξενούμενους στη ΖΕΗ. Σε αυτήν τη συνάντηση οι δύο πλευρές έδωσαν χέρια και πατούσες για να κλειστεί μια μυστική συμφωνία. Σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι η ανταλλαγή αγάπης. Το ζώο μαθαίνει στον άνθρωπο να εκφράζει την αγάπη που κρύβει μέσα του και ο άνθρωπος βοηθάει το ζώο να μιλήσει, εκφράζοντας τις ανάγκες του, δηλαδή γινόμαστε εμείς η φωνή που δεν έχει.

 

Η μυστική συμφωνία της ΖΕΗ με την Terranova Nutrition Greece απευθύνει σε όλους μας ένα κάλεσμα για δράση, καθώς με κάθε αγορά προϊόντων Terranova Nutrition, της μοναδικής πλήρους, 100% vegan και cruelty-free σειράς βιταμινών και υπερτροφών στην Ελλάδα, μπορούμε να βοηθήσουμε τα φιλοξενούμενα ζώα της ΖΕΗ. Μέρος των εσόδων που προκύπτουν από τη δράση καλύπτει πολλές από τις ανάγκες αυτών των ζώων και στηρίζει το έργο της οργάνωσης. Ήδη τα αποτελέσματα της συμφωνίας έχουν δώσει καρπούς, καθώς τον περασμένο Ιούλιο οι δύο ομάδες, με τη βοήθεια των καταναλωτών, κατάφεραν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες σε αμπούλες και χάπια αποπαρασίτωσης που προσφέρθηκαν στα ζώα που φιλοξενεί η ΖΕΗ.

 

Παράλληλα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κατάφεραν να καλύψουν τις ανάγκες εμβολιασμού των φιλοξενούμενων ζώων. Η προσπάθεια συνεχίζεται και για να γίνουμε κρίκος στην αλυσίδα της μετάδοσης του μηνύματος ακολουθούμε την @terranova_nutrition_greece και μαθαίνουμε τις επόμενες δράσεις για τη ΖΕΗ. Η ολιστική φροντίδα που προσφέρουν τα προϊόντα βιταμινών και οι υπερτροφές της Terranova Nutrition στους τετράποδους φίλους μας διέπει συνολικά τη φιλοσοφία της εταιρείας. Έτσι, η Terranova Nutrition είναι 100% vegan, σαν τους εμπνευστές της, και τα διατροφικά προϊόντα της είναι 100% φυσικά, χωρίς πρόσθετα, και αποτελεσματικά, χάρη στην προσθήκη 100% αληθινών υπερτροφών που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Τα βρίσκουμε στα φαρμακεία και σε επιλεγμένα βιολογικά καταστήματα.

 

Μια αγκαλιά αγάπης για τα αδέσποτα ζωάκια
Στην Ελλάδα ζουν περισσότεροι από 500.000 μοναχικοί ηλικιωμένοι που μπορούν να επωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες των κατοικίδιων.

 

Χνουδωτή παρέα με θεραπευτικές ιδιότητες

Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ζώων αναδεικνύονται περισσότερο από ποτέ στην εποχή μας, καθώς η πανδημία και ο φόβος της διασποράς του κορωνοϊού έχουν αναγκάσει τους ηλικιωμένους να ζουν σε απόσταση από την οικογένειά τους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Η ανάγκη της κοινωνικής αποστασιοποίησης ως προληπτικού μέτρου υγείας αύξησε την ψυχολογική επιβάρυνση που υφίστανται πολλοί παππούδες και γιαγιάδες της διπλανής πόρτας, με συνέπεια να βιώσουν έντονο στρες και να εκδηλώσουν ακόμα και καταθλιπτικά συμπτώματα. Σε αυτούς τους νέους κανόνες δημόσιας υγείας που πρέπει να υιοθετήσουμε –άγνωστο για πόσο ακόμα– οι σκύλοι και οι γάτες, τα οικόσιτα ζώα, κατοικίδια και αδέσποτα που μπορούν να υιοθετηθούν, μπορούν, με την αγάπη που προσφέρουν, να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους, ιδιαίτερα τους μοναχικούς, να νιώσουν καλύτερα.

 

Στην Ελλάδα ζουν περισσότεροι από 500.000 μοναχικοί ηλικιωμένοι που μπορούν να επωφεληθούν από τις θεραπευτικές ιδιότητες των κατοικίδιων, οι οποίες, βάσει ερευνών, περιλαμβάνουν τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης υπέρτασης και καρδιοπαθειών, τη ρύθμιση του σωματικού βάρους, την πρόληψη της άνοιας, του σακχαρώδους διαβήτη και της κατάθλιψης. Οι γάτες θεωρούνται ιδιαίτερα χαλαρωτικές με το γουργουρητό τους και είναι ιδανική παρέα για ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα, καθώς δεν ζητούν πολλά και ζουν πολύ άνετα σε μικρούς χώρους, ενώ οι σκύλοι βοηθούν το αφεντικό τους να διατηρεί καλή φυσική κατάσταση, καθώς χρειάζονται βόλτα δύο φορές την ημέρα τουλάχιστον και κάθε βόλτα αποτελεί ιδανική ευκαιρία για ήπια σωματική άσκηση.

 

Εξίσου θεραπευτικά είναι τα κατοικίδια και για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, κυρίως τα παιδιά, καθώς, εκτός του ότι τους διδάσκουν την υπευθυνότητα, την ανιδιοτέλεια και την ενσυναίσθηση, η καθημερινή επαφή μαζί τους αποδεδειγμένα τα βοηθά να «χτίσουν» πιο γερό ανοσοποιητικό σύστημα. Αποτελεί, δε, κοινό μυστικό πως τα παιδιά που μεγαλώνουν με ζώα στο σπίτι έχουν μικρότερη ευπάθεια σε αναπνευστικές λοιμώξεις και εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά βρογχικού άσθματος.

 

www.bionat.gr/terranova

Facebook: Terranova Nutrition Greece

Instagram: @terranova_nutrition_greece