Κοντά στην κυκλοφορία του το γυναικείο «Βιάγκρα»

Κοντά στην κυκλοφορία του το γυναικείο «Βιάγκρα» Facebook Twitter
1

Η αρμόδια εποπτική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ετοιμάζεται να εγκρίνει, μετά από μια εκστρατεία άσκησης πιέσεων, την κυκλοφορία του πρώτου «αφροδισιακού» φαρμάκου για την τόνωση της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών, το οποίο είναι γνωστό ως «γυναικείο Viagra».

Σύμφωνα με τους Ν.Υ. Τimes είχαν προηγηθεί δύο απορρίψεις αλλά μεσολάβησε εντατικό εντατικό λόμπινγκ, για να φτάσει η ειδική εισηγητική επιτροπή της FDA να ζητά πλέον κατά πλειοψηφία (18-6) να εγκριθεί η κυκλοφορία του φαρμάκου.

Ορισμένες γυναικείες οργανώσεις χαιρέτισαν αμέσως την εξέλιξη αυτή ως πολύ θετική και ως ένα ακόμη βήμα για την ισότητα των δύο φύλων. Προηγουμένως είχαν επιδοθεί σε αμφιλεγόμενη εκστρατεία κατηγορώντας τον FDA για προκατάληψη κατά του γυναικείου φύλου, καθώς είχε εγκρίνει το Viagra και άλλα φάρμακα για να βοηθήσει τους άνδρες να κάνουν σεξ, αφήνοντας τις γυναίκες χωρίς επιλογές.  Υποστηρίζουν ότι χωρίς αυτό το φάρμακο οι γυναίκες θα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε επικίνδυνα σκευάσματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Εκτός πάντως από τις οργανώσεις που παλεύουν για να κυκλοφορήσει το φάρμακο υπάρχουν και αυτές που σημειώνουν ότι πρόκειται για ακόμη μια δυσάρεστη προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν τα δικαιώματα των γυναικών για να εγκριθεί ένα ανάξιο και άχρηστο φάρμακο.

«Οι εταιρείες δαπανούν αρκετά χρήματα για να αναγκάσουν τον FDA να εγκρίνει άχρηστα ή επικίνδυνα ναρκωτικά," δηλώνει ο Δρ Adriane Fugh-Berman του Πανεπιστημίου Georgetown.

Το νέο αυτό φάρμακο απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση οι οποίες παρουσιάζουν μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας που δεν οφείλεται σε κάποια ασθένεια ή σε προβλήματα με τον σύντροφο τους. Στην εισηγητική έκθεση επισημαίνεται ότι υπάρχουν πιθανές παρενέργειες, όπως πτώση αρτηριακής πίεσης, ναυτία, υπνηλία κτλ που αυξάνονται μάλιστα αν έχει καταναλωθεί προηγουμένως αλκοόλ.

Το φάρμακο, ένα ροζ χάπι, αναμένεται να έχει την εμπορική ονομασία Addyi και αρχικά δοκιμάστηκε ως αντικαταθλιπτικό. Επηρεάζει το επίπεδο ορισμένων νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη.

Η τελική απόφαση αναμένεται στα τέλη Αυγούστου, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση να απορριφθεί το αίτημα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια / Περιμένοντας το τέλος του κόσμου σε καταφύγια που μοιάζουν με σουίτες

Living / Περιμένοντας την Αποκάλυψη σε πολυτελή πυρηνικά καταφύγια

Η ζήτηση για υπερπολυτελή πυρηνικά καταφύγια έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αν και εξακολουθούν να απευθύνονται σε λίγους, τα σύγχρονα κρησφύγετα, θυμίζουν περισσότερο δωμάτια πεντάστερων ξενοδοχείων παρά ζοφερά bunkers κι εκτός από ασφάλεια παρέχουν άνεση υψηλής ποιότητας.
THE LIFO TEAM
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ομολογεί ότι τα social media έχουν τελειώσει

Living / Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ομολογεί ότι τα social media έχουν τελειώσει

Καταθέτοντας στη δίκη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου κατά των μονοπωλιακών πρακτικών της εταιρείας του, ο ιδιοκτήτης της Meta παραδέχτηκε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ελάχιστη σχέση έχουν πια με τη διαπροσωπική επικοινωνία.
THE LIFO TEAM
Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια;

Living / Παχύφυτα και κάκτοι: Πού θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο σπάνια

Ένα φυτώριο στο Καπανδρίτι, είναι το απόλυτα εξειδικευμένο μέρος για να αποκτήσεις πανέμορφους κάκτους, αγαύες και κρασούλες σε περίεργα σχήματα και χρώματα – φυτά που δεν θα σε ταλαιπωρήσουν με τη φροντίδα τους.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Living / Γιατί κάποιοι άνθρωποι θυμούνται τα όνειρα τους περισσότερο από άλλους

Σύμφωνα με νέες έρευνες, παράγοντες όπως η ηλικία, η ροπή στην ενδοσκόπηση, ακόμα και οι εποχές του χρόνου αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την ικανότητα να ανακαλούμε τα όνειρά μας.
THE LIFO TEAM
Ο γάτος του μαγαζιού

Living / Ο γάτος του μαγαζιού

Υπεύθυνοι face control, ταμείες, props στη βιτρίνα, support στον πελάτη, επιθεωρητές. Παίρνουν το ρόλο τους στα σοβαρά και είναι φυσικά λόγος για να ξαναπάει κανείς. Γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας, βρήκαμε τις γάτες που ζουν στα μαγαζιά της, τις φωτογραφίσαμε και τις παρουσιάζουμε.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
«Συστήνεται και η κράτηση τραπεζιού». Τα πιο δημοφιλή Game night events της πόλης.

Living / H Aθήνα παίζει Bingo: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή game night events της πόλης!

Από bingo nights, όπου έχει «εμφανιστεί» η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, μέχρι γεωγραφικά κουίζ που μπορεί να καταλήξουν σε ζεϊμπέκικα, αυτές είναι οι πιο παιχνιδιάρικες βραδιές της πόλης – και έχουν και τους μόνιμους θαμώνες τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
 Vinted over Instagram: Η μανία του reselling αλλάζει το παιχνίδι στα social media

Living / Η μανία με τα ηλεκτρονικά βιντατζάδικα και η παγίδα της δήθεν «καθαρής» ντουλάπας

Δύο κορίτσια που ξέρουν απ' έξω και ανακατωτά το Vinted και το Vestiaire Collective μας αποκαλύπτουν μυστικά που θα κάνουν τις αγορές μας πιο στοχευμένες και έξυπνες, καθώς και τις αδυναμίες τους που προκύπτουν κατά το κυνήγι του επόμενου θησαυρού.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Living / Η ομορφιά ως καθρέφτης της εποχής

Ζούμε στην εποχή του φυσικού μακιγιάζ, του συνδυασμού αρωμάτων και της σύνθετης ρουτίνας περιποίησης. Από την υπερβολή των ’80s μέχρι το σήμερα, η ομορφιά αποτυπώνει την κοινωνική εξέλιξη και τη μοναδικότητα κάθε γυναίκας.
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
«Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Ζούμε, ρε! / «Είμαι τυφλός και μπορώ να μένω μόνος, μην ξαφνιάζεστε!»

Μπορούν τα τυφλά άτομα να ζήσουν μόνα; Χρειάζονται τα σπίτια τους κάποια ειδική προσαρμογή; Τι είναι η εκπαίδευση στις καθημερινές δεξιότητες; Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν για το θέμα με την εκπαιδεύτρια κινητικότητας και προσανατολισμού και ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Σκύλοι βοηθοί Ελλάδας», Πέννυ Στούμπου.
THE LIFO TEAM