Η κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

Η κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με τους ερευνητές της Σχολής Κλινικής Ιατρικής του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, όσοι άνθρωποι τρώνε πολύ γιαούρτι κινδυνεύουν λιγότερο από διαβήτη.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό "Diabetologia" και υποστηρίζει ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση γιαουρτιού μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με αυτούς που δεν τρώνε καθόλου γιαούρτι. «Η έρευνά μας δείχνει ότι συγκεκριμένες τροφές μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία», δήλωσε η Νίτα Φορούχι, επικεφαλής της έρευνας.

Όπως γράφει ο Σκάι, προηγούμενες μελέτες μελέτες αναφορικά με τη σχέση γαλακτοκομικών και διαβήτη είχαν καταλήξει σε ανάμικτα και ασαφή συμπεράσματα. Η νέα αναλυτικότερη έρευνα έγινε σε πάνω από 3.500 άνδρες και γυναίκες, από τους οποίους οι 753 εμφάνισαν διαβήτη σε χρονικό διάστημα 11 ετών. Οι ερευνητές ανέλυσαν εξονυχιστικά τη διατροφή των ατόμων αυτών.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κυρία Μαρία, ο κύριος Νίκος και μια ιστορία αγάπης με μια μηχανή ποπκόρν

Living / Πενήντα καλοκαίρια χωρίς ρεπό, με μαλλί της γριάς και ψημένο καλαμπόκι

Ο κύριος Νίκος έχει προλάβει την εποχή που το γλειφιτζούρι κοκοράκι ήταν συνώνυμο του πρώτου ραντεβού. Μετά από δεκαετίες στους δρόμους, δεν μπορεί να φανταστεί καλοκαίρι χωρίς πανηγύρι και χωρίς το μηχάνημα του ποπκόρν.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
CHECK Ένα πρωί αναζητήσαμε πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Living / Birdwatching στην Αθήνα: Παρατηρώντας πρωί-πρωί πουλιά στον Εθνικό Κήπο

Το birdwatching στην πόλη μας είναι πολύ πιο δημοφιλές από ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Οι ξένοι το λατρεύουν, και παίρνουν τα πάρκα και τα βουνά για να ανακαλύψουν τσαλαπετεινούς και κουκουβάγιες, σε ένα «κυνήγι» με τα κιάλια που κάνει το συγκεκριμένο τουρ από τα πιο διαδεδομένα στην Ελλάδα.
M. HULOT