Connected We Stand: Όταν ο εθελοντισμός γίνεται παιχνίδι

Connected We Stand: Όταν ο εθελοντισμός γίνεται παιχνίδι Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Του Νίκου Μπαλτά

Οικονομολόγος (Msc Finance, Uni. Strathclyde),συνιδρυτής, μέλος του Δ.Σ. και γενικός διευθυντής της ΙΑΣΙΣ ΑμΚΕ

 

Πριν από δύο μήνες περίπου, μαζί με αρκετές ομάδες νέων, κάπου στο κέντρο της Αθήνας, σε πείσμα των καιρών αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση. Σε μια περίοδο που τα πάντα μοιάζουν μονότονα και γκρίζα, η μόνη λύση είναι να κινητοποιηθούμε.

Connected We Stand: Όταν ο εθελοντισμός γίνεται παιχνίδι Facebook Twitter

Σύμμαχός μας; Περισσότεροι από 70 κοινωνικοί και κρατικοί φορείς, εταιρείες και πολλοί εθελοντές. Το αποτέλεσμα; Το πρώτο digital φεστιβάλ εθελοντισμού. Πώς; Μέσω της εφαρμογής Connect Your City, την οποία μπορούμε να βρούμε τόσο στο Play Store όσο και στο App Store.

Το CONNECTED WE STAND φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πανευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη του ενεργού πολίτη ως ασπίδα για την κοινωνία. Παράλληλα, στόχος του είναι να διευρύνει ένα δίκτυο προβολής και προαγωγής του εθελοντικού κινήματος, με τη συμμετοχή και συνεργασία φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών. Η απόσταση στο μέσο όρο εθελοντισμού στις νεαρές ηλικίες της χώρας μας είναι μεγάλη σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο (13% στην Ελλάδα και 25% στην ΕΕ), παρουσιάζοντας αύξηση της διαφοράς σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Το Φεστιβάλ και οι εταιρείες που το υποστηρίζουν προσφέρουν πολλά δώρα συνολικής αξίας 50.000€ στους νικητές του διαγωνισμού. Νικητές είναι οι συμμετέχοντες που θα πραγματοποιήσουν τις περισσότερες δράσεις εθελοντισμού. Ήδη, από τις πρώτες μέρες χιλιάδες κόσμου έχουν κατεβάσει την εφαρμογή και συμμετέχουν στις δράσεις, με αποτέλεσμα η όλη προσπάθεια να φιγουράρει στην πρώτη δεκάδα της Google με τις ανερχόμενες εφαρμογές δίπλα σε εταιρείες-μεγαθήρια.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει μια σειρά από καινοτομίες και πρωτοτυπίες που το κάνει μοναδικό από πολλές πλευρές:

  •  Μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο ο εθελοντισμός γίνεται παιχνίδι. Πραγματοποιείτε δράσεις, τις ανεβάζετε στην εφαρμογή και κερδίζετε πόντους. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία συναγωνίζεστε με φίλους σας σε ένα συναρπαστικό κυνήγι πόντων, πάντα μέσα από καλές πράξεις, διασκεδάζοντας αλλά και βοηθώντας ταυτόχρονα 
  • 15.000 δράσεις εθελοντισμού σε διάστημα 15 ημερών, ένας αριθμός που αποτελεί πρόκληση από μόνος του
  • Όλα γίνονται με σημείο αναφοράς την εφαρμογή Connect Your City, απλοποιώντας έτσι τις διαδικασίες και μειώνοντας τους χρόνους. Με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο ελκυστικό τον θεσμό του εθελοντισμού στην Ελλάδα
  • Με αφορμή το Φεστιβάλ, από τους 70 συνεργαζόμενους φορείς πραγματοποιήθηκε καταγραφή των αναγκών των ευπαθών ομάδων τις οποίες καλύπτουμε μέσα από τις δράσεις.
  • Εκτός από την Ελλάδα, συμμετέχουν η Κύπρος, το Βέλγιο, η Πολωνία, Ισπανία, Ρουμανία, Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία.

Το CONNECTED WE STAND τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής, του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, των Δήμων Αθηναίων, Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Νέας Σμύρνης, Μαρκόπουλου - Μεσογαίας Αττικής, του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ».

Connected We Stand: Όταν ο εθελοντισμός γίνεται παιχνίδι Facebook Twitter

Το φεστιβάλ βρίσκεται υπό την επιστημονική επιμέλεια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εργαστηρίου Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής, τα οποία και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και ωφέλιμου πλαισίου για όλους τους συμμετέχοντες.

Κατεβάστε την εφαρμογή, προσφέρετε βοήθεια μέσα από διασκεδαστικές δράσεις και κερδίστε πλούσια δώρα. Πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ο εθελοντισμός έγινε εύκολος, γρήγορος και διασκεδαστικός.

Connect Your City application και φύγαμε για φεστιβάλ.

Living
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Βιβλίο / Τι απέγινε η «χημική γενιά» των Ελλήνων ρέιβερ;

Μια «underground» συζήτηση με τον Λέανδρο Κυριακόπουλο περί ρέιβ, νέων τεχνολογιών και άλλων «δαιμονίων», με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου «Αναπαραστάσεις του ανοίκειου - νομαδισμός και αισθητική στην ρέιβ ψυχεδελική σκηνή» (εκδ. Νήσος).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Η Κοινωνική Ντουλάπα δίνει δεύτερη ζωή στα ρούχα μας

Ο επόμενος κόσμος / Η Κοινωνική Ντουλάπα δίνει δεύτερη ζωή στα ρούχα μας

Ο Άρης Δημοκίδης ανακαλύπτει πώς μπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή τα πολυφορεμένα ρούχα μας με την εξαιρετικά χρήσιμη δράση του Κοινωνικού Πλυντηρίου του SKIP, συζητώντας με την Ιωάννα Τσάτσαρη, Brand Manager του SKIP και την Κατερίνα Αλιφραγκή, Marketing Manager Laundry.
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ Selini: Ο Ανδρέας δημιούργησε μόνος του ένα διατοπικό video game γεμάτο γρίφους από το διάστημα

Living / Selini: Ο Ανδρέας δημιούργησε μόνος του ένα διατοπικό video game γεμάτο γρίφους από το διάστημα

Κάνοντας πραγματικότητα το όνειρο του μικρού του γιου, ένας developer από την Ελλάδα αψηφά εδώ και έξι χρόνια αϋπνίες και ανασφάλεια για να δημιουργήσει ένα «διαστημικό» παιχνίδι.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 04/07 - ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ - Ποια είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων της Μυκόνου; Μια concierge απαντά

Άννα Κ. / Ποια είναι τα πιο εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων της Μυκόνου; Μια concierge απαντά

Η Ιωάννα Μουρταράκου, γνωστή concierge των διασήμων της Μυκόνου, μιλάει με την Αννα Κόκορη για τη χλιδάτη ζωή στο νησί, τις πολλές ώρες δουλειάς και τα εξωφρενικά αιτήματα των πλουσίων επισκεπτών
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ