Γίνεται να κουρευτείς χωρίς να χάσεις καθόλου από το μήκος των μαλλιών;

Γίνεται να κουρευτείς χωρίς να χάσεις καθόλου από το μήκος των μαλλιών; Facebook Twitter
Το Split-Ender PRO, που μοιάζει κάτι ανάμεσα σε ξυριστική μηχανή και πρέσα ισιώματος, χτενίζει στεγνά και ισιωμένα μαλλιά και αντιλαμβάνεται πού υπάρχει η κατεστραμμένη τρίχα -τουτέστιν η ψαλίδα- και την αφαιρεί χωρίς να τα κονταίνει. ... Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.
0

 

Μερικές φορές κάποια όνειρα γίνονται πραγματικότητα -έτσι απλά. Θα το πίστευες αν σου έλεγαν ότι υπάρχει τρόπος να κόψεις τα μαλλιά σου χωρίς να αφαιρέσεις το μήκος; Κι όμως, μια νέα μέθοδος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας ξεμάθει αυτά που ξέραμε. Μέχρι τώρα, αν είχες ψαλίδα στα μαλλιά, δηλαδή άνοιγαν ενοχλητικά οι άκρες, πήγαινε ς στο κομμωτήριο και τις περισσότερες φορές «πήγαινες για μαλλί και έφευγες κουρεμένη», γιατί ενώ έλεγες «κόψτε μόνο τη ψαλίδα», σου έπαιρναν τις τρίχες μια παλάμη και άκουγες εκ των υστέρων το εκνευριστικό «μα είχαν ψαλίδα παντού», μια δικαιολογία που απενοχοποιούσε το κέφι του κομμωτή που μπορούσε να σου κάνει ό, τι του κατέβαινε στο κεφάλι.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πήγες στο κομμωτήριο με τη χαίτη του Σαμψών και έφυγες η καραφλή του Ιονέσκο. Θυσίαζες, δηλαδή, το μάκρος σου για χάρη της υγιούς τρίχας. Όμως, εγώ η νευρωτική του μήκους, έχω την απερίγραπτή χαρά (για να μην πω συγκίνηση) να ανακοινώσω ότι πλέον μπορούμε όσες θέλουμε να συναγωνιστούμε στο μάκρος των μαλλιών την Ραπουνζέλ -δηλαδή να μείνει γερό το μαλλί χωρίς να σπάει και χωρίς να χρειάζεται να το κοντύνουμε.

Γίνεται να κουρευτείς χωρίς να χάσεις καθόλου από το μήκος των μαλλιών; Facebook Twitter
Ο Χρήστος Καπίρης κάνει είκοσι χρόνια αυτή τη δουλειά, λέει ότι το βρίσκει και αυτός επαναστατικό και γίνεται και προφήτης λέγοντας «Τώρα το έχω μόνο εγώ στην Αθήνα, αλλά θα το αποκτήσουν όλοι και καλά θα κάνουν, είναι μια νίκη στο κεφάλι της κάθε γυναίκας που θέλει να έχει μακριά μαλλιά».Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Το Split-Ender PRO, που μοιάζει κάτι ανάμεσα σε ξυριστική μηχανή και πρέσα ισιώματος, χτενίζει στεγνά και ισιωμένα μαλλιά και αντιλαμβάνεται πού υπάρχει η κατεστραμμένη τρίχα -τουτέστιν η ψαλίδα- και την αφαιρεί χωρίς να τα κονταίνει. Δηλαδή, τέρμα στα ψαλίδια, τα έξυπνα γκατζετάκια έρχονται να τα αντικαταστήσουν.

Διαδίδω στα καλά νέα στην μακρυμαλλούσα Βάλια που είναι 20 χρονών, την παίρνω από το μαλλί και την πηγαίνω στη Νέα Ιωνία, στο μοναδικό κομμωτήριο που μπορείς να αφαιρέσεις την ψαλίδα χωρίς να κοντύνουν τα μαλλιά σου. Φύση δύσπιστη, θέλει   να δει από κοντά τη διαδικασία.

Στο Λονδίνο είχα δει κάποιους Ινδούς που σου καίνε τη ψαλίδα με ένα ειδικό φλόγιστρο. Σου κάνουν μια σφιχτή κοτσίδα και ότι περίσσευε το καίνε. Απαιτεί όμως μεγάλο θάρρος, γιατί ένα λαθάκι να γίνει, πάει, λαμπάδιασε το κεφάλι και όποιος  σέβεται την κόμη του τέτοιες κομμωτικές χαρντκορίλες τις αποφεύγει.

Γίνεται να κουρευτείς χωρίς να χάσεις καθόλου από το μήκος των μαλλιών; Facebook Twitter
Το μαλλί λειαίνει στη στιγμή, δείχνει γερό και μένει μακρύ. Η Βάλια ενθουσιάζεται... Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Τέλος πάντων, η Βάλια λούζεται, ισιώνεται κι έχει το φόβο στα μάτια της, γιατί σου λέει κάτσε μην γίνει κανένα λάθος και βγω η Μία Φάροου στο Μωρό της Ρόζμαρι. Αρχίζουν να της χτενίζουν τα μαλλιά με αυτό το έξυπνο «μαραφετάκι» και το όλο πράγμα δεν κρατάει ούτε δέκα λεπτά και ούτε ταλαιπωρία και φλόγιστρα, ούτε απειλητικά ψαλίδια και να αναρωτιέσαι σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο κομμωτής πριν σε κουρέψει. Αυτό το έξυπνο επαναστατικό «εργαλείο» έρχεται και ανιχνεύει το πιο άγριο μαλλί και το αφαιρεί με χειρουργική ακρίβεια. Το μαλλί λειαίνει στη στιγμή, δείχνει γερό και μένει μακρύ. Η Βάλια ενθουσιάζεται. Και εγώ μαζί και κάθομαι με ασφάλεια και σε πέντε  λεπτά πάρτη κάτω την ψαλίδα. Μιλάμε για επανάσταση, για τον εξολοθρευτή της ψαλίδας. Ποιος θα το έλεγε ότι θα ερχόταν η μέρα του «αναίμακτου ψαλιδιού», που θα πήγαινες να κουρευτείς και δεν θα κουρευόσουν; Σουρεαλιστικά πράγματα. Ο Χρήστος Καπίρης κάνει είκοσι χρόνια αυτή τη δουλειά, λέει ότι το βρίσκει και αυτός επαναστατικό και γίνεται και προφήτης λέγοντας «Τώρα το έχω μόνο εγώ στην Αθήνα, αλλά θα το αποκτήσουν όλοι και καλά θα κάνουν, είναι μια νίκη στο κεφάλι της κάθε γυναίκας που θέλει να έχει μακριά μαλλιά». Το κόστος είναι 19 ευρώ. Τα πιο καλά νέα για μας τις απανταχού μακρυμαλλούσες, αλλά και για τα αγόρια με την μακριά κόμη, που τους πονάει η απώλεια και ενός εκατοστού της τρίχας.

Γίνεται να κουρευτείς χωρίς να χάσεις καθόλου από το μήκος των μαλλιών; Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Φεύγουμε με απόλυτη ευτυχία και κουνάμε στο δρόμο τα μαλλιά σαν να ’μαστε σε διαφήμιση σαμπουάν. Με όλα του τα κουσούρια και την παθολογία του, αυτός ο κόσμος φέρνει πού και πού τέτοια δωράκια που μοιάζουν μικρά και ασήμαντα, κάνουν όμως την γυναικεία ψυχή να πάλλεται από χαρά.

Στην υγεία της μακρυμαλλούσας κόρης που στο σεληνόφως τη χτενίζει η μάνα της πριν τη στείλει στα ξένα. Για σένα Αρετούσα, για σένα.

Γίνεται να κουρευτείς χωρίς να χάσεις καθόλου από το μήκος των μαλλιών; Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.

Hair way, Νέα Ιωνία, Ελ Αλαμέιν 20, 2102724079 - 80

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μικροεπεμβατική χειρουργική θυρεοειδούς δίνει σύγχρονες, ασφαλείς και ριζικές λύσεις

The Health Book / Η μικροεπεμβατική χειρουργική θυρεοειδούς δίνει σύγχρονες, ασφαλείς και ριζικές λύσεις

Για τις νέες δυνατότητες της μικροεπεμβατικής χειρουργικής σε αυτόν τον τομέα μάς μιλά ένας από τους πλέον έμπειρους και εξειδικευμένους χειρουργούς στην πατρίδα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Απαραίτητος ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος για όλους, ειδικά για τους νέους

The Health Book / Απαραίτητος ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος για όλους, ειδικά για τους νέους

Κάθε φορά που ένας αθλητής καταρρέει στο γήπεδο, μετά το σοκ της είδησης συνειδητοποιούμε ως κοινωνία πόσο απαραίτητος είναι ο συστηματικός καρδιολογικός έλεγχος σε κάθε ηλικία και ακόμα περισσότερο στα παιδιά, τους εφήβους και τους νέους. Για να μην υπάρξει ξανά τέτοιο περιστατικό, πρέπει να κάνουμε όλοι πράξη τη σύσταση των ειδικών για καρδιολογικές διαγνωστικές εξετάσεις και η πολιτεία αντίστοιχα το χρέος της.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η τεχνητή νοημοσύνη έφερε την επανάσταση στην έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος

The Health Book / Η τεχνητή νοημοσύνη έφερε την επανάσταση στην έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος

Τα τελευταία χρόνια έχει συντελεστεί ένα από τα μεγαλύτερα success stories της ογκολογίας στο μελάνωμα, με συνέπεια να πληθαίνει ο αριθμός των ασθενών που κερδίζουν τη μάχη χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας, η οποία καθιστά ακόμα πιο έγκαιρη τη διάγνωση και την εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Εκνευρισμός: ένας μικρός ύμνος σ’ αυτό το παραγνωρισμένο συναίσθημα

Υγεία & Σώμα / Εκνευρισμός: ένας μικρός ύμνος σ’ αυτό το παραγνωρισμένο συναίσθημα

Γελάμε και κάποτε περιφρονούμε τους μονίμως εκνευρισμένους ανθρώπους, όμως, αγνοούμε την πραγματική φύση του εκνευρισμού και από τι (ίσως) μας προστατεύει.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ Η ψυχική υγεία στη μετά-covid εποχή

The Health Book / Η ψυχική υγεία στη μετά-covid εποχή

Είναι αναγκαίο να παρθούν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ψυχικών νόσων, προκειμένου η πανδημία να μην αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της σε μια νέα γενιά που μεγαλώνει μέσα σε περιορισμούς, τραγωδίες, ανασφάλειες και ανεπάρκειες.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ