Για εκείνα τα 5 κιλά που σε ζορίζουν...

Για εκείνα τα 5 κιλά που σε ζορίζουν... Facebook Twitter
21

 [Aπο τη Ζωή Γιαννακάκη]

Έφτασε λοιπόν η εποχή που ζορίζεσαι να μπεις στο ανοιξιάτικο παντελόνι και που εδώ και τώρα θες να απαλλαγείς από το περιττό βάρος. Προσδοκώντας λοιπόν στην εύκολη λύση και παραβλέποντας τη λογική, ενδεχομένως να πέσεις στις παγίδες του θαυματουργού μάρκετινγκ.

 

Αναρωτιέσαι τι να (πρώτο)κάνεις για να ξαναβρείς τη φόρμα σου χωρίς υπερβολές, ψύχραιμα, με σοβαρότητα και κυρίως χωρίς να καταπονήσεις τον οργανισμό σου;

Ζητήσαμε από την διαιτολόγο Ζωή Γιαννακάκη* να μας πει τι να μην κάνουμε, τι να κάνουμε και κυρίως πώς να το κάνουμε σωστά. Απλά και κατανοητά:

 

Tα ΜΗ

• Σε καμία περίπτωση μη σπαταλήσεις χρήματα σε κρέμες αδυνατίσματος. Αυτό που πρέπει όλοι να κατανοήσουν είναι, πως είναι αδύνατον να εισχωρήσει μία κρέμα μέσα στο δέρμα ,να φτάσει στο λιπώδη ιστό και να δράσει κατά του λίπους. Ο αριθμός των λιποκυτάρρων δε μειώνεται ποτέ! Μία καλή κρέμα κάνει απλά το δέρμα να φαίνεται πιο όμορφο. Για να φύγει το λίπος πρέπει κάπου να χρησιμοποιηθεί, να μεταβολιστεί... Και κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο με δίαιτα και άσκηση.

• Μη καταναλώσεις χάπια αδυνατίσματος, των οποίων η δράση αμφισβητείται και δεν τεκμηριώνεται επαρκώς από επιστημονικά στοιχεία. Τέτοια μπορεί να είναι αυτά που στηρίζουν τη δράση τους στο πράσινο καφέ, στα μούρα, στο εκχύλισμα κουκουτσιού αφρικάνικου μάνγκο αλλά και στη σιβουτραμίνη μια ουσία που έχει απομακρυνθεί από το 2010 με οριστική απαγόρευση από την αγορά, καθώς χαρακτηρίστηκε ως μη ασφαλής ουσία ειδικά σε άτομα με καρδιακά προβλήματα. Με τα έως σήμερα δεδομένα δυστυχώς δεν υπάρχουν θαυματουργά χάπια, «όπλα» κατά της παχυσαρκίας και κάποιος που ισχυρίζεται ότι έχασε βάρος με τα συγκεκριμένα σκευάσματα αγνοεί ή υποτιμά τις αλλαγές που έκανε στη διατροφή του όταν ξεκίνησε να τα καταναλώνει.


• Μην πιεις το πρωί ένα ποτήρι ζεστό νερό με μισό λεμόνι. Το λεμόνι δεν έχει την ιδιότητα να βελτιώνει αλλά και ούτε και να επιδεινώνει τη κατάσταση της υγείας μας. Έτσι μην αισθάνεσαι άσχημα αν το βρίσκεις αρκετά ξινό. Μπορείς να καταναλώσεις και χυμό από 1 πορτοκάλι. Στο αδυνάτισμα δε, καμία μελέτη και καμία έρευνα δεν επιβεβαίωσε ότι μπορεί να βοηθήσει. Πρόκειται απλά για μια διατροφική τάση που στηρίζεται απλά στην ημιμάθεια του ατόμου που τη διαδίδει.


• Το πράσινο και μαύρο τσάι δεν αδυνατίζει. Σαφώς και μπορεί να σε ενυδατώσει γιατί περιέχει κυρίως νερό, προσφέρει τόνωση γιατί περιέχει ελάχιστη καφείνη, αλλά οι ευεργετικές του ιδιότητες έγκεινται στα αντιοξειδωτικά που περιέχει καθώς αυτά με τη σειρά τους συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς. 

• Μασάζ για τη κυτταρίτιδα. Η κυτταρίτιδα είναι συσσωρευμένο λίπος. Δεν χρειάζεται ειδική θεραπεία για την απομάκρυνση της. Χάνοντας λίπος απ' όλο το σώμα θα μειωθεί ακόμη και στα σημεία που λόγω κληρονομικών παραγόντων έχουμε περισσότερη. Το μασάζ μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντικό στην προσπάθεια κάποιου να χάσει λίπος, διότι χαλαρώνει τους καταπονημένους από την άσκηση μυείς και ενισχύει ψυχολογικά την προσπάθεια για αδυνάτισμα.

• Σάουνα, σελοφάν και πλαστικές φόρμες. Με τη χρήση της σάουνας πετυχαίνουμε μόνο απώλεια νερού απ' τον οργανισμό μας. Το ίδιο συμβαίνει αν τυλιχθεί κάποιος με σελοφάν η φορέσει πλαστική φόρμα και αρχίσει να τρέχει. Δεν έχει καμία σχέση με το χάσιμο του λίπους. Με την πρόσληψη υγρών, μετά τη χρήση, επιστρέφει κανείς στο αρχικό του βάρος και αυτό είναι και το σωστό για να μην επέλθει αφυδάτωση ή απώλεια ηλεκτρολυτών. Ο λιπώδης ιστός έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και δε μπορεί να φύγει από τους πόρους του δέρματος ενώ ιδρώνουμε.

Για εκείνα τα 5 κιλά που σε ζορίζουν... Facebook Twitter


Για να χάσεις τα 4, 5 ή όσα κιλάκια περισσεύουν λοιπόν, υπάρχουν δυο μέθοδοι που όταν λειτουργούν συνδυαστικά φέρνουν και το καλύτερο αποτέλεσμα. Η μία είναι ο έλεγχος της ποσότητας και της ποιότητας της προσλαμβανόμενης τροφής δηλαδή η δίαιτα και η άλλη, η καθημερινή άσκηση. Κάθε χρόνο δημοσιεύονται εκατοντάδες βιβλία που πραγματεύονται διατροφές που όλες έχουν να επιδείξουν επιτυχίες είτε είναι χορτοφαγικές είτε πρωτεϊνικές είτε ισορροπημένες περιέχουν δηλαδή λίγο απ' όλα. Στο μόνο που φαίνεται όλοι να συμφωνούν είναι ότι το junk food επηρεάζει αρνητικά το βάρος μας. Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι «ποια δίαιτα;». Η δίαιτα λοιπόν που θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα είναι αυτή που αποτελείται από τροφές διαθέσιμες στο φυσικό μας περιβάλλον και ταιριάζουν στο μεταβολισμό μας.


Πιο συγκεκριμένα:
• Η διατροφή θα πρέπει να στηρίζεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της σε ελάχιστα επεξεργασμένους υδατάνθρακες (βρώμη, ολικής αλέσεως ή πολύσπορο ψωμί, καστανό ρύζι, ζυμαρικά, κρίθινα παξιμάδια κλπ).


• Συνιστάται η κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα.


• Μειώστε την κατανάλωση κορεσμένου λίπους (πλήρη γαλακτοκομικά, βούτυρο, λίπος κρέατος). Aπό τα λιπαρά προτιμήστε το ελαιόλαδο.


• Καταναλώστε επαρκείς ποσότητες από ζωικές τροφές (άπαχο γάλα, τυρί, αυγά, κρέας, πουλερικά, ψάρι)


• Μειώστε την κατανάλωση του αλκοόλ. Προτιμήστε το κρασί (~1 ποτηράκι του κρασιού / ημέρα).


• Ασκηθείτε καθημερινά. Προσπαθήστε να περπατάτε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα.


• Καταναλώστε επαρκείς ποσότητες νερού καθημερινά (τουλάχιστον 6 ποτήρια / ημέρα).


• Μειώστε το αλάτι. Αποφύγετε να βάζετε το αλάτι στο τραπέζι, προσθέστε μόνο λίγο καθώς μαγειρεύετε.


• Μην παραλείπετε το πρωινό σας. Αποτελεί βασική αιτία παχυσαρκίας.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι δεν έχει σημασία ο τύπος δίαιτας που θα ακολουθήσει κανείς. Το σημείο αναφοράς θα πρέπει να είναι στη μείωση των θερμίδων και στην ποιοτική ενίσχυση τους. Yπάρχουν αρκετοί έξυπνοι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να υπολογίσει τις μερίδες κάθε διαφορετικής τροφής. Ανάλογα με τη σωματική διάπλαση και τη δραστηριότητα κάθε ανθρώπου είναι και διαφορετικές οι ανάγκες για την πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών μέσα από διαφορετικές ομάδες τροφών.

Πάνω από όλα ψυχραιμία και όχι πανικός! Τα κιλά θα φύγουν, αλλά αν αυτό δε γίνει σωστά και με προσοχή, τότε τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγαλύτερα από το ζόρισμα ενός κουμπιού στο τζιν.

* Η Ζωή Γιαννακάκη είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος με ειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και τη Ψυχογενή Παχυσαρκία, από το National Centre for Eating Disorders της Μ.Βρετανίας. ([email protected])

21

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Back to school με στάση στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών

Εκπαίδευση / Back to school με στάση στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών

Στο μάθημα της πρόληψης γονείς και παιδιά παίρνουν άριστα, κάνοντας στάση στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών στον δρόμο για το σχολείο, προκειμένου οι μαθητές να κάνουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στον προληπτικό έλεγχο «Νέα σχολική χρονιά – Back to school».
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Tι να έχει το lunch box ενός παιδιού, για μυαλό-ξυράφι και γερό ανοσοποιητικό

Υγεία & Σώμα / Tι να έχει το lunch box ενός παιδιού, για μυαλό-ξυράφι και γερό ανοσοποιητικό

«Είμαστε ό,τι τρώμε», έλεγε ο Ιπποκράτης και τα λόγια του επιβεβαιώνονται καθημερινά μέσα από τις ιστορίες των μαθητών, των εφήβων και των ενηλίκων που διατρέφονται σωστά και γίνονται υπερήρωες της δικής τους καθημερινότητας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Αναστάσιος Σταλίκας: «Να δίνεις απλόχερα, να αμφισβητείς τον εαυτό σου και να μαθαίνεις διαρκώς»

Συνεντεύξεις / Αναστάσιος Σταλίκας: «Να δίνεις απλόχερα, να αμφισβητείς τον εαυτό σου και να μαθαίνεις διαρκώς»

Ο διακεκριμένος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και «πατέρας» της θετικής ψυχολογίας στην Ελλάδα μιλά στη LiFO για τη δύναμη των θετικών συναισθημάτων, την εποχή μας αλλά και για το πώς μπορεί η ζωή μας να έχει νόημα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Όχι, δεν είναι η ευλογιά των πιθήκων μια «γκέι επιδημία», χρειάζεται όμως προσοχή

Υγεία & Σώμα / Η ευλογιά των πιθήκων δεν είναι μια «γκέι επιδημία», χρειάζεται όμως προσοχή

Μετά τον HIV ένας άλλος ιός, όχι τόσο επικίνδυνος ευτυχώς, ανακαλεί μνήμες στίγματος, ηθικού πανικού, ρατσισμού και ομοφοβίας στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Το όχι στην τρομοϋστερία δεν σημαίνει, ωστόσο, ναι στην άρνηση και τον εφησυχασμό.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πέτρος Λεβούνης: Ο Έλληνας γιατρός που εξελέγη πρόεδρος της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης μιλά στη LiFO

Πέτρος Λεβούνης / Ο Έλληνας πρόεδρος της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης εξηγεί πώς η πανδημία άλλαξε την ψυχική μας υγεία

Ο διακεκριμένος επιστήμονας και πρώτος ανοιχτά γκέι ψυχίατρος που εξελέγη στην προεδρία της APA μιλά στη LiFO για τις επιπτώσεις της πανδημίας και των διαδικτυακών εξαρτήσεων στην ψυχική μας υγεία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η απενοχοποίηση της γυναικείας μασχάλης

Άννα Κ. / Η απενοχοποίηση της γυναικείας μασχάλης

Η Άννα Κόκορη μιλάει με την 20χρονη Ισαβέλλα για τη γυναικεία τριχοφυΐα, τα στερεότυπα, τα πρότυπα ομορφιάς, τα σχόλια του περίγυρου σχετικά με τις τρίχες στα σώματα των γυναικών και το απελευθερωτικό συναίσθημα που αισθάνεσαι όταν αποδέχεσαι και αγκαλιάζεις το φυσικό σου σώμα, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας «The artpit collection» by Dove.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Υγεία & Σώμα / Χρήστος Κυρατσούς: Ο Έλληνας που βρίσκεται πίσω από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας και αντιπρόεδρος Έρευνας Μολυσματικών Νόσων και Τεχνολογιών Ιικών Φορέων της αμερικανικής εταιρείας Regeneron μιλά στη LiFO για τη δημιουργία του κοκτέιλ αντισωμάτων για τον κορωνοϊό, την πορεία της πανδημίας και τα μυστικά μιας επιτυχημένης διαδρομής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Εσύ που ξέρεις τόσο ωραία να φιλάς: 7 συμβουλές

Υγεία & Σώμα / Ένα φιλάκι είναι λίγο: 7 συμβουλές για να το κάνεις πολύ

Το να φιλάς κάποιον μπορεί να είναι το πιο ωραίο -αλλά και το πιο δύσκολο- πράγμα του κόσμου, γι' αυτό μερικές (και επιστημονικές) συμβουλές δεν βλάπτουν για εκείνη τη στιγμή που δεν μένει πολύς χρόνος για σκέψεις
THE LIFO TEAM
TETARTH 15/06- EXEI PROGRAMMATISTEI-Άρτεμις Τσίτσικα: «Σήμερα οι έφηβοι ζουν μέσα απ’ τους υπολογιστές τους»

Άκου την επιστήμη / Άρτεμις Τσίτσικα: «Σήμερα οι έφηβοι ζουν μέσα απ’ τους υπολογιστές τους»

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Άρτεμη Τσίτσικα για την ψυχοσύνθεση των εφήβων, τα σύγχρονα αδιέξοδά τους αλλά και τις ακραίες εκφράσεις βίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πώς ανακάλυψα σιγά-σιγά ότι πάσχω από long covid

Υγεία & Σώμα / Πώς ανακάλυψα σιγά-σιγά ότι πάσχω από Long Covid

Τι είναι το σύνδρομο Long Covid και ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζονται έναν χρόνο μετά σε όσους νόσησαν από Covid-19; Ασθενείς καταθέτουν τη μαρτυρία τους στη LiFO και γιατροί του Νοσοκομείου «Σωτηρία» εξηγούν τον σοβαρό του αντίκτυπο στην καθημερινότητα καθώς και γιατί θεωρείται μια δεύτερη πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΕΜΠΤΗ 05/05- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Άκου την επιστήμη / Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ψυχίατρο–ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο για τα διαχρονικά τραύματα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, την ψυχική υγεία, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τη σχέση ψυχής-σώματος και την ευτυχία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

15 σχόλια
Ειμαι φανατικη ψωμου...Δεν μπορουσα να φαω αν δεν ετρωγα κ ψωμι μαζι...Καθε παραγωγο του αλευριου το λατρευω....Αλλα μετα τις γιορτες το εκοψα μαχαιρι...κατα τα αλλα μπορω να φαω ενα κοπαδι κ ενα λιβαδι. Ψωμια, ζυμαρικα κλπ ομως κομμενα...Εχω χασει τωρα 4 κιλα :)
Θα πρόσθετα άλλο ένα ΜΗ στην ολόσωστη λίστα του άρθρου. ΜΗ καταφύγεις σε ακραίες λύσεις που μπορείς να ακολουθήσεις μόνο για ένα χρονικό διάστημα. Οι δίαιτες-express, τα εξοντωτικά προγράμματα γυμναστικής και οι υπερβολικές στερήσεις έχουν ημερομηνία λήξεως και η λήξη τους θα σημάνει επιστροφή στις παλιές συνήθειες και στα παλιά κιλά. Αντίθετα, μικρές και μόνιμες αλλαγές στον τρόπο διατροφής, στη συχνότητα άθλησης και, κυρίως, στον τρόπο σκέψης μας σε σχέση με τη διατροφή και την άσκηση, θα φέρουν μόνιμα αποτελέσματα που είναι και το ζητούμενο.
Αυτό που δεν εχουμε καταλάβει ειναι οτι ο ανθρώπινος οργανισμός εχει δημιουργηθει για να παίρνει και οχι για να αδυνατίζει. Αυτό γίνεται για να μπορέσει να αντέξει χωρις φαγητο, σε αντίξοες συνθήκες. Το πιο σωστό απ όλα ειναι τα συχνά γευματα, συχνή ασκηση πάνω απο 20 λεπτα (οτι καλυτερο το τρεξιματάκι) και σωστά γευματα... Δεν ειμαι υπερ στο να βγάλουμε απ τη ζωη μας φαγητά όπως παστίτσιο σουβλάκια πιτσες και γενικα ολα αυτα που εχουν πολλές θερμίδες γιατι με τη πρώτη ευκαιρία (λόγω στέρησης) θα επιστρέψουν τα κιλά!!!Με μετρο ολα!
Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο, διατροφή (όχι δίαιτα) κ άσκηση.Συμπληρώνω μόνο,κατά την διάρκεια του έτους. Πρέπει να είναι τρόπος ζωής, διαφορετικά η ιστορία πάει κάπως έτσι...Πρώτο καμπανάκι για δίαιτα κάπου στα μέσα Μαρτίου, δίαιτα ( συνήθως εντελώς ανθυγιεινή) στα μέσα Απρίλη, χαρά για το αποτέλεσμα τον Μάιο, στα ίδια κιλά από Ιούνιο, διάθεση δεν βαριέσαι καλά είμαι κ έτσι κ ξανά ο ίδιος κύκλος την επόμενη χρονιά..
Το χλιαρό νερό με το λεμόνι χρησιμεύει, λέγεται, για αποτοξίνωση, καθαρισμό του εντέρου κ.λ.π., όχι για να διαλύει το λίπος. Αλλά και δυο ποτήρια νερό, το πρωί, πριν από οτιδήποτε άλλο φας ή πιείς, καλή δουλίτσα κάνουν. Τουλάχιστον ενυδάτωση.
Κάθε οργανισμός διαφέρει.Εγώ μέχρι τα 29 ήμουν 55 κιλά με ύψος 1,70 και έτρωγα ότι ήθελα.όταν έκοψα το τσιγάρο έβαλα 8 κιλά τα οποία δε φεύγουν με τίποτα (άσκηση,κρέμες,διατροφή) εδώ και ενάμιση χρόνο!!!Θα το ξαναρχίσω το ρημάδι!!!
Αν τα όχι ήταν για το τελευταίο σχόλιο, τότε να δικαιολογηθώ εξηγώντας ότι ήταν σαρκαστικό.Σαφώς και προτιμώ να είμαι καλά στην υγεία μου ακόμα κι ας έχω λίγα παραπανίσια κιλά
Πολύ σωστό το άρθρο!Απλή είναι η λύση: Καθημερινή άσκηση και προσοχή στις μερίδες φαγητού. Τρώμε από όλα αλλά με μέτρο. Δεν είναι τυχαίο το "παν μέτρον άριστον".
Το καλύτερο είναι να αφήσεις τις δίαιτες, γιατί συνήθως τα ξαναπαίρνουμε, και να βρεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής, που να περιλαμβάνει άσκηση και μια σωστή διατροφή, κι η απώλεια περιττών κιλών μετά έρχεται μόνη της.
Στο εξωτερικό υπάρχει βέβαια κ η σχολή Low Carb High Fat όπου επιτρέπεται το βούτυρο, τα πλήρη γαλακτοκομικά κ γενικότερα τα λιπαρά (με μέτρο) ως ευεργετικά κ βοηθητικά στο χάσιμο βάρους.. Πχ : http://www.examiner.com/article/low-carb-high-fat-diets-aid-weight-loss-and-reverse-heart-disease-and-diabetes
Τελικα τα πραγματα ειναι τοσο απλα και τα κανουμε μονοι μας δυσκολα ψαχνοντας τις λυσεις σε χαπια και κρεμες...Λιγο διατροφη και λιγο γυμναστικη και ολα αλλαζουν μαζι με την ψυχολογια μας. και ολα θα γινουν σιγα σιγα. Ε οποιος θελει να γινει φετες σε 1 μηνα δεν γινεται. ουτε με χαπια ουτε με κρεμες.
Γενικά θα ήταν καλό το άρθρο να μας εξηγήσει, όχι μόνο για το μασάζ, και για τις άλλες μεθόδους που "αδυνατίζουν", π.χ. μηχανήματα κτλ. για το αν έχουν αποτελέσματα και αν υπάρχουν μελέτες που το αποδεικνύουν.Για παράδειγμα οι ζελατίνες, λένε ότι ναι μεν στην πράξη μόνο νερό αποβάλλουν, αλλά και η κυτταρίτιδα πολλές φορές οφείλεται σε κατακράτηση υγρών. Αν εστιάσει κανείς στην αποβολή αυτών των υγρών από συγκεκριμένα σημεία, δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα;
Αχ έχεις τόσο δίκιο και πόσους ακόμα μύθους θα μπορούσα να γράψω..Παιδιά ΠΡΟΣΟΧΗ ειδικά τα χάπια/σκευάσματα αδυνατίσματος!!! Αποφεύγουμε ό,τι έχει να κάνει με δυσαπορρόφηση έστω και του "εχθρού", του λίπους...
Ειδικα με τα χαπια,να συμπληρωσω οτι μπορει να σου δημιουργησουν και ασχημες επιπτωσεις στην ψυχολογια σου.Καποια απο αυτα βασιζονται και στην πτωση της ψυχολογικης σου διαθεσης ωστε να σε κανουν να αισθανεσαι τοσο πεσμενη που να μη θελεις ουτε να φας.Το λεω απο προσωπικη πειρα οταν παλιοτερα ειχα δοκιμασει χαπια αδυνατισματος για να χασω 10 κιλα γρηγοροτερα,ενω εκανα aerobic και pilates,και μου ειχαν παει τη διαθεση μου χωρις λογο στο πατωμα με εντονο εκνευρισμο.Επειδη συνηθως ειμαι up σε διαθεση,μολις το καταλαβα τα εκοψα μαχαιρι και ηρεμησα.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ