Αποτελεσματική αντιμετώπιση από τον πόνο της αιμορροφιλίας

Τράβηξε την κόκκινη κλωστή, απελευθερώσου από τον πόνο της αιμορροφιλίας Facebook Twitter
0

Η πανδημία του SARS-CoV-2 ανέτρεψε σε πολύ μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα και τις συνήθειές μας και οι πρακτικές που αφορούν τη φροντίδα της υγείας μας δεν αποτέλεσαν εξαίρεση. Ο φόβος που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός γενικά και η αποφυγή κλειστών χώρων ειδικότερα οδήγησαν πολλούς ανθρώπους στην αναβολή των επισκέψεών τους στον γιατρό ή ακόμα και των εξετάσεων, των ίδιων αλλά και των παιδιών τους.

Οι κατ’ εκτίμηση χίλιοι ασθενείς με αιμορροφιλία A και Β που ζουν στην Ελλάδα, εκτός άλλων συμπτωμάτων, βιώνουν έντονο πόνο που υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους. Για την ενημέρωσή τους ότι ο πόνος τώρα αντιμετωπίζεται, ο Σύλλογος Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ) και η Sobi υλοποιούν από κοινού την εκστρατεία «Κόκκινη Κλωστή», η οποία διαδίδει μέσα από έξι βίντεο το μήνυμα πως οι ασθενείς δεν πρέπει να ζουν με περιορισμούς αλλά να διεκδικούν τη ζωή που τους αξίζει, ακολουθώντας τις συστάσεις του θεράποντα ιατρού τους.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και σε δύσκολες εποχές, πραγματοποιείται η εκστρατεία ενημέρωσης «Κόκκινη Κλωστή» που υλοποιεί η βιοφαρμακευτική εταιρεία Sobi σε συνεργασία με τον ΣΠΕΑ, συμβολίζοντας τον ασθενή που, αν τραβήξει την κλωστή, θα απελευθερωθεί από τον πόνο. Σε μια αλληγορική ιστορία που ζωντανεύει μέσα από έξι βίντεο η κόκκινη κλωστή συμβολίζει το νόσημα, την αιμορροφιλία, και η κίνηση του τραβήγματος της κλωστής συμβολίζει την απελευθέρωση από τον καθημερινό πόνο.

Οι ασθενείς που πάσχουν από αιμορροφιλία δεν πρέπει να περιορίζουν τη ζωή τους αλλά να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Με αυτό το σκεπτικό, το όραμα Liberate Life σημαίνει να αναθεωρεί κανείς το κατεστημένο και να στρέφεται σε αυτό που είναι πλέον απολύτως δυνατό και εφικτό: να ζει τη ζωή του σε όλες της τις διαστάσεις.

Η ανάγκη των ασθενών να απελευθερωθούν από τα δεσμά της αιμορροφιλίας έδωσε το έναυσμα στη Sobi να δημιουργήσει τον ιστότοπο liberatelife.gr για να εμπνεύσει τους ασθενείς, ώστε να ξεκινήσουν το δικό τους προσωπικό ταξίδι «απελευθέρωσης», πραγματοποιώντας τα όνειρά τους και διευρύνοντας τις δυνατότητές τους, έχοντας σύμμαχο τις καινοτόμες θεραπείες. Το liberatelife.gr είναι εμπλουτισμένο με πληροφορίες, συμβουλές και ιστορίες ανθρώπων που ζουν με αιμορροφιλία ή ατόμων που φροντίζουν πάσχοντες από αιμορροφιλία και θέτει προς συζήτηση τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που τους περιμένουν.

Ο Άρης Παπαδάκος, Country Manager της Sobi για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, αναφερόμενος στο όραμα Liberate Life τόνισε: «Οι ασθενείς που πάσχουν από αιμορροφιλία δεν πρέπει να περιορίζουν τη ζωή τους αλλά να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται. Με αυτό το σκεπτικό, το όραμα Liberate Life σημαίνει να αναθεωρεί κανείς το κατεστημένο και να στρέφεται σε αυτό που είναι πλέον απολύτως δυνατό και εφικτό: να ζει τη ζωή του σε όλες της τις διαστάσεις. Εμείς, στη Sobi, είμαστε αφοσιωμένοι στη διαμόρφωση νέων προτύπων φροντίδας, τη βελτιστοποίηση της θεραπείας και την υποστήριξη της κοινότητας της αιμορροφιλίας. Αυτή μας η αφοσίωση παίρνει ζωή μέσω του Liberate Life, που εκφράζει το όραμά μας για το μέλλον της φροντίδας και την αντιμετώπιση της αιμορροφιλίας, παροτρύνοντας τους ασθενείς να απολαμβάνουν τις ευκαιρίες ή τις στιγμές που επιθυμούν και να ζουν μια ζωή πέρα από την αιμορροφιλία».

Σε καθένα από τα έξι βίντεο που συνιστούν την ενημερωτική εκστρατεία το μήνυμα της απελευθέρωσης από τον πόνο αποτελεί κοινό παρονομαστή, ενώ το νέο βίντεο που παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο έχει τον τίτλο: «Ελευθερία είναι εσύ να καθορίζεις τα όρια σου, τώρα μπορείς».

Καθώς ζούμε στην εποχή της «Ελευθερίας», με τους εμβολιασμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα και τη «γαλάζια ελευθερία» να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα νησιά, συνειδητοποιούμε όλοι, για μία ακόμα φορά, πως η ελευθερία είναι στο χέρι μας και πως η υπεύθυνη αντιμετώπιση μιας δύσκολης κατάστασης, ακόμα και ενός σπάνιου νοσήματος, απαιτεί αλλαγή στάσης ζωής. Έτσι, η καμπάνια προτρέπει κάθε ασθενή να τραβήξει την κόκκινη κλωστή και να απελευθερωθεί από το «βάσανο» του πόνου, ώστε να ζήσει καλύτερα και να μη βάζει όρια στις δυνατότητές του.

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά μας και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Υγεία & Σώμα / Η γενιά του άγχους: Πώς τα smartphones δηλητηρίασαν τα παιδιά και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Το πιεστικό ερώτημα, ωστόσο, είναι: τι μπορούμε να κάνουμε; Ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πλήρως κορεσμένος από τα smartphones: είναι σχεδόν αδύνατο, πλέον, να διεκπεραιώσουμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτά, ούτε φυσικά μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά μας μακριά τους για πάντα.
THE LIFO TEAM
«Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας / «Πάρε τον καρκίνο μακριά και πες του να μην ξανάρθει»

Η Τζούλη Αγοράκη συναντά τη Φιορίτα Πουλακάκη, διευθύντρια της Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, διακεκριμένη μαστολόγο, η οποία χειρούργησε και την ίδια όταν περνούσε τη δική της περιπέτεια με τον καρκίνο.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Υγεία & Σώμα / H λειτουργία των αναμνήσεων: Πώς το άγχος και ο ύπνος επηρεάζουν τη μνήμη μας

Ο νευροεπιστήμονας Charan Ranganath εξηγεί πως όταν συναντά κάποιον για πρώτη φορά, συχνά τον ρωτούν «Γιατί δεν έχω καλή μνήμη και ξεχνάω εύκολα;». Όμως, η απάντηση που εκείνος δίνει είναι πως τον ενδιαφέρει περισσότερο τι θυμόμαστε, παρά τι ξεχνάμε.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Υγεία & Σώμα / Οι ογκολογικοί ασθενείς χρειάζονται ολιστική στήριξη, μαζί με τη θεραπεία τους

Με το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» περισσότερες από 15.000 γυναίκες που πιθανόν να ανακάλυπταν πολύ αργότερα ότι η υγεία τους κινδυνεύει διαγνώστηκαν με ευρήματα και έλαβαν θεραπεία έγκαιρα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου σε συχνές μορφές καρκίνου

Η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κορίνα Πατέλη - Bell, μπορεί να πάρει τα δεδομένα των πιλοτικών προγραμμάτων που εφαρμόστηκαν σε 42 περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου και οδήγησαν στη μετατόπιση των ασθενών σε πρωιμότερα στάδια διάγνωσης
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ