6 τρόποι να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στο γραφείο

6 τρόποι να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση στο γραφείο Facebook Twitter
Όσο πολυάσχολο κι αν είναι το οχτάωρο σου, όσο μεγάλες κι αν είναι οι λίστες με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις σου, θυμήσου να σταματάς κάθε λίγο και να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για όσα έχει ήδη καταφέρει μέσα στη μέρα.
0

Μπορεί να έχεις ξεπεράσει το άγχος του πρώτου ραντεβού ή να μην φοβάσαι πια να μιλήσεις σε κάποιον που δεν γνωρίζεις. Πόση αυτοπεποίθηση, ωστόσο, θα έλεγες πως έχεις στον εργασιακό σου χώρο; 

Έχεις το θάρρος που απαιτεί η διαχείριση ενός απαιτητικού έργου; Θα μπορούσες εύκολα να κάνεις μία κουβέντα για αύξηση και πώς νιώθεις όταν καλείσαι να εκθέσεις τις ιδέες σου σε μια ομάδα συναδέλφων; Αν νιώθεις άβολα απλά και μόνο διαβάζοντας τις παραπάνω προτάσεις, τότε αυτό το άρθρο οφείλεις να το μελετήσεις!

Η αυτοπεποίθηση είναι το Α και το Ω κάθε επιτυχημένης καριέρας γι'αυτό και η διατήρησή της σε υψηλά επίπεδα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα προς την επιτυχία!


Ακόμα όμως κι αν νιώθεις πως τώρα η παραπάνω περιγραφή δεν σε αφορά, ο εργασιακός χώρος είναι γεμάτος προκλήσεις, απαιτήσεις και συνθήκες που συνεχώς αλλάζουν με αποτέλεσμα αυτές οι περίοδοι αυτοπεποίθησης, να μην διαρκούν πολύ. Υπάρχει ωστόσο μία μέθοδος για να αποκτήσεις ξανά το χαμένο σου θάρρος και να διαχειριστείς αποτελεσματικά κάθε μελλοντικό πλήγμα στο ηθικό σου!

Βλέπεις η αυτοπεποίθηση είναι το Α και το Ω κάθε επιτυχημένης καριέρας γι'αυτό και η διατήρησή της σε υψηλά επίπεδα είναι το πρώτο σημαντικό βήμα προς την επιτυχία! Δες παρακάτω 6 απλούς τρόπους για να αποκτήσεις, ή να διατηρήσεις, υψηλή αυτοπεποίθηση στο γραφείο.

1

Σταμάτα να μιλάς υποτιμητικά στον ίδιο σου τον εαυτό

«Δεν μπορείς να το κάνεις», «Δεν είσαι αρκετά ικανός για...». Ξέρεις πολύ καλά πως αυτή η φωνή μέσα σου μπορεί να σε ρίξει τη στιγμή που χρειάζεσαι τη δύναμή σου περισσότερο από ποτέ. Ήξερες όμως ότι αυτή την ίδια φωνή μπορείς να την εκπαιδεύσεις να σε υποστηρίζει αντί να σε υποτιμά;

 

Το πρώτο βήμα για να την ανατρέψεις είναι να αναγνωρίσεις πότε «ξυπνάει». Το δεύτερο είναι να προσθέσεις μία μονάχα λέξη στο τέλος κάθε αρνητικής φράσης που λες στον ίδιο σου τον εαυτό: ακόμα. Αν λοιπόν σε πνίγει η σκέψη «Δεν μπορώ να το κάνω», άλλαξε την σε «Δεν μπορώ να το κάνω... ακόμα». Αυτό το μικρό τρικ μετατρέπει μια αρνητική σκέψη σε προτροπή για εξέλιξη!

 

2.

Γίνε δεκτικός στην εποικοδομητική κριτική

Δεν είναι εύκολο, όμως μόνο μέσα από την κριτική γινόμαστε καλύτεροι. Κανείς δεν είναι τέλειος και γι' αυτό μία παρατήρηση δεν είναι ένα χτύπημα που πρέπει να αντέξεις αλλά ένα δυνατό όπλο για την εξέλιξη και τη βελτίωσή σου.

 

Την επόμενη φορά που θα δεχτείς κάποια κριτική λοιπόν, αντί να σκεφτείς «Τα έκανα όλα λάθος, δεν είμαι αρκετά καλός και αυτό το άτομο είναι εδώ για να μου το θυμίζει!» σκέψου «Αυτό το άτομο επενδύει στην εξέλιξή μου και είναι διατεθειμένο να αφιερώσει χρόνο και ενέργεια για να με βοηθήσει να βελτιωθώ». 

 

3.

Γιόρτασε τις μικρές σου νίκες!

Όσο πολυάσχολο κι αν είναι το οχτάωρό σου, όσο μεγάλες κι αν είναι οι λίστες με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις σου, θυμήσου να σταματάς κάθε λίγο και να επιβραβεύεις τον εαυτό σου για όσα έχει ήδη καταφέρει μέσα στη μέρα.

 

Μπορώ να φανταστώ πως η ιδέα του να γιορτάσεις το γεγονός πως απάντησες όλα σου τα emails ακούγεται παράλογη, όμως αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί να ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σου και να σε βοηθήσει να αυξήσεις ακόμα περισσότερο την απόδοσή σου.

 

4.

Χτίσε μια καλή σχέση με το αφεντικό σου

Το αφεντικό σου δεν είναι η μαμά σου, είναι όμως ένας πολύτιμος σύμμαχος στον εργασιακό χώρο. Ενώ λοιπόν δεν έχει άμεση σχέση με τις εποχές που η αυτοπεποίθησή σου δεν είναι στα καλύτερά της, μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα, ως ένα άτομο που γνωρίζει τη δουλειά που κάνεις και που μπορεί, αν παραστεί ανάγκη, να σε συμβουλέψει ή να σε βοηθήσει.

 

Ιδίως λοιπόν αν η έλλειψη αυτοπεποίθησης οφείλεται στο γεγονός ότι έχεις αναλάβει ένα έργο με το οποίο δεν έχεις εξοικείωση, είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει μαζί σου μία σοβαρή κουβέντα και να σε εμψυχώσει.

 

5.

Ασχολήσου ξανά με αυτό που γνωρίζεις

Αν νιώθεις ιδιαίτερα άσχημα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιστρέψεις για λίγο σε αρμοδιότητες με τις οποίες είσαι ήδη εξοικειωμένος. Σε ποια πράγματα είσαι αδιαμφισβήτητα καλός;

 

Οι προκλήσεις στον εργασιακό χώρο είναι πάντα ευπρόσδεκτες αλλά η επιστροφή σε αυτά μπορεί να σου θυμίσει πως ήδη έχεις χτίσει ικανότητες και δεξιότητες και εμπειρία πολύτιμες για τον χώρο στον οποίο εργάζεσαι. Λίγα λεπτά από αυτή την πρακτική κάθε ημέρα είναι αρκετά για να κρατήσουν την αυτοπεποίθησή σου ψηλά!

 

6.

Μίλησε για ό,τι σε απασχολεί!

Αν είσαι σαν εμένα, τότε τείνεις να κλείνεσαι στον εαυτό σου κάθε φορά που δεν νιώθεις καλά. Αυτό βέβαια, μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο λάθος σε μία τέτοια περίπτωση και ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις θα είναι να ανοιχτείς και να μιλήσεις.

 

Διάλεξε ένα πρόσωπο που εμπιστεύεσαι και μίλησε για τις ανησυχίες σου. Με αυτό τον τρόπο θα βγάλεις από το μυαλό σου κάθε τοξική σκέψη και θα δώσεις στους αγαπημένους σου το «πράσινο φως» για να σου προσφέρουν την αγάπη και την υποστήριξη που χρειάζεσαι.  

 

Υιοθέτησε αυτά τα tips σε καθημερινή βάση και είναι βέβαιο πως θα μπαίνεις κάθε μέρα στο γραφείο με το κεφάλι ψηλά!

 

Με στοιχεία από τo Girlboss

 

 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 05/05- ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ-Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Άκου την επιστήμη / Σάββας Σαββόπουλος: Τι είναι η ψυχή;

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον ψυχίατρο–ψυχαναλυτή Σάββα Σαββόπουλο για τα διαχρονικά τραύματα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια, την ψυχική υγεία, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τη σχέση ψυχής-σώματος και την ευτυχία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Οξεία Ηπατίτιδα: Τα πιθανά αίτια, η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς.

Δημ. Παρασκευής / Οξεία ηπατίτιδα: Η συσχέτιση με τον κορωνοϊό και τα συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς

Μιλά στη LiFO ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας - Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Δημήτρης Παρασκευής.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
thalia mavros

Netflix / Thalia Mavros: «Εμείς οι γυναίκες πρέπει να μιλάμε, να μοιραζόμαστε τις ιστορίες μας»

Η Thalia Mavros, executive producer της φεμινιστικής επιτυχίας του Netflix «The principles of pleasure», μιλά στη LiFO για την επιτυχία του ντοκιμαντέρ, τα δικαιώματα των γυναικών που βάλλονται ανά τον κόσμο και τις αιτίες της μανίας για τον έλεγχο του γυναικείου σώματος.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο γιατρός Δημήτρης Κοτζαμπασάκης μιλάει για τις πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Υγεία & Σώμα / Δημήτρης Κοτζαμπασάκης: Οι πλαστικές προσώπου στην εποχή του Instagram

Ο ΩΡΛ και πλαστικός χειρούργος προσώπου Δημήτρης Κοτζαμπασάκης έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά με περιπτώσεις ανθρώπων που εκτός από τις συνήθεις ιατρικές υπηρεσίες τού ζητούν κάποια παρέμβαση στο πρόσωπό τους.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Aυτισμός

Υγεία & Σώμα / Μεγαλώνοντας ένα παιδί με αυτισμό

Η μητέρα του δεκαεφτάχρονου Πάνου που έχει αυτισμό περιγράφει τις προσκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει από τότε που ο γιος της ήταν μωρό μέχρι σήμερα και η Χριστίνα Παναγιωτάκου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες δράσεις τους για την ομαλή κοινωνική ένταξη των παιδιών και για την εξάλειψη των στερεοτύπων.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Γαρυφαλλιά Πουλάκου: Ποια συμπτώματα εμφανίζονται έναν χρόνο μετά, σε όσους νόσησαν από Covid-19

Άκου την επιστήμη / Γαρυφαλλιά Πουλάκου: Ποια συμπτώματα εμφανίζονται έναν χρόνο μετά, σε όσους νόσησαν από Covid-19

Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη διακεκριμένη καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γαρυφαλλιά Πουλάκου, για όλα όσα άλλαξαν στη ζωή μας δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Σε έναν κόσμο κομμένο και ραμμένο για ψηλούς κι αδύνατους, πώς κάνει γιόγκα ένας χοντρός;

Άννα Κ. / Σε έναν κόσμο κομμένο και ραμμένο για ψηλούς κι αδύνατους, πώς κάνει γιόγκα ένας χοντρός;

Η Άννα Κόκορη μιλά με την Γωγώ Δαβανέλου, δασκάλα του μαθήματος γιόγκα EveryBody Υoga, για το τι σημαίνει να είσαι χοντρή, για την αγάπη για την άσκηση, τη συμπερίληψη και το φαγητό.
ΑΝΝΑ ΚΟΚΟΡΗ
Φιορίτα Πουλακάκη

The Health Book / Φιορίτα Πουλακάκη: «Ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών με καρκίνο του μαστού σε εξειδικευμένες υπηρεσίες»

Η δρ. Φιορίτα Πουλακάκη περιγράφει την επόμενη ημέρα στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, καθώς και τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται ώστε να έχουν όλες οι γυναίκες ισότιμη πρόσβαση σε πιστοποιημένες υπηρεσίες.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ Μεγαλώνοντας vegan παιδιά

Υγεία & Σώμα / Μεγαλώνοντας vegan παιδιά

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντούν όσοι αποφασίζουν να αναθρέψουν τα παιδιά τους βασισμένοι σε μια φιλοσοφία που ξεπερνά τα όρια της διατροφής και αποτελεί τρόπο ζωής; Υπάρχει κάτι εύκολο γι’ αυτές τις οικογένειες στην Ελλάδα; Μήπως θα δούμε σύντομα τη γενιά εφήβων που θα δίνει ραντεβού για χορτοφαγικά μπέργκερ και θα επιλέγει ρούχα από δεύτερο χέρι;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μάριος Θεμιστοκλέους

The Health Book / Μάριος Θεμιστοκλέους: «Σύντομα η λοίμωξη του κορωνοϊού δεν θα διαταράσσει την καθημερινότητα»

Κάνοντας τον απολογισμό του εμβολιαστικού προγράμματος, καταγράφοντας όσα πετύχαμε, μέχρι ποιο σημείο σηκώσαμε τον πήχη της ανοσίας και πόσους θανάτους θα αποφύγουμε κρατώντας την oικονομία ανοιχτή, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συντονιστής του Εμβολιαστικού Σχεδίου «Ελευθερία» Μάριος Θεμιστοκλέους προχωρά στον επόμενο μεγάλο στόχο, την αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αξιοποιώντας, ανάμεσα σε άλλα, τα διδάγματα της πανδημίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ

The Health Book / Κωνσταντίνος Στρατάκης: «Η Γενετική ανοίγει νέους δρόμους στην Ιατρική»

Η Γενετική, οι γονιδιακές εξετάσεις και οι θεραπείες συνθέτουν την επόμενη ημέρα της Ιατρικής και ανοίγουν νέους δρόμους για την αντιμετώπιση χρόνιων και σπάνιων νοσημάτων. Ο Κωνσταντίνος Στρατάκης μας ξεναγεί σε αυτόν τον νέο κόσμο που «ξεκλειδώνει» τα μυστικά του DNA για να εξασφαλίσει καλύτερη υγεία.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Δημήτρης Παρασκευής

The Health Book / Δημήτρης Παρασκευής: «Το καλό και το κακό σενάριο και τα μαθήματα της πανδημίας»

Οι εξελίξεις στα μέτωπα του πολέμου και της ενεργειακής κρίσης είναι καταιγιστικές και ο απόηχός τους σκέπασε την πανδημία, δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. Ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Δημήτρης Παρασκευής διαλύει τα σύννεφα της σύγχυσης και σταχυολογεί τα σημαντικά μαθήματα της πανδημίας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Ιωάννα Παυλοπούλου: «Το σήμερα και το αύριο των εμβολίων»

The Health Book / Ιωάννα Παυλοπούλου: «Το σήμερα και το αύριο των εμβολίων»

Η πανδημία ανέδειξε με κάθε τρόπο την αξία των εμβολίων και η έρευνα που έγινε με πρωτοφανείς παγκόσμιες συνεργασίες απέδωσε καρπούς, ανοίγοντας νέους δρόμους για την ανάπτυξη εμβολίων νέας γενιάς για κάθε αναδυόμενη υγειονομική απειλή, όπως εξηγεί η καθηγήτρια Ιωάννα Παυλοπούλου.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ