Τι τρώει φέτος το καλοκαίρι η Αθήνα;

DRY Facebook Twitter
Το μενού του Dry Caffe & Spuntino ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία υψηλής ποιότητας, με τη σεφ Ειρήνη Κοσμά να δημιουργεί casual πιάτα εξαιρετικά νόστιμα.
0

Dry Caffe & Spuntino

Στιγμές χαλάρωσης με ιταλική φινέτσα και εμπνευσμένες γεύσεις.

Το Dry Caffe & Spuntino είναι μια πινελιά βόρειας Ιταλίας στο κέντρο της Αθήνας κι αυτό από μόνο του το κάνει να ξεχωρίζει. Γιατί, όπως και να το κάνεις, η φινέτσα και το στυλ γεννήθηκαν στη γειτονική χώρα και μεταφέρονται εδώ μέσα από την αισθητική ενός χώρου. Εδώ θα απολαύσεις, καταρχάς, εξαιρετικό καφέ –έναν από τους καλύτερους Arabica που έχεις δοκιμάσει– με τη συνοδεία σνακ που αλλάζουν το επίπεδο της κατηγορίας. Εννοείται πως όλα τα υλικά αντιπροσωπεύουν υπερήφανα την ιταλική παράδοση που αναδεικνύεται σε κάθε γεύση.

Το μενού του Dry Caffe & Spuntino ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία υψηλής ποιότητας, με τη σεφ Ειρήνη Κοσμά να δημιουργεί casual πιάτα εξαιρετικά νόστιμα. Με επιρροές από την ιταλική κουζίνα, αλλά έμπνευση που έρχεται από παντού, ο κατάλογος περιλαμβάνει προτάσεις σε πίτσα –πρέπει να δοκιμάσεις αυτή με την γκοργκοντζόλα, το λάδι τρούφας και το εξαιρετικό προσούτο Πάρμας– αλλά και μια σειρά από εκλεκτά πιάτα που έχουν μαγειρευτεί αριστοτεχνικά.

Dry Caffe & Spuntino Facebook Twitter

Στα must try, οι ταλιατέλες με πέστο βασιλικού και ολόκληρη μοτσαρέλα burrata –εκπληκτική η στιγμή που τη σπας με το πιρούνι σου–, ενώ το μπιφτέκι black angus είναι από τα πιο νόστιμα που θα απολαύσεις. Στη συνοδεία θα απολαύσεις τη δροσερή σαλάτα με τρίχρωμη βασιλική κινόα, ρόδι, αβοκάντο και dressing από τσίλι και, φυσικά, θα συνδυάσεις τις γεύσεις με κάποιο από τα κρασιά της προσεγμένης λίστας.

Το Dry Caffe & Spuntino γίνεται προορισμός τα Σαββατοκύριακα για brunch που σε εκπλήσσει ευχάριστα, π.χ. με το προζυμένιο ψωμί σε φωλιά αβοκάντο και το ποσέ αυγό που κρύβεται καλά στο εσωτερικό του. Όποια στιγμή της ημέρας κι αν βρεθείς στο Dry Caffe & Spuntino, σε περιμένει μια φροντίδα που αφορά όλες τις αισθήσεις και σε κάνει να νιώσεις αυτό ακριβώς που αναζητάς, απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία. 

Κουμπάρη 5, πλ. Κολωνακίου, 210 3628782, Facebook: DRY Caffe & Spuntino, Instagram: dry_caffe_spuntino 

Point-a

Το σημείο που σε καλεί να δεις την Αθήνα αλλιώς.

POINT A Facebook Twitter

Κάποιες φορές, για να εκτιμήσεις την Αθήνα, πρέπει να τη δεις από ψηλά. Σαν να έχεις αποκοπεί από το σώμα σου και να κοιτάς προς τα κάτω για να αποκτήσεις μια διαφορετική οπτική της καθημερινότητάς σου. Στο rooftop του Point-a συμβαίνει ακριβώς αυτό. Κοιτάς γύρω σου με θαυμασμό και επιτέλους νιώθεις τη σύνδεση με αυτή την πανέμορφη πόλη. Δεν είναι μόνο η εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη αλλά και η θέα στο Μουσείο που σε μαγεύει αναπάντεχα, καθώς φωτίζονται τα εκθέματα με τη δύση του ήλιου. Το πρώτο μέρος της εμπειρίας έχει ξεκινήσει ήδη.

Ακολουθεί η γαστρονομική περιήγηση στη μεσογειακή κουζίνα από τους γνωστούς σεφ Μανώλη Μαυριγιαννάκη και Μάριο Πιρπιρίδη, που τιμούν την ελληνική παράδοση αλλά και τα προϊόντα του τόπου μας μέσα από δημιουργικά πιάτα. Αν δεν δοκιμάσεις τους λουκουμάδες με μανούρι Ελασσόνας που περιχύνονται με χρυσαφένιο μέλι και σουσάμι, θα στερηθείς μια μοναδική γευστική έκπληξη. Το ναξιώτικο πάτουδο με αρνάκι, σέσκουλα, γλυκοπατάτα και ψητά σκόρδα είναι must try, ενώ το κερκυραϊκό σοφρίτο από μοσχαρίσιο φιλέτο μεταφέρει τη νησιώτικη συνταγή στην καλύτερη εκδοχή της.

POINT A Facebook Twitter

Το μπαρ που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του Point-a έρχεται να συμπληρώσει τη μοναδικότητα των στιγμών με μια signature cocktail list που επιμελείται η ομάδα Barflies. Στις προτάσεις θα βρεις ένα εξαιρετικό πάντρεμα αρωμάτων των ελληνικών βοτάνων με τη δυναμική των εγχώριων αποσταγμάτων. Ιδανικός προορισμός για τις νύχτες μετά το Ηρώδειον, το roof garden του Herodion Hotel σε καλωσορίζει σε μια αυθεντική ατμόσφαιρα χαλάρωσης.

Αυτή η ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο μαγική τις καλοκαιρινές νύχτες με πανσέληνο που γιορτάζονται ξεχωριστά, με ανάλογες μουσικές από τους guest DJs. Εδώ, στο Point-a, η Αθήνα μοιάζει με την πόλη που λατρεύεις.

Ροβέρτου Γκάλλι 4, Ακρόπολη, 210 9236832, acropolispoint.com, Facebook: acropolispoint, Instagram: pointarestaurant

Souvla House

Παραδοσιακές γεύσεις, φτιαγμένες με φροντίδα και μεράκι.

SOUVLA Facebook Twitter

To Souvla House γράφεται στα αγγλικά για να δείξει το αυτονόητο, ότι ορισμένες γευστικές παραδόσεις δεν μεταφράζονται σε άλλη γλώσσα, αφού αποτελούν αποκλειστικό κομμάτι της ελληνικής κουζίνας. Η σούβλα, ως κορυφαία επιλογή street food, αναδεικνύει σε αυτό το στέκι τη νοστιμιά των εκλεκτών κρεάτων αλλά και την αριστοτεχνική διαδικασία, που θέλει υπομονή και πολύ μεράκι.

Στο Souvla House θα βρεις ό,τι λιγουρεύεσαι κι ακόμα περισσότερα, αφού, πέρα από το χοιρινό κοντοσούβλι, το κοτόπουλο και το φρυγαδέλι, καθημερινά ψήνονται γουρουνοπούλα, αρνί, κοκορέτσι και σπληνάντερο, όλα λαχταριστά και πεντανόστιμα. Οι σούβλες είναι χειροποίητες, κι αυτό από μόνο του κάνει τη διαφορά στη γεύση. Η σπιτική φροντίδα και η ποιότητα των υλικών γίνονται βάση σε κάθε πιάτο που θα δοκιμάσεις!

SOUVLA Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Αν είσαι φαν του τυλιχτού, εκτός από τις κλασικές επιλογές, μπορείς να διαλέξεις πίτα με γουρουνοπούλα, κοκορέτσι ή κοντοσούβλι, που δεν μοιάζουν με ό,τι έχεις δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Εξαιρετικά και τα καλαμάκια που φτιάχνονται στο χέρι –ναι, περνάνε ένα-ένα τα τρυφερά κομμάτια κρέατος–, γι’ αυτό είναι πληθωρικά σε μέγεθος αλλά και σε γεύση. Μην παραλείψεις με τίποτα το καλαμάκι κοτόπουλο που μαρινάρεται σε συνταγή του Souvla House και ξεφεύγει σε νοστιμιά. Θα το συνοδεύσεις με πατάτες τηγανητές που καθαρίζονται και κόβονται στο χέρι –αυτό δεν συγκρίνεται με τίποτα– και εξαιρετικές σαλάτες.

Η ανατολίτικη φατούς με ψιλοκομμένα λαχανικά και τσιπς αραβικής πίτας είναι μία από τις δροσερές επιλογές που ταιριάζει ιδανικά με τα πιάτα του Souvla House. Ένα στέκι που στρώνει τα τραπεζάκια του στην πλατεία του Προφήτη Ηλία και γίνεται προορισμός για καλοκαιρινές βόλτες που μυρίζουν Ελλάδα. 

Υμηττού 130 & Βρυάξιδος 23, Παγκράτι, 210 7514897, Facebook: Souvla House, Instagram: souvlahouse.gr. Εκτός από τις τηλεφωνικές παραγγελίες, μπορείς να παραγγείλεις online στο souvla.gr

Στοά Καΐρη all-day bar

Το ιστορικό κτίριο γίνεται σημείο αναφοράς, όπου το παρόν συναντά το παρελθόν.

STOA KAIRI Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Οι στοές της Αθήνας μοιάζουν με μικρές κοινωνίες που βρίσκονται καλά κρυμμένες μέσα στην καθημερινότητα της πόλης. Γειτονιές με τους δικούς τους κανόνες, τα δικά τους μυστικά και, φυσικά, τη δική τους μοναδική ιστορία που γράφεται εδώ και χρόνια, διαμορφώνοντας μια αυθύπαρκτη, και ίσως ανυπότακτη, κοινότητα.


Η Στοά Καΐρη είναι η πρώτη στοά των Αθηνών, καθώς ιδρύθηκε το 1934, και έχει φιλοξενήσει κάποια από τα πιο σημαντικά ονόματα βιοτεχνών. Σημείο κατατατεθέν αυτής της κλειστής γειτονιάς είναι το γνωστό οπλοτεχνουργείο της οικογένειας Παπαϊωάννου, που εξακολουθεί να βρίσκεται στο ίδιο σημείο και συνδέεται με την ιστορία της.

Εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα που αποπνέει αυτή γωνιά του ιστορικού κέντρου, η Μαρία Βαρκάρη-Δημητρίου, ιδιοκτήτρια ενός από τα ακίνητα και διαχειρίστρια του κτιρίου, πήρε την απόφαση να ανακαινίσει τη Στοά Καΐρη ώστε να την αναδείξει το παρελθόν της και να ανασύρει μια ποιότητα αισθητικής που έρχεται από παλιά. Και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο, διατηρώντας τη vintage αίσθηση μέσα από έναν σχεδιασμό που συγκινεί με τις αναφορές του στην αριστοκρατική Αθήνα του χτες.

Το παλιό καφενείο της Στοάς Καΐρη έγινε σημείο συνάντησης για όλη την ημέρα, προσφέροντας από το πρωί εξαιρετικό καφέ, brunch, γεύσεις και κοκτέιλ σε ένα vintage περιβάλλον όπου κάθε λεπτομέρεια αποτελεί κομμάτι της αστικής ιστορίας.

STOA KAIRI Facebook Twitter
Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Ο σεφ Μιχαήλ Ζάχαρης –δεν θα μπορούσες να σκεφτείς πιο ταιριαστό συνδυασμό για τον χώρο– δημιουργεί στην κουζίνα του all-day bar μικρά αριστουργήματα, συνδυάζοντας την ελληνική παράδοση με τις διεθνείς τάσεις. Τα ντολμαδάκια με μυρωδικά και καπνιστή πέστροφα, τα tacos με σουτζουκάκια, κρέμα αβοκάντο και πέρλες μαύρου σκόρδου, αλλά και τα pancakes με νεαρό σπανάκι και ξινοτύρι Νάξου είναι κάποιες από τις προτάσεις που πρέπει να γευτείς από ένα μενού που διατηρεί τον κοσμοπολίτικο αέρα του, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα εκλεκτά προϊόντα του τόπου μας.

Η νύχτα στη Στοά Καΐρη είναι μια ξεχωριστή υπόθεση, με τραπεζάκια που απλώνονται παντού, σαν μικρές χρονοκάψουλες που θα σε παρασύρουν μακριά από την καθημερινότητα της Αθήνας. Η signature cocktail list περιλαμβάνει δροσιστικές μείξεις που ορίζουν την καλοκαιρινή σου διάθεση. Must try το Mama Banana, το Daiquiri με Artesano white rum αλλά και το Cherry Julep με Buffalo Trace, Sailor Jerry basil και bitter.

All-day σημείο αναφοράς, η Στοά Καΐρη είναι προορισμός όταν θέλεις να χαθείς μέσα στην ατμόσφαιρα μια άλλης εποχής, ενώ γεύεσαι με όλες σου τις αισθήσεις όλα όσα έχει να σου προσφέρει.

Καΐρη 6, 210 0109748, Facebook: ΣΤΟΑ ΚΑΪΡΗ, all-day bar, Instagram: stoakairithebar

Chilangos Taqueria & Tequileria

Η γιορτινή του ατμόσφαιρα ήρθε και στα Μελίσσια.

CHILLANGOS Facebook Twitter

Χρώματα που αλλάζουν τη διάθεση με την έντασή τους, γεύσεις που αλλάζουν τη συνήθεια της διασκέδασης, κοκτέιλ που βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου. Αυτές είναι οι στιγμές στο Chilangos. Το στέκι που έρχεται από την άλλη όχθη του Ατλαντικού και φέρνει την πιο χαρούμενη πλευρά του Μεξικού στην Αθήνα για να αποδείξει πόσο οικεία μοιάζει σ’ εμάς αυτή η κουλτούρα.

Tacos σε διαφορετικές εκδοχές –όλα πεντανόστιμα– και τεκίλα σε διαφορετικές μείξεις για να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει σ’ εσένα. Το Chilangos –που παίρνει το όνομά του από τους κατοίκους του New Mexico– είναι η εμπειρία που πρέπει να ζήσεις και πλέον θα βρεις και στα Μελίσσια, στο νέο στέκι που μόλις έφτασε στην Παναγή Τσαλδάρη.

CHILLANGOS Facebook Twitter

Σε μια αυλή που σε κάνει να ξεχάσεις την αληθινή σου γεωγραφική θέση θα βρεις όλα εκείνα τα πιάτα με την πληθωρική νοστιμιά που θα σε μυήσουν σε μια ιδιαίτερη γαστρονομία. Fajitas, quesadillas, burritos και, φυσικά, τα τρομερά tacos με τη χειροποίητη πίτα από καλαμπόκι, σπανάκι ή μπλε καλαμπόκι (!), που θα σε ενθουσιάσουν. Must-try το Tacos de Camarones με γαρίδα παναρισμένη σε panko πάνω σε μους αβοκάντο, iceberg, micro greens και chipotle mayo, αλλά και οι Fajitas con Puerco με χοιρινό κιλότο σασίμι και stir-fry λαχανικά.

Δίπλα στις γεύσεις θα απολαύσεις τα κοκτέιλ που ξεκινούν από νωρίς –η Spicy Tommy’s Margarita είναι άκρως εντυπωσιακή– και μετατρέπουν το στέκι του Χολαργού αλλά και την αυλή στα Μελίσσια σε μια μικρή φιέστα. Άλλωστε αυτό είναι που κάνει το Chilangos να ξεχωρίζει, μια ατμόσφαιρα που μοιάζει με αυτοσχέδια γιορτή, όποια στιγμή κι αν βρεθείς εκεί.

Μεσογείων 258, Χολαργός, 210 6536293 / Παναγή Τσαλδάρη 31, Μελίσσια, 210 6134336. Facebook: Chilangos__, Instagram: chilangos__

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Η γευστική σου αναφορά κάθε φορά που αναζητάς ποιότητα και αυθεντική φροντίδα.

Τι τρώει φέτος η Αθήνα; Facebook Twitter
Χαλάνδρι

Ναι, είναι αλήθεια πως στην Αθήνα μπορείς να βρεις ό,τι θέλεις για να φας. Από το πιο γκουρμέ μέχρι το πιο street, υπάρχουν δεκάδες επιλογές για να γνωρίσεις κάτι διαφορετικό. Όμως για κάποιον λόγο, κάθε φορά που θέλεις να απολαύσεις πραγματικά μια γευστική βόλτα, τα βήματά σου σε οδηγούν στο όνομα που εδώ και χρόνια ταυτίζεται όχι μόνο με το καλό φαγητό αλλά και με την οικεία ατμόσφαιρα που σε καλωσορίζει σαν έναν καλό φίλο.

Ο Τζίτζικας και Μέρμηγκας, πρώτος διδάξας της κατηγορίας «νεο-μπακάλικο», συνδέει το όνομά του με μια ολόκληρη κατηγορία μεζεδοπωλείου, αφού εδώ συνάντησες για πρώτη φορά τη διακόσμηση που σε μεταφέρει σε άλλες δεκαετίες, ενώ ταυτόχρονα οι συνταγές σε ταξιδεύουν στη σύγχρονη κουζίνα. Και την πρώτη φορά δεν την ξεχνάς εύκολα, την αναζητάς σαν τον πρώτο σου έρωτα, που παραμένει κρυφό κολληματάκι και σε τραβάει κοντά του.

Κι επειδή το «κοντά» είναι σχετικό σε αυτή την πόλη, ο Τζίτζικας και Μέρμηγκας φρόντισε να βρίσκεται πραγματικά δίπλα σου, με τέσσερα σημεία που ξεδιπλώνουν τη φιλοσοφία της αυθεντικής φροντίδας και της υψηλής ποιότητας. Από την οδό Μητροπόλεως –πιο κεντρικά δεν γίνεται– μέχρι τη χαρακτηριστική αυλή στο Χαλάνδρι και από το στέκι της Κηφισιάς μέχρι την πλατεία Παπαδιαμάντη στα Πατήσια, όπου ξεκίνησαν όλα –εδώ ψήνουν στα κάρβουνα–, αυτό το όνομα βρίσκεται ακριβώς εκεί που θέλεις, όταν επιθυμείς να απολαύσεις τις γνώριμες γεύσεις του. 

TZITZIKAS MERMIGKAS Facebook Twitter
Πατήσια

Ένα μενού βασισμένο στην ελληνική παράδοση, που δέχεται με χαρά τη δημιουργική ματιά των σεφ και παρουσιάζει προτάσεις όπου πρωταγωνιστούν οι εκλεκτές πρώτες ύλες που παράγει ο τόπος μας. Δεν μπορείς να μη δοκιμάσεις τη σαλάτα με μαριναρισμένο κολοκύθι, γραβιέρα Νάξου και αβοκάντο, τη βιολογική φάβα Διλόφου, το πολίτικο κεμπάπ ή το κατσικάκι με δενδρολίβανο. Ο κατάλογος του Τζίτζικα και Μέρμηγκα είναι μια πρόσκληση στην ελληνική γαστρονομία μέσα από πιάτα που θέλεις να μοιράζεσαι με την παρέα σου, καθώς απολαμβάνεις κάποιο από τα κρασιά της λίστας –φόρος τιμής στον ελληνικό αμπελώνα– ή το εκπληκτικό in house κρασάκι που συνοδεύει εξαιρετικά τις γεύσεις. 

Εννοείται πως τα αποστάγματα έχουν τη δική τους θέση στο τραπέζι σου, κυρίως αυτή την εποχή, αφού πάνε χέρι-χέρι με την καλοκαιρινή διάθεση. Αυτήν τη διάθεση θα βρεις όποιο από τα τέσσερα στέκια κι αν επιλέξεις, ενώ θα απολαμβάνεις όλη εκείνη την οικειότητα που κάνει τον Τζίτζικα και Μέρμηγκα σημείο αναφοράς για τη γευστική σου αναζήτηση.

Μητροπόλεως 12-14, Σύνταγμα, 210 3247607 /  Δροσίνη 12, Κηφισιά, 210 6230080 / Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι / Πλ. Παπαδιαμάντη 4, Πατήσια, 210 2232376, www.tzitzikasmermigas.gr, Facebook: Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας, Instagram: tzitzikasmermigkas 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τους προλαβαίνουμε τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Γεύση / Στο Manu στον Κεραμεικό για ψάρι σε χοτ ντογκ, σε gyoza και φρικασέ

Το νέο, μικρό εστιατόριο της Αθήνας προσφέρει μοντέρνα ψαροφαγία με διεθνείς αναφορές και ντόπια υλικά, funky πιάτα με ψάρια εποχικά και zero waste παρασκευές σε ένα περιβάλλον που εκπέμπει ηρεμία χάρη στις μπλε αποχρώσεις του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε τα δικά σας αλλαντικά στο σπίτι

Ο σεφ Χάρης Νικολούζος μάς οδηγεί στα βήματα παραδόσεων που για πολλές δεκαετίες αποτελούσαν -και ενδεχομένως κάπου να συνεχίζουν να είναι− συνηθισμένη πρακτική για πολλά νοικοκυριά ανά την Ελλάδα. Η οικιακή παραγωγή αλλαντικών δεν είναι απλή, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να περηφανευτούμε για τα έργα των χεριών μας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ