Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή;

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter
© Γιώργος Γινάτης, Patras Events
0

ΑDVERTORIAL

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

Τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον τρόπο που διασκεδάζουμε. Κάπου ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουν μείνει σταθερά και φωτίζουν τις στιγμές μας σαν ένα μεγάλο κόκκινο αστέρι. Όπως το αστέρι πάνω στο μπουκάλι της Heineken που εξακολουθεί χρόνια τώρα να αποτελεί οδηγό μας για μια απολαυστική premium lager μπίρα η οποία, όχι τυχαία, βρίσκεται στην κορυφή σε 192 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Η αυθεντική συνταγή με τα τρία φυσικά συστατικά είναι σίγουρα μέρος αυτής της επιτυχίας που κάνει τόσο δημοφιλή την Heineken όχι μόνο σε όσους την πίνουν αλλά και σε εκείνους που την σερβίρουν. Για του λόγου το αληθές, συναντήσαμε τον bartender Δημήτρη Κωνστανατκόπουλο που τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τις μπίρες. Ο Δημήτρης μας εξήγησε τι είναι αυτό που υπάρχει πίσω από το κόκκινο αστέρι της επιτυχίας.

―Δημήτρη πόσα χρόνια βρίσκεσαι πίσω από την μπάρα;

Για πρώτη φορά πίσω από την μπάρα βρέθηκα το καλοκαίρι του 2004 να «καλύψω» έναν φίλο... και έμεινα όλη τη σεζόν. Από τότε δεν έχω σταματήσει. Δεν είναι απλά μια δουλειά, είναι γνώσεις, δημιουργικότητα, επικοινωνία, γνωριμίες.

―Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στη νύχτα τα τελευταία χρόνια και τι είναι αυτό που έχει μείνει σταθερό σε σχέση με τις συνήθειες του κόσμου;

Υπάρχουν αισθητές διαφορές. Ο κόσμος παλιά ήταν πιο ξέγνοιαστος, πιο ελεύθερος, πιο άνετος (οικονομικά) σε αντίθεση με σήμερα... Αυτό που έχει μείνει σταθερό ίσως είναι ότι ο κόσμος συνεχίζει να αποζητά την ποιότητα, την καλή εξυπηρέτηση και την επικοινωνία με τον μπάρμαν ή τους γύρω του.

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

―Πες μας κάποια πράγματα για τα χαρακτηριστικά της μπίρας. Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή;

Η μπίρα (στην ελληνική ζύθος), αποτελεί ένα ελαφρά αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά όπως νερόκριθάρι (ή άλλα δημητριακά), ζύμη (μαγιά) και λυκίσκο.

Πολλά είναι τα είδη της μπίρας, γύρω στα 50, με διαφορετικές γεύσεις και χαρακτηριστικά. Ο βασικός παράγοντας της κατηγοριοποίησης της μπίρας εξαρτάται από το είδος της ζύμωσης κατά την παραγωγή της. Επίσης, δευτερεύοντες παράγοντες είναι ο τρόπος παραγωγής και ο τόπος προέλευσης.

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι το χρώμα, η γεύση και το άρωμά της τα όποια εξαρτώνται από τα παραπάνω. Οι Lager είναι οι γνωστές σε όλους μας «ξανθές» μπίρες, χαμηλής ζυμώσεως. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότερες μπίρες. Ελαφριές με έντονη την αίσθηση του ανθρακικού, περιέχουν μαγιά, η οποία κατά την ζύμωσή τους κατακάθεται στον πυθμένα του δοχείου ζύμωσης (βυθοζύμες).

―Ποια μπίρα θεωρείς ότι έχει αυτά τα χαρακτηριστικά;

Η μπίρα Heineken έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά (χρώμα, γεύση άρωμα και είδος ζύμωσης) που την κατατάσσουν ως μια από τις καλύτερες στην κατηγορία Lager!

―Πόσο δημοφιλής είναι η Heineken και που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

Η Heineken είναι μια ανοιχτόχρωμη ξανθιά Premium Lager μπίρα με πλούσια διεθνή παρουσίαση καθώς διατίθεται σε 192 χώρες. Η μοναδικότητά της οφείλεται σεμια ειδική μαγιά (A-yeast) που την κάνει ξεχωριστή σε άρωμα και γεύση! Έχει γεμάτη γεύση και διακριτικό άρωμα λυκίσκου και βύνης . Συνοδεύεται άριστα με ποικιλία τυριών και αλλαντικών, ψητά λαχανικά διάφορα είδη κρέατος καθώς και με ζυμαρικά.

#MoreBehindTheStar

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ
«Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Όταν παραγγέλνεις delivery μαναβική, θα σου φέρουν ό,τι πιο άγουρο υπάρχει»

Ο κύριος Ρεμί τρώει σπίτι του πιο συχνά απ' ότι νομίζεις, προτείνει να παίρνεις καλύτερες φακές και λέει αυτό που ξέρουμε όλοι και δεν λέμε για το delivery.
ΡΕΜΙ
Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη Νεμέα στην Καλιφόρνια: Ο Άρης Τσέλεπος ταξιδεύει στην καρδιά του αμερικανικού κρασιού

Ο χαρισματικός οινοποιός Άρης Τσέλεπος μεταφέρει την Υρώ Κολιακουδάκη-Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη στη Napa Valley και στα αμπέλια της Καλιφόρνιας μέσα από μια συναρπαστική συζήτηση για το κρασί και τα μαθήματα που μπορεί να αντλήσει η Ελλάδα από μια από τις πιο εμβληματικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Θύμηση, μια νέα κρεμερία στο Παγκράτι

Γεύση / Θύμηση: Ο Νίκος και ο πατέρας του έφεραν ξανά το γαλακτοπωλείο στο Παγκράτι

Παίρνει στοιχεία από τα παλιά γαλακτοπωλεία αλλά δεν στέκεται εκεί. Προσθέτει γλυκά –λευκά, όπως αυτά που του αρέσουν– και πίτες. Αυτή η κρεμερία είναι μία από τις καλύτερες ιδέες που έχουμε δει στο χώρο της ζαχαροπλαστικής φέτος.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ