Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή;

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter
© Γιώργος Γινάτης, Patras Events
0

ΑDVERTORIAL

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

Τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα έχουν αλλάξει στον τρόπο που διασκεδάζουμε. Κάπου ανάμεσα σε αυτές τις αλλαγές υπάρχουν κάποια στοιχεία που έχουν μείνει σταθερά και φωτίζουν τις στιγμές μας σαν ένα μεγάλο κόκκινο αστέρι. Όπως το αστέρι πάνω στο μπουκάλι της Heineken που εξακολουθεί χρόνια τώρα να αποτελεί οδηγό μας για μια απολαυστική premium lager μπίρα η οποία, όχι τυχαία, βρίσκεται στην κορυφή σε 192 χώρες σε όλο τον κόσμο.


Η αυθεντική συνταγή με τα τρία φυσικά συστατικά είναι σίγουρα μέρος αυτής της επιτυχίας που κάνει τόσο δημοφιλή την Heineken όχι μόνο σε όσους την πίνουν αλλά και σε εκείνους που την σερβίρουν. Για του λόγου το αληθές, συναντήσαμε τον bartender Δημήτρη Κωνστανατκόπουλο που τρέφει μια ιδιαίτερη αγάπη για τις μπίρες. Ο Δημήτρης μας εξήγησε τι είναι αυτό που υπάρχει πίσω από το κόκκινο αστέρι της επιτυχίας.

―Δημήτρη πόσα χρόνια βρίσκεσαι πίσω από την μπάρα;

Για πρώτη φορά πίσω από την μπάρα βρέθηκα το καλοκαίρι του 2004 να «καλύψω» έναν φίλο... και έμεινα όλη τη σεζόν. Από τότε δεν έχω σταματήσει. Δεν είναι απλά μια δουλειά, είναι γνώσεις, δημιουργικότητα, επικοινωνία, γνωριμίες.

―Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα στη νύχτα τα τελευταία χρόνια και τι είναι αυτό που έχει μείνει σταθερό σε σχέση με τις συνήθειες του κόσμου;

Υπάρχουν αισθητές διαφορές. Ο κόσμος παλιά ήταν πιο ξέγνοιαστος, πιο ελεύθερος, πιο άνετος (οικονομικά) σε αντίθεση με σήμερα... Αυτό που έχει μείνει σταθερό ίσως είναι ότι ο κόσμος συνεχίζει να αποζητά την ποιότητα, την καλή εξυπηρέτηση και την επικοινωνία με τον μπάρμαν ή τους γύρω του.

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

―Πες μας κάποια πράγματα για τα χαρακτηριστικά της μπίρας. Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή;

Η μπίρα (στην ελληνική ζύθος), αποτελεί ένα ελαφρά αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από φυσικά συστατικά όπως νερόκριθάρι (ή άλλα δημητριακά), ζύμη (μαγιά) και λυκίσκο.

Πολλά είναι τα είδη της μπίρας, γύρω στα 50, με διαφορετικές γεύσεις και χαρακτηριστικά. Ο βασικός παράγοντας της κατηγοριοποίησης της μπίρας εξαρτάται από το είδος της ζύμωσης κατά την παραγωγή της. Επίσης, δευτερεύοντες παράγοντες είναι ο τρόπος παραγωγής και ο τόπος προέλευσης.

Τι είναι αυτό που κάνει μια lager μπίρα ξεχωριστή; Facebook Twitter

Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι το χρώμα, η γεύση και το άρωμά της τα όποια εξαρτώνται από τα παραπάνω. Οι Lager είναι οι γνωστές σε όλους μας «ξανθές» μπίρες, χαμηλής ζυμώσεως. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι περισσότερες μπίρες. Ελαφριές με έντονη την αίσθηση του ανθρακικού, περιέχουν μαγιά, η οποία κατά την ζύμωσή τους κατακάθεται στον πυθμένα του δοχείου ζύμωσης (βυθοζύμες).

―Ποια μπίρα θεωρείς ότι έχει αυτά τα χαρακτηριστικά;

Η μπίρα Heineken έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά (χρώμα, γεύση άρωμα και είδος ζύμωσης) που την κατατάσσουν ως μια από τις καλύτερες στην κατηγορία Lager!

―Πόσο δημοφιλής είναι η Heineken και που νομίζεις ότι οφείλεται αυτό;

Η Heineken είναι μια ανοιχτόχρωμη ξανθιά Premium Lager μπίρα με πλούσια διεθνή παρουσίαση καθώς διατίθεται σε 192 χώρες. Η μοναδικότητά της οφείλεται σεμια ειδική μαγιά (A-yeast) που την κάνει ξεχωριστή σε άρωμα και γεύση! Έχει γεμάτη γεύση και διακριτικό άρωμα λυκίσκου και βύνης . Συνοδεύεται άριστα με ποικιλία τυριών και αλλαντικών, ψητά λαχανικά διάφορα είδη κρέατος καθώς και με ζυμαρικά.

#MoreBehindTheStar

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Nothing Days / Τα σαλιγκάρια και ένα λάθος αιώνων που οφείλει να διορθωθεί

Από την πιο αρχαία καλλιέργεια στην ιστορία μέχρι τις γκουρμέ, ακριβές εκδοχές τους, τα σαλιγκάρια κατέληξαν από βασική τροφή να γίνουν υποτιμημένη και σπάνια, και η αφορμή για τοξικά σχόλια στα social media.
M. HULOT
Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ