Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Στο Beluga για ρεβεγιόν!

Ο all day artistic πολυχώρος της Τρούμπας με την εντυπωσιακή σάλα, το επιβλητικό μπαρ και την αποκάλυψη που λέγεται γυάλινο δάπεδο και ξεδιπλώνει στα πόδια σου τα αρχαία τείχη του Πειραιά είναι πάντα σε γιορτινή διάθεση με τόσα events που φιλοξενεί. Ειδικά τις μέρες των εορτών, όμως, το Beluga σε καλεί σε ακόμα πιο μαγικές βραδιές την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με τον σεφ να ετοιμάζει δύο διαφορετικά υπέροχα μενού.

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Tο Beluga σε καλεί σε ακόμα πιο μαγικές βραδιές την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Μενού Χριστουγέννων

Κοκτέιλ καλωσορίσματος: Balthazar με Beefeater Gin, αφρό παπαρούνας, ροζ γκρέιπφρουτ, κόκκινο γλυκό βερμούτ, lime και τόνικ

Σούπα πατάτας με λάδι τρούφας

Ριζότο με ταλιάτα πάπιας

Σαλάτα Waldorf με μήλο, σέλερι και καρύδι

Σορμπέ ουίσκι με αλμυρή καραμέλα

Καρέ από Iberic μαγειρεμένο σε κενό αέρος, πουρές κάστανο, πράσινα σπαράγγια και σάλτσα από μανιτάρια πορτσίνι

Σοκολατίνα

*55 ευρώ/άτομο

Μενού Πρωτοχρονιάς

Καλωσόρισμα με κοκτέιλ Golden Elixir από Ρrosecco, Grand Marnier, Gordon Rouge, ανανά, γρεναδίνη, φύλλα χρυσού

Σούπα καρότο αρωματισμένη με τζίντζερ και τραγανό προσούτο

Κανελόνι πράσινου μήλου με καβούρι και μπρικ

Σαλάτα ανάμεικτη με βατόμουρα και νιφάδες κατσικίσιου τυριού

Σορμπέ σαμπάνιας

Φιλέτο μοσχάρι με πουρέ πατάτας με τρούφα και σάλτσα από κρασί Πόρτο

Τάρτα κάστανο

*60 ευρώ/άτομο

Beluga, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505, Facebook

Gilly

Χριστούγεννα στο πανέμορφο ιταλικό μπιστρό του Πειραιά

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Τα πρωτεία κατέχουν οι φημισμένες πίτσες του μαγαζιού και τα σπιτικά καλτσόνε.

Αν την περίοδο των γιορτών βρεθείτε στον Πειραιά, επισκεφτείτε το Gilly. Ένας φωτεινός, πολύχρωμος χώρος με μαρμάρινα τραπέζια και έπιπλα εποχής, εμπνευσμένος από τις δεκαετίες του '50 και του '60, δημιουργεί μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα. Από το πρωί οι φρεσκοκομμένοι μυρωδάτοι καφέδες από τα χεράκια των βραβευμένων baristas του, οι τάρτες, η πεντανόστιμη πάστα-φλόρα, οι βιολογικές μπάρες με αγνά υλικά και τo βιολογικό γιαούρτι με γκρανόλα θα σας φτιάξουν την μέρα. Αν πάλι πεινάτε και θέλετε ένα γευστικό σνακ, επιλέξτε ανάμεσα σε υπέροχα σάντουιτς και ποικιλίες ιταλικών αλλαντικών και τυριών που μπορείτε να δημιουργήσετε, επιλέγοντας από τη βιτρίνα του μαγαζιού. Για να απογειωθεί η γιορτινή διάθεση που ταιριάζει στο κλίμα των ημερών, πρέπει να δοκιμάσει κανείς και το κυρίως μενού του Gilly. Τα πρωτεία κατέχουν οι φημισμένες πίτσες του μαγαζιού και τα σπιτικά καλτσόνε.

Παράλληλα, το μενού απογειώνεται με τα λαχταριστά αντιπάστι, τα ριζότι και τις γευστικότατες σαλάτες. Όλα τα πιάτα βρίσκονται υπό τη φροντίδα του διάσημου σεφ Χρήστου Τζιέρα. Και για τις νυχτερινές γιορτινές εξόδους, το Gilly είναι εδώ για να προσφέρει μια όμορφη βραδιά. Ένα ποτήρι κρασί, συνοδευμένο με αντιπάστι από την Ιταλία, η κατάλληλη μουσική και η γιορτινή ατμόσφαιρα θα απογειώσουν τη νύχτα σας.


Extra tip: Μην ξεχάσετε, φεύγοντας, να επιλέξετε κάποια από τα εποχικά είδη δώρων, όπως ιταλικά μπισκότα, αμαρετίνι, πανετόνε, σοκολάτες κ.ά.

Gilly, Πειραιάς, Βασιλέως Γεωργίου & Καραΐσκου, 210 4111530

Zambri

Στο Zambri για ρεβεγιόν

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
To Zambri μας υποδέχεται με το πιο ζεστό Christmas mood και δύο σπέσιαλ μενού για τα ρεβεγιόν.

Η πιο εξωτική αποικία γεύσεων στην Κηφισιά, που φημίζεται για τον καφέ της, «φόρεσε» τα γιορτινά της και μας υποδέχεται με το πιο ζεστό Christmas mood και δύο σπέσιαλ μενού για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που θα λατρέψουν και οι πιο απαιτητικοί ουρανίσκοι.

Μενού παραμονής Χριστουγέννων

Welcome drink με ποτήρι σαμπάνιας

Βελουτέ γλυκοπατάτας με αφρό μαστίχας και λάδι τρούφας

Γαλλικό τυρί brie με μαρμελάδα βατόμουρο

Christmas duck: Ανάμεικτη σαλάτα με φιλέτο πάπιας, αποξηραμένα φρούτα, flakes γραβιέρας και σος πορτοκαλιού

Σορμπέ σαμπάνιας αρωματισμένο με τριαντάφυλλο

Χριστουγεννιάτικο φιλέτο γαλοπούλας με γέμιση πουρέ σελινόριζας και σάλτσα massala ή φιλέτο από ζαρκάδι με δαμάσκηνα, πουρέ σελινόριζας και σάλτσα hoisin

Mιλφέιγ καραμέλας

*70 ευρώ το άτομο

Μενού παραμονής Πρωτοχρονιάς

Welcome drink με ποτήρι σαμπάνιας

Σούπα topinambour με καραβιδοουρά και κρέμα τρούφας

Escalopes με φουαγκρά με πουρέ καρότου, περγαμόντο και μαστιχοτύρι

Σαλάτα ρόκα με κανταΐφι μους φέτας, φράουλα, σύκα και ντρέσινγκ μελιού

Σορμπέ ουίσκι με αλατισμένη καραμέλα

Medallion φιλέτο γάλακτος με σάλτσα από White Beech μανιτάρια ή

Φιλέτο μαύρου χοίρου με πουρέ κάστανου και σάλτσα πορτοκάλι

Σούπα ζεστής σοκολάτας με γλυκά μπαχαρικά και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης

*70 ευρώ ανά άτομο

Zambri, Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, 210 6230063, Facebook

Madama

Madama σημαίνει κάθε μέρα πάρτι!

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Σήμα κατατεθέν το κατακόκκινο σκηνικό, τα ανατρεπτικά κοκτέιλ και η μεγάλη μπάρα, ιδανική για socializing και νέες γνωριμίες.

Πόσες ξέφρενες βραδιές χωράνε στο πρόγραμμά σας; Πολλές, αφού στη Madama η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο επτά ημέρες την εβδομάδα! Κατηφορίστε προς την πιο hot περιοχή του Πειραιά, την Τρούμπα, και αφήστε τη Madama να σας ψιθυρίσει το μυστικό για αξέχαστες στιγμές! Ο δρόμος θα σας βγάλει από μόνος του κοντά της. Ακολουθήστε τον παλμό της μουσικής, δείτε τις πιο δυνατές παρουσίες της πόλης να κατευθύνονται προς τη Madama και μπείτε αμέσως στo κλίμα! Φανατικοί θαμώνες, καινούργιες φάτσες και αγαπημένοι φίλοι, όλοι γίνονται μια παρέα. Καμιά απουσία δεν δικαιολογείται, αφού για δεύτερη χρονιά οι καλύτεροι guest DJs ετοιμάζουν το απόλυτο σκηνικό γιορτής! Από τις 12:00 το μεσημέρι για καφέ ή για drinks μετά τη δουλειά ως το επόμενο πρωί, η Madama κρατάει το κέφι στα ύψη. Σήμα κατατεθέν το κατακόκκινο σκηνικό, τα ανατρεπτικά κοκτέιλ και η μεγάλη μπάρα, ιδανική για socializing και νέες γνωριμίες. Η μουσική δυναμώνει, ο χρόνος σταματά και η γιορτή συνεχίζεται μέχρι να φανεί το φως του ήλιου. Αυτό σημαίνει πραγματική, all-week διασκέδαση στη Madama! Αφήστε τη Madama να σας παρασύρει με τον ρυθμό της και την παραμονή των Χριστουγέννων σε ένα ξέφρενο εορταστικό πάρτι που θα απογειώσει το κέφι μας, όπως μόνο αυτή ξέρει! Και για παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Madama φοράει τα γιορτινά της, στήνει τον λαμπρότερο αποχαιρετισμό της χρονιάς και υπόσχεται μια βραδιά γεμάτη χορό, έκσταση και αισθησιασμό.

Madama, Μεραρχίας 9 & Φίλωνος 101, 210 4174591, Facebook

De Sxara

Ο νέος προορισμός των meat lovers βρίσκεται στην Κηφισιά

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Tο De Sxara θα έλεγε κανείς πως είναι η ελληνική εκδοχή του εστιατορίου του διάσημου Salt Bae.

Ένα νέο spot για τους φίλους του κρέατος μας συστήθηκε πρόσφατα στην Κηφισιά και αν δεν το έχετε γνωρίσει ακόμα, σπεύσατε! Το De Sxara θα έλεγε κανείς πως είναι η ελληνική εκδοχή του εστιατορίου του διάσημου Salt Bae κι αυτό το διαπιστώνεις τόσο με τη γεύση των «ψαγμένων» του κρεάτων όσο και με τον τρόπο παρουσίασής τους. Στην όμορφη σάλα του με την επιβλητική οροφή και το ανοιχτό κελάρι που φιλοξενεί περίπου 50 ετικέτες από ελληνικά κρασιά θα γευτείς από από T-Bone που ψήνεται μπροστά στα μάτια σου μέχρι το γιαπωνέζικο Wagyu, αλλά και μια σειρά από λαχταριστά ορεκτικά, όπως ο πύργος πατάτας από φρέσκα τσιπς με διάφορα ελληνικά τυριά και σος.

Extra tip: Μέχρι τις 6 το απόγευμα σερβίρει μαγειρευτά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

De Sxara, Αγίου Τρύφωνος 15, Κηφισιά, 210 8080647, Facebook / Instagram

Barbarossa Athens

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

New Year's Eve Menu

• Ποτήρι Prosecco

• Εορταστικό καλάθι Dinkel ψωμιού με καρύδια και αποξηραμένα φρούτα

• Μπουγιαμπέσα με γαρίδες, φιλέτο σκορπίνας και μενταγιόν αστακού

• Σαλάτα Lyonnais με speck, μπισκότο από παλαιωμένη γραβιέρα Πάρου και τρίμμα αυγοτάραχου

• Χτένια ψητά στη σχάρα με βούτυρο αστακού

• Ριζότο με άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα

• Φιλέτο μόσχου με φουαγκρά, σάλτσα μπέρμπον και πατάτες dauphinoise

• Κορμός σοκολάτας γάλακτος με pâte à choux

• Ποτήρι σαμπάνιας

• Εσπρέσο

Τιμή ανά άτομο 80

Gazi College

Το στέκι που μας έμαθε ότι το φαΐ είναι κάτι παραπάνω από μια γευστική εμπειρία

Μέρες γιορτής στα πιο αγαπημένα στέκια της Αθήνας Facebook Twitter
Στο Gazi College η απόλαυση διαρκεί όλη τη μέρα.

Με τρία μαγαζιά σε Αθήνα, Πειραιά και Γλυφάδα, το Gazi College από το 2010 έχει αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το φαγητό. Πρώτα απ' όλα, η απόλαυση ξεκινάει από το μάτι. Φωτεινές υδρόγειες σφαίρες, αιωρούμενα μπουκάλια, λέξεις γραμμένες πάνω σε μαυροπίνακες αλλά και μια μεγάλη, αληθινή βιβλιοθήκη αιχμαλωτίζουν την όραση. Και αφού χορτάσει το μάτι, σειρά έχει βεβαίως το στομάχι. Με τις πιο νόστιμες συνταγές απ' όλες τις γωνιές του πλανήτη, οι executive chefs Μιχάλης Φανερωμένος και Γιώργος Πρίντεζης υπόσχονται να «αποπλανήσουν» κάθε ουρανίσκο, ενώ ο βραβευμένος pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης σε οδηγεί στις πιο γλυκές αμαρτίες. Πριν όμως έρθουν στο πιάτο σου οι λιχουδιές, θα τις έχεις λαχταρήσει, βλέποντάς τες να ετοιμάζονται στην ανοιχτή κουζίνα του μαγαζιού.

Στο Gazi College, βέβαια, η απόλαυση διαρκεί όλη τη μέρα. Από το πρωί με φρεσκοκομμένο καφέ και πλούσιο πρωινό, μέχρι τη νύχτα, που στη μπάρα στήνεται μια ολόκληρη γιορτή, συνοδεία των υπέροχων κοκτέιλ τoυ Δημήτρη Πολάτου. Και μην ξεχνάτε τη δυνατότητα delivery ή take-away.

Extra tip: Αν έχετε ήδη λατρέψει το weekend brunch του Gazi College, τότε θα ενθουσιαστείτε με τα festive brunches των γιορτών (25/12: Αθήνα 8:00, Γλυφάδα 8:00, Πειραιάς 7:00. 1/1: Αθήνα 8:00, Γλυφάδα 8:00, Πειραιάς 5:00). Από το πρωί ανοιχτά.

Gazi College, Περσεφόνης 53, Αθήνα, 210 3422112 / Γρηγορίου Λαμπράκη 117, Πειραιάς, 210 4100612 / Γρηγορίου Λαμπράκη 5, Γλυφάδα, 210 8982723, www.gazicollege.gr, Facebook, Instagram, You Tube

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM