Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
0
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Με το που θα διαβείς το κατώφλι του Beluga, αμέσως θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα η ατμοσφαιρική διακόσμηση...

Η συνοικία της Τρούμπας, κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, έχει πλούσια ιστορία από τις αρχές του εικοστού αιώνα. Μια ιστορία με γραφικότητα και σκληρή πραγματικότητα, με παρανομία και βαριές, κακόφημες πτυχές, αλλά και εικόνες που αποτέλεσαν έμπνευση για τον κινηματογράφο, τη μουσική, τη λογοτεχνία. Εδώ και αρκετά χρόνια η περιοχή κινείται σε μάλλον χαμηλούς τόνους τη νύχτα, όμως φαίνεται ότι κάτι θα αλλάξει. Αν επισκεφθείς το Beluga, το νέο bar-restaurant που φτιάχτηκε εκεί, δεν μπορεί παρά να πειστείς ότι η μεταβολή αυτή έχει ξεκινήσει ήδη. Το Beluga μπορεί να αποτελέσει το εγχείρημα-σταθμό για την αναβάθμιση ολόκληρης της πασίγνωστης συνοικίας του Πειραιά. Η επιλογή του concept και η υλοποίησή του είναι τόσο εξαιρετικές και το αποτέλεσμα τόσο ισχυρό, που από μόνο του το νέο bar-restaurant μπορεί να κάνει την περιοχή προορισμό διασκέδασης.

Με το που θα διαβείς το κατώφλι του Beluga, αμέσως θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα η ατμοσφαιρική διακόσμηση. Ο μεγάλος χώρος και η ιστορία της περιοχής χάρισε έμπνευση στον Πειραιώτη διακοσμητή Νίκο Σκοπελίτη που σχεδίασε τα εντυπωσιακά φωτιστικά και χάρισε έναν αέρα «retro science fiction». Kάλυψε τη μία πλευρά με ένα μεταλλικό γλυπτό με γεωμετρικά σχήματα που παραπέμπει στον Ολλανδό ζωγράφο Πίιτ Μοντριάν, του οποίου η τέχνη έχει εμπνεύσει και τον Γάλλο μόδιστρο Ιβ Σεν Λοράν. Η μεγάλη μπάρα είναι εντυπωσιακή, με το φωτισμένο μινιόν γυάλινο ασανσέρ που φιλοξενεί τα premium ποτά να είναι σε κίνηση, ανάλογα με τις παραγγελίες – ωραία ιδέα. Στο βάθος, το εστιατόριο είναι λίγο υπερυψωμένο, με το γυάλινο δάπεδο να αποκαλύπτει σε επίπεδα ένα κομμάτι από τα αρχαία τείχη του Πειραιά. Είναι μαγικό και συνάμα μοναδικό να αισθάνεσαι ότι κάτω από τα πόδια σου βρίσκεται ιστορία 2.500 ετών. Δίπλα στη σάλα ανακαλύπτεις έναν μυστικό κήπο για τις ηλιόλουστες μέρες. Το πατάρι πάνω από την είσοδο θυμίζει σκηνικό από «κόκκινα φανάρια», φόρος τιμής στην Τρούμπα, μια προσέγγιση που υποστηρίζεται από ζωντανά events.

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Η ζουμερή, μοσχαρίσια ταλιάτα, ψημένη διακριτικά στο γκριλ, σερβίρεται με φύλλα τραγανής ρόκας και φλοίδες παρμεζάνας...

Εκεί, λοιπόν, σε αυτό το γοητευτικό περιβάλλον με τις ωραίες μουσικές που ανεβάζουν το κέφι και ενισχύουν τη ζεστή φιλοξενία, θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα που ετοιμάζει με κέφι ο σεφ Στράτος Κουλέλης. Αρχή με καρπάτσιο από φρέσκο λαβράκι λεπτοκομμένο, με μεταξένια υφή, ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, φινόκιο, ροζ πιπέρι και μια «πινελιά» λάδι λευκής τρούφας που ανεβάζει γευστικά την ένταση του πιάτου (€12,50). Προκλητικές ήρθαν οι Tiger γαρίδες τεμπούρα με spicy mayo, ραντισμένες με μαυροκούκι (€14,5). Τρώγονται με μεγάλη ευχαρίστηση, αφήνοντας μια πικάντικη επίγευση. Η δροσερή, πράσινη σαλάτα συνοδεύεται με μαριναρισμένα φιλετάκια φρέσκου σολομού, ψημένα ανάλαφρα, και ενισχύεται με καλοφτιαγμένη σάλτσα ρεμουλάντ (€11). Είναι ωραία αρτυμένη και κάθε μπουκιά είναι απολαυστική. Πριν περάσουμε στα κυρίως, ένα αρωματικό σορμπέ μάνγκο με ξύσμα λάιμ είναι ό,τι πρέπει για να σας προετοιμάσει για τις λαχταριστές φρέσκες ταλιατέλες με γαρίδες, τσόριθο, τσίλι και εστραγκόν (€16,50). Ένα πιάτο καλοφτιαγμένο και γευστικό. Η ζουμερή, μοσχαρίσια ταλιάτα, ψημένη διακριτικά στο γκριλ, σερβίρεται με φύλλα τραγανής ρόκας και φλοίδες παρμεζάνας (€16,50). Τη διαφορά στη γεύση κάνουν οι σταγόνες από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από την Αρχαία Ολυμπία, παραγωγή του ιδιόκτητη του Beluga, Σπύρου Μητρόπουλου, που με τον συνέταιρό του Σάββα Παντελίδη φροντίζουν με ζέση και την πιο μικρή λεπτομέρεια για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τη σούπα σοκολάτας με σάλτσα από φρούτα του δάσους (€7,50), που είναι θεϊκή. Στο Beluga θα περάσεις όμορφα, θα πιεις ωραία κοκτέιλ, θα φας καλά, θα κάνεις κέφι με τη μουσική και θα αισθανθείς ότι σε περιποιήθηκαν αληθινά. Αξίζει να μπει στην ατζέντα σου.

Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Ο μεγάλος χώρος και η ιστορία της περιοχής χάρισε έμπνευση στον Πειραιώτη διακοσμητή Νίκο Σκοπελίτη που σχεδίασε τα εντυπωσιακά φωτιστικά και χάρισε έναν αέρα «retro science fiction»...
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Κατεβήκαμε στον Πειραιά για το εξαιρετικό Beluga Facebook Twitter
Στο Beluga θα περάσεις όμορφα, θα πιεις ωραία κοκτέιλ, θα φας καλά, θα κάνεις κέφι με τη μουσική και θα αισθανθείς ότι σε περιποιήθηκαν αληθινά. Αξίζει να μπει στην ατζέντα σου...

☛ Beluga, 2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, 210 4116505

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Χριστουγεννιάτικος κορμός, μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται στα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Γεύση / Χριστουγεννιάτικος κορμός, ένα σοκολατένιο έπος. Εδώ οι καλύτεροι

Ξεκίνησε ως ένα ρολό παντεσπάνι με αφράτη σοκολάτα γκανάς και ζάχαρη άχνη, σύμβολο της καλοτυχίας. Πλέον κάθε ζαχαροπλάστης κάνει μια δική του παραλλαγή, μετατρέποντάς το σε γλυκό έργο τέχνης.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
«Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το Αμύνταιο είναι το El Dorado της ελληνικής αμπελουργίας»

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης η εμβληματική προσωπικότητα του ελληνικού κρασιού, ο Άγγελος Ιατρίδης, εξηγεί ότι πήγε στο Αμύνταιο πριν από τριάντα χρόνια επειδή είδε ότι θα άντεχε στην κλιματική αλλαγή και μιλάει για τη μεγάλη ανάπτυξη του Κτήματος Άλφα από τα 4.000 στρέμματα στα 14.000.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Η εποχή του Ευχέλαιου της μεσογειακής διατροφής ή Τα μυστήρια της εποχής της ελιάς

Γεύση / Ελιές με χταπόδι: Στο Αιγαίο τις φτιάχνουν απλά, όπως τις μαντινάδες

Κολυμπάτες, ελίδια, κλαστάδες, σταφιδολιές, ψαρολιές, κουροπολιές, νερατζολιές: όπως και να την πεις, η ελιά παραμένει ένα μικρό σύμβολο του μεσογειακού πολιτισμού. Mε το χταπόδι πώς ταιριάζει;
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ