Γεύση

Γεύση Facebook Twitter
Empanadas
0

» Πρέπεινα ομολογήσω ότι πάντα ήμουν επιφυλακτικόςστις κάθε είδους εθνικές κουζίνες, κιαυτό γιατί στις περιπτώσεις που δεν έχωεπισκεφτεί τη χώρα και δεν γνωρίζω απόπρώτο χέρι τις γεύσεις, νιώθω λίγοεξαπατημένος. Έχω την αίσθηση ότι δενξέρω όλη την αλήθεια και ότι αυτό πουσερβίρεται έχει μία τουριστική διάθεση.Όπως δεν θα ξεχάσω την εμπειρία μου σεελληνικό εστιατόριο στο Μόντρεαλ, όπουως βασικό ατού του μενού μού παρουσιάστηκεσουβλάκι από χτένια -λες και αν δεν φάωχτένια στην Αθήνα δύο με τρεις φορέςτην εβδομάδα δεν ζω- και για γλυκόγαλακτομπούρεκο, που με άνεση θα έλεγαότι ήταν το χειρότερο γλυκό που έχωδοκιμάσει ποτέ στη ζωή μου. Έτσι, ότανέχεις χαρεί μέσα στα χρόνια τις milonga καιτο nuevo tango του Άστορ Πιατσόλα και τατραγούδια του Κάρλος Γαρδέλ, σε προκαλείνα επισκεφτείς το νεότευκτο El Bandoneon στοΜεταξουργείο. Το τάνγκο στο ΜπουένοςΆϊρες ευδοκιμούσε στα μπουρδέλα τωνκακόφημων συνοικιών του, οπότε, όσο καιαν έχει αλλάξει σήμερα το Μεταξουργείο,φαντάζει ως ο ιδανικός τόπος για ένατέτοιο εστιατόριο. Το σκηνικό ανάλογο,αφού υπό τους ήχους του μπαντονεόν τουΈκτορ Σίλβα ζευγάρια χορεύουν στηνειδικά σχεδιασμένη σκηνή, ενώ από τοτραπέζι σου παρελαύνουν εξαιρετικέςεκδοχές της προβολέτα με γλυκιάκαραμελωμένη sauce, τα άψογα μαριναρισμένακρεατικά -εάν είστε vegetarian ίσως να αλλάξετεστάση απέναντι στο θέμα- τις περίφημεςempanadas και τα ψητά λαχανικά. Μαγικόςχώρος, αυθεντικός, καλό φαγητό και γιατίόχι, με ένα ποτήρι παραπάνω μπορείτε ναδοκιμάσετε και τις επιδόσεις σας στοτάνγκο. Δεν είναι τυχαίο που ο ΧούλιοΜπόκα έδωσε εκεί τις συνεντεύξεις τουτην περασμένη Τετάρτη.

» Καιενώ περιμένω κάθε καλοκαίρι αυτό τομικρό διάστημα που υπάρχουν σε αφθονίατα σύκα, ώστε να καταπιέσω τους γύρω μουμε το εκπληκτικό σπαγγέτι με σύκα καικάρι, το φθινόπωρο έχω μία άνεση όσοναφορά τα μήλα, τα οποία πέρα από τις όσεςεφαρμογές τους σε φαγητά και γλυκά στηνκαρδιά έχουν μία ειδική θέση όχι τόσογια την κλασική tarte tatin, αλλά για μία δικήμου version της νοστιμότατης νορμανδικήςτάρτας με αχλάδι, το οποίο αντικαθιστώμε μήλο. Τώρα που τα φρέσκα μήλα είναιάφθονα και όχι αυτά τα μαραγκιασμέναπου μας πουλάνε αργότερα από τα ψυγεία,ακολουθήστε τα βασικά βήματα μία απλήςpate, ως βάση, με άρωμα βανίλιας, μία κλασικήκρέμα αμυγδάλου για γέμιση, τα μήλαφυσικά, και για επικάλυψη σιρόπι απότην αγαπημένη σας μαρμελάδα, αραιωμένημε ένα eau de vie ή καλύτερα λίγο kirsch, και τααποτελέσματα θα είναι θεαματικά.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM