Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
1

[Από τον Θανάση Χαραμή]

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

Η ομάδα Food4Good και το Βιτάμ γιορτάσαν το Σάββατο το πρωί την Παγκόσμια Ημέρα Κέικ στον κήπο του six d.o.g.s.

Ένας υπέροχος μπουφές με πεντανόστιμα και θεαματικά φρεσκοψημένα γλυκά και αλμυρά κέικ, είχε στηθεί από νωρίς. Περίπου 350 Αθηναίοι φρόντισαν ώστε να αδειάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται και συνέβαλαν με το συμβολικό εισιτήριο των 5 ευρώ ώστε να ενισχυθεί το σημαντικό έργο της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Παιδιών -Νοητικά Υστερούντων.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Μιλήσαμε με την Έυα Μονοχάρη [www.funkycook.gr] η οποία είναι και η διοργανώτρια του Food for Good by Food Bloggers και της ζητήσαμε να μάθουμε καμιά καλή συνταγή τόσο για κέικ όσο και για το πώς μπορείς με μερικά αυγά, ζάχαρη και ένα φούρνο να φανείς χρήσιμος σε κάποιους που έχουν ανάγκη.

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

" Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ψησίματος από το Βιταμ. Eίναι μια γιορτή όπου γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Μαΐου κάθε χρόνο και το φετινό της κόνσεπτ ήταν εσύ για ποιον θα ψήσεις ένα κέικ. Εμείς ψήσαμε για τα παιδιά της pegkap και το πολύ σημαντικό έργο που γίνεται από τον οργανισμό.


Ψήσαμε λοιπόν για καλό σκοπό περίπου 2000 μερίδες και 19 μοναδικά κέικ. Κάθε event μας συνήθως υποστηρίζεται από μια εταιρεία κι εμείς το συνδυάζουμε με ένα κόνσεπτ σύμφωνα με το προϊόν του υποστηρικτή. Είναι πολύ σημαντικό που οι εταιρείες ανταποκρίνονται και έχουν την διάθεση μέσα από τις δράσεις μας να βοηθήσουν κόσμο που το έχει ανάγκη.


Στην ουσία συνδυάζεται η δική μας εμφάνιση στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, η ανάγκη της εταιρείας να επικοινωνήσει στους καταναλωτές το προϊόν που έτσι και αλλιώς θα το έκανε με κάποιον τρόπο και τελικά όλα δείχνουν ότι το φαγητό μπορεί μέσα από μια όμορφη συνάντηση όπου όλοι περνούν καλά, να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας."

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη


Κάθε φορά στο μαγείρεμα βοηθούν bloggers, editors αλλά και όποιος εθελοντής θέλει...Μέχρι στιγμής όλες μας οι δράσεις είναι ένας μπουφές με κόστος 5 ευρώ όπου το κοινό τρώει όσο σπιτικό φαγητό θέλει. Στο ΙΔΕΑ μαγειρέψαμε δωρεάν για εκατό άστεγους τα οποία τα μοιράσαμε κιόλας στον καθέναν ξεχωριστά.  Ήταν συγκλονιστικό να νιώθεις πόσος κόσμος βρίσκεται σε ανάγκη και πόσο μια μερίδα φαγητό μπορεί να ανακουφίσει κάποιον άνθρωπο και ας ακούγεται «λίγο».

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη
Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη


Με τον καιρό θα δείτε και άλλες δράσεις να πραγματοποιούνται. Οι χώροι που πραγματοποιούνται τα event, μας παραχωρούνται δωρεάν και έτσι έχουμε την δυνατότητα όλα τα έσοδα να πηγαίνουν υπέρ αυτών που βοηθάμε! Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες για όλους αλλά « το φαγητό μπορεί...»


Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη



Θα αποκαλύψω πρώτη φορά στο LIFO.gr και την επόμενή μας δράση. Είναι 1η Ιουνιου στο Κωπηλατοδρόμειο στο Σχοινιά στο φεστιβάλ Ευ Ζην που γίνεται για δεύτερη χρονιά και το διοργανώνουν οι Surfers 4 Life, μια ομάδα που στηρίζει συλλόγους που σχετίζονται με καρκινοπαθείς όπου καταφέρνουν να επιβιώνουν από τον καρκίνο, αλλά και τις οικογένειες τους.


Mας προσκάλεσαν να μαγειρέψουμε σχεδόν για 3000 κόσμο ενώ θα συμμετάσχουν 500 αθλητές, θα διεξαχθούν διάφορα αθλήματα, ομιλίες και το φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία.


Το περιμένω πως και πως γιατί αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για την ομάδα food4good!

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Άρτεμις Τσίπη

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Πούπα Νικολαϊδου / Pupa's Design

 

Το φαγητό μπορεί! Κέικ για καλό σκοπό στην αυλή του six d.o.g.s. Facebook Twitter
Φωτογραφία: Tόνια Τ./ LIFO

 

 

 

Την ιδέα μοιράζονται και υποστηρίζουν οι:


Ελένη Βονισάκου: The Foodie Corner www.thefoodiecorner.gr
Εύα Μονοχάρη: Funky cook www.funkycook.gr
Αθηνά Πάνου: Sugar Buzz www.santie-athina.blogspot.gr
Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου-Μαραγκουδάκη:Sabor www.saborconna.blogspot.com
Έλενα Σμπώκου: Elena's Cooking www.elenascooking.blogspot.com
Άρτεμις Τσίπη: Wonderfoodland www.wonderfoodland.gr
Μαριλίτα Χατζηβασιλείου: Gourmelita www.gourmelita.blogspot.com

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT
Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά.

Το κρασί με απλά λόγια / Εκπέμπει SOS ο ελληνικός αμπελώνας; Ο γκουρού της αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς απαντά

Ο καθηγητής αμπελουργίας Στέφανος Κουνδουράς εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κατάσταση που επικρατεί στον ελληνικό αμπελοοινικό κόσμο αυτήν τη στιγμή.
THE LIFO TEAM
CHECK Manari:

Γεύση / Manari: O Άρης Βεζενές έφτιαξε την ταβέρνα που έλειπε από το κέντρο

Με βλέμμα στην παράδοση, βελτιώνοντας όσα μπορούν να αναβαθμιστούν σε μια ταβέρνα το 2024 χωρίς να «κλοτσάνε», ο μεγάλος restaurateur προσφέρει κλασικά ταβερνίσια και προσιτά πιάτα, «μπινελίκια» και παϊδάκια-λουκούμια που θα ψήνονται στο κέντρο της πόλης - πράγμα σπάνιο πια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια