Balthazar, σταθερή αξία μέσα στα χρόνια

Balthazar, σταθερή αξία μέσα στα χρόνια Facebook Twitter
Μια αίσθηση πολυτέλειας δημιουργείται χάρη στο εκλεπτυσμένο και αποτελεσματικό σέρβις που εξασφαλίζεται από την ομάδα της σάλας...
0

Σταθερή και διαχρονική είναι η αξία του Balthazar στον χάρτη της διασκέδασης. Η γοητεία του νεοκλασικού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το ιστορικό bar-restaurant της πόλης ανανεώθηκε με την καινούργια εσωτερική διαμόρφωση του χώρου. Μια μεγάλη μπάρα κυριαρχεί στη μία πλευρά, εντυπωσιάζοντας με τον υπέροχο φωτισμό, ενώ στη σάλα υπάρχει διακριτική πολυτέλεια. Μια αντίστοιχη αίσθηση πολυτέλειας δημιουργείται χάρη στο εκλεπτυσμένο και αποτελεσματικό σέρβις που εξασφαλίζεται από την ομάδα της σάλας. Το δυνατό χαρτί της κουζίνας είναι ο Χριστόφορος Πέσκιας που έχει στήσει ένα μενού παιχνιδιάρικο, με κλασικές εμπνεύσεις που απογειώνονται με εξωτικές πινελιές.

Στο τραπέζι προσγειώνεται η σαλάτα κινόα, που συνδυάζεται γευστικά με αρακά, αγγούρι, αβοκάντο και ντρέσινγκ μέλι, μουστάρδα και λεμόνι (€11). Είναι δροσερή, ορεκτική, με την κινόα άψογα φτιαγμένη και τρώγεται ευχάριστα. Ωραία ιδέα είναι η σαλάτα με άγρια χόρτα που ο σεφ σερβίρει με τερίνα μανούρι και φιστίκι και βινεγκρέτ ξίδι από ρόδι (€13). Ένα παιχνίδι υφών και εναλλαγών γεύσης που υπογραμμίζει η οξύτητα της βινεγκρέτ. Ο Πέσκιας συνδυάζει με τέχνη τα γιαπωνέζικα υλικά με τα ελληνικά, όπως στο μοσχαρίσιο τατάκι με σταμναγκάθι που λούζεται σε σάλτσα πόνζου και σέλινο (€16). Μπορεί κάποιες προτάσεις του καταλόγου να είναι εντυπωσιακές, όμως δοκιμάζοντας τα πιάτα αντιλαμβάνεσαι ότι είναι σοφά μελετημένα. Η χοιρινή πανσέτα μαρινάρεται και καραμελώνει σε miso, έρχεται με κρουστή σάρκα, χυμώδης, και δένει γευστικά με τον πουρέ παντζάρι που συνοδεύει το πιάτο (€17). Και εκεί που ζαλίζεσαι από τον ανατρεπτικό συνδυασμό ασιατικών και ελληνικών υλικών έρχεται ένας εύγευστος, πληθωρικής νοστιμιάς κόκορας κοκκινιστός με χυλοπίτες (€18) και σε προσγειώνει στη μανιάτικη μαμαδίστικη κουζίνα. Αυτός είναι ο Πέσκιας, έχει τον τρόπο να σε γοητεύει με το φαγητό του. Στο Balthazar, μετά το δείπνο σου, μπορείς να συνεχίσεις με κοκτέιλ και να αφεθείς στις ατμοσφαιρικές μουσικές.

Balthazar, σταθερή αξία μέσα στα χρόνια Facebook Twitter

☛ Balthazar, Τσόχα 27, 210 6412300

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ