4 συνταγές για σπιτικό παγωτό ξυλάκι

4 συνταγές για σπιτικό παγωτό ξυλάκι Facebook Twitter
0
4 συνταγές για σπιτικό παγωτό ξυλάκι Facebook Twitter
Ένας καλός συνδυασμός είναι λεπτές φέτες από ακτινίδιο, κομμάτια από φράουλες, μύρτιλο και φραμπουάζ.

Σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια. Έχει συνήθως γεύση φρούτου, είναι δροσερό και ελαφρύ. Θυμάσαι να προσπαθείς να το φας γρήγορα για να μη λιώσει, θυμάσαι και τον παράξενο πόνο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού από την απότομη κατανάλωση. Το παγωτό ξυλάκι εξακολουθεί να υπάρχει, εξακολουθεί να εξελίσσεται ως είδος, με τα ψυγεία των περιπτέρων να είναι γεμάτα από τα πιο παράξενα παγωτά, που το μόνο κοινό σημείο τους είναι το «ξυλάκι» που κρατά τις κρέμες, τις σοκολάτες, τα παγωμένα σορμπέ και άλλα πολλά. Η τάση θέλει φέτος να φτιάχνεις παγωτό ξυλάκι στο σπίτι και υπάρχουν άπειρες συνταγές για σπιτικό παγωτό ξυλάκι. Δυο-τρία βασικά: χρειάζεσαι τα ειδικά καλούπια, αν θες το παγωτό σου να μοιάζει με αυτά του εμπορίου. Αν δεν έχεις, ψάξε τα ντουλάπια της κουζίνας σου, όλο και κάποια μικρά, στενά ποτήρια θα έχεις που να ταιριάζουν. Ξυλάκια θα βρεις στα σούπερ-μάρκετ και στα εξειδικευμένα καταστήματα που διαθέτουν εξοπλισμό κουζίνας. Όποιος κι αν είναι ο συνδυασμός, πρώτα βάλ' τα καμιά ώρα στην κατάψυξη για να παγώσουν και να σφίξει το μείγμα και μετά τοποθέτησε το ξυλάκι στο κάθε καλούπι. Έτσι, θα παραμείνει όρθιο μέσα σε κάθε παγωτό. Tα «ξυλάκια» χρειάζονται ένα γερό εξάωρο στην κατάψυξη πριν να είναι έτοιμα για φάγωμα. Αυτές είναι τέσσερις συνταγές που θα αγαπήσετε κι εσείς. Δεν δίνω ποσότητες, δίνω μόνο υλικά και τρόπο παρασκευής, είναι πανεύκολες!


Σε κάθε καλούπι βάλτε κομμάτια από φρούτα. Αυτοσχεδιάστε. Ένας καλός συνδυασμός είναι λεπτές φέτες από ακτινίδιο, κομμάτια από φράουλες, μύρτιλο και φραμπουάζ. Γεμίζουμε τα καλούπια με νερό καρύδας και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.


Προσθέτουμε ζάχαρη και εσάνς βανίλιας σε ποσότητα γιαουρτιού. Παράλληλα, φτιάχνουμε πολτούς από φρούτα (φράουλες, ροδάκινα ή όποιο άλλο φρούτο θέλουμε), στους οποίους προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται. Εναλλάσσουμε τα μείγματα στα καλούπια: γιαούρτι, φράουλα, γιαούρτι, ροδάκινο.


Σε μπλέντερ αλέθουμε φράουλες με λίγη ζάχαρη. Περνάμε το μείγμα από σήτα και προσθέτουμε προσέκο ή άλλο αφρώδες κρασί. Αδειάζουμε το μείγμα στα καλούπια και παγώνουμε.


Όλοι οι χυμοί φρούτων γίνονται άνετα παγωτό ξυλάκι. Αν έχετε υπομονή, φτιάξτε πολύχρωμα ξυλάκια, παγώνοντας σταδιακά το κάθε επίπεδο και δημιουργώντας διαφορετικά επίπεδα για κάθε καλούπι.

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όσους ντολμάδες και να φάω, δεν τους χορταίνω ποτέ»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / «Όσους ντολμάδες και να φάω, δεν τους χορταίνω»

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τις βροχερές χειμωνιάτικες μέρες οι ωραίες αναμνήσεις, κατά προτίμηση oι γευστικές, φέρνουν τις αλκυονίδες. Αν όχι, λίγοι κεφτέδες μπορεί να βοηθήσουν.
ΡΕΜΙ
Από την Πάτρα στην Καλιφόρνια: Το συναρπαστικό ταξίδι της πρώτης Ελληνίδας Master of Wine

Το κρασί με απλά λόγια / Όλγα Crawford Καραπάνου: Η πρώτη Ελληνίδα Master of Wine

Μιλά στη LifO για τη διαδρομή ζωής και καριέρας που την οδήγησε από τα παιδικά της όνειρα στην Ελλάδα μέχρι την κορυφή του παγκόσμιου οινικού στερεώματος και καταθέτει τη δική της ματιά για το μέλλον του κρασιού σε έναν κόσμο που αλλάζει.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Γεύση / Souvlakination: Ένας Ελληνοκύπριος που αγαπάει πολύ το σουβλάκι

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς στο δημοφιλές προφίλ του στο Instagram έχει στόχο να καταγράψει το ελληνικό σουβλάκι σε κάθε μέρος της γης, διασώζοντας μέρος της γαστρονομικής ιστορίας στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και όπου ζουν Έλληνες.
M. HULOT
Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema, στις Βρυξέλλες, κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Το κρασί με απλά λόγια / Μάνος Μακρυγιαννάκης: «Στο Philema κάνουν ουρά για ξινόμαυρο και ξινόχοντρο»

Ο «πρεσβευτής» της ελληνικής κουζίνας στις Βρυξέλλες, αναπολεί τα παιδικά του Χριστούγεννα στην Κρήτη και μιλά για τον ρόλο του Philema – του εστιατορίου που εδώ και έντεκα χρόνια προσφέρει στους «καλεσμένους» του αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικά κρασιά.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Στον «Σήφη» ξέρουν από καλή κρητική κουζίνα

Γεύση / Στον «Σήφη» για γαμοπίλαφο και αυγά με στάκα και απάκι

Εδώ και σχεδόν πέντε δεκαετίες, μια οικογενειακή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, με την κυρά-Φωφώ σταθερά στο τιμόνι, σερβίρει φαγητά και μεζέδες όπως ακριβώς θα τους έβρισκες σε ένα αυθεντικό κρητικό καφενείο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ