τοπ 10: world menu

τοπ 10: world menu Facebook Twitter
4

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

 

Έκλεισα τον κύκλο 'φαγητό' για την imatioθiki (προς το παρόν δηλαδή) με μια φωτογράφιση στο σπίτι του Marko Rossi. Πρώτα ήρθε η φήμη του και μετά ο ίδιος δηλαδή. Θυμάμαι να μου λένε φίλοι μου γιατί δεν είμαι τις Κυριακές στο Nixon να δοκιμάζω το υπέροχο brunch που σερβίρει εκεί ο ταλαντούχος chef. Τους απαντούσα ότι τίποτα δεν θα μου στερούσε τον ύπνο μου. Και έκανα λάθος.
Πέρα από το συγκεκριμένο μαγαζί όμως, έμεινα έκπληκτη με την θέληση και την φαντασία που έχει αυτό το παιδί, αν μάθετε την ηλικία του και μετά τι κάνει θα μείνετε άφωνοι.
Ο Marko, λοιπόν, με υποδέχτηκε στο σπίτι του στο κέντρο της πόλης, και μου μίλησε για το πόσο αγαπάει το φαγητό, χαρακτηρίζοντας ανασφάλεια το να πνίγεις ένα πιάτο στα τυριά και τα bacon και δηλώνοντας ότι αν θέλεις να λέγεσαι σεφ, πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή, από το να φυτέψεις τα λαχανικά σου και να μεγαλώσεις τα δικά σου ζώα μέχρι να τα μαγειρέψεις όλα αυτά.
Στη συνέχεια ανακάλυψα ότι ολόκληρος ο κόσμος χωράει στο μυαλό του και στην κουζίνα του, αφού μέσα από την Gastronoic Collectiva αλλά και τις δικές του προσωπικές δουλειές πάντα θα ανοίξει τους ορίζοντές του, αλλά και τους γευστικούς ορίζοντες όσων γεύονται τα θαύματά του.
Για αυτό το τοπ τεν του ζήτησα να μου φτιάξει ένα γεύμα δέκα πιάτων που προέρχονται από διαφορετικές κουζίνες και χώρες του κόσμου.

 

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

τοπ 10: world menu Facebook Twitter

 

. τοπ τεν: world menu .

από τον Marko Rossi

 

1. Amuse bouche από πατάτες kumara και sour cream

(Maori,  Νέα Ζηλανδία)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


2. Gulerod og appelsuppe σούπα βελουτέ με καρότα και μήλο

(Δανία)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


3. Cheviche από λαυράκι με λάιμ, κόλιανδρο και τσίλι

(Περού)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


4. Empanadas με τόνο, καλαμπόκι και τυρί

(Χιλή)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


5. Σαλάτα με λαχανικά, καρπός λίτσι και dressing βανίλιας

(Μαδαγασκάρη)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


6. Μοσχαράκι σοτέ με μανιτάρια, πατάτες ρόστι και σάλτσα πάπρικας

(Ελβετία)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


7. Μπανάνες plantains και κρέμα καραμέλας dulce di leche

(Κούβα)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


8. Mimolette με κριτσίνια και chutney από αχλάδι

(Γαλλία) 

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


9. Πραλίνες με φουντούκι

(Βέλγιο)

τοπ 10: world menu Facebook Twitter


10. Φρέσκος καφές

(Εκουαδόρ)

 

 

Περισσότεος Marko Rossi εδώ. 

Μόδα & Στυλ
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rachel Scott: Η ωμή ενέργεια των Τροπικών στη Νέα Υόρκη

Μόδα & Στυλ / Rachel Scott: Η ωμή ενέργεια των Τροπικών στη Νέα Υόρκη

Η πολυβραβευμένη σχεδιάστρια του cult brand Diotima μόλις ανέλαβε τα καλλιτεχνικά ηνία στους Proenza Schouler, φέρνοντας ανάγλυφες υφές, χειροποίητες λεπτομέρειες και ένα διάχυτο sexiness, και παράλληλα μια ιδέα για το τι περιμένουμε από τη μόδα σήμερα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Collection D: H νέα συλλογή της Phoebe Philo προοιωνίζεται τη μεγάλη επιστροφή της Couture στη μόδα

Μόδα & Στυλ / Phoebe Philo: H ιέρεια της ήσυχης πολυτέλειας ανεβάζει την ένταση

​Με γλυπτικά τζάκετ, φραμπαλάδες και παντελόνια που σέρνονται, η σχεδιάστρια που ξέρει πώς να δίνει στις γυναίκες κάτι κομψό και συνάμα στραπατσαρισμένο ξαναδείχνει τον παλιό της ατρόμητο ’90s εαυτό και ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη επιστροφή της couture στη μόδα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Giorgio Armani: «Η κομψότητα δεν είναι για να σε προσέχουν αλλά για να σε θυμούνται»

Απώλειες / Giorgio Armani: «Η κομψότητα δεν είναι για να σε προσέχουν αλλά για να σε θυμούνται»

Ένας αληθινός τιτάνας της μόδας έφυγε στα 91 του χρόνια, παραδίδοντας στην ιστορία της μόδας ένα συγκλονιστικό αρχείο ένδυσης του 20ού αιώνα και μια multi-billion αυτοκρατορία που πρεσβεύει την ήσυχη κομψότητα σε κάθε πτυχή του τρόπου ζωής.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Είναι καλή στιγμή για ένα κραγιόν να κοστίζει 160 δολάρια; Η Louis Vuitton έτσι νομίζει.

Μόδα & Στυλ / Είναι καλή στιγμή για ένα κραγιόν να κοστίζει 160 δολάρια; Η Louis Vuitton έτσι νομίζει

Το λανσάρισμα της πρώτης συλλογής μακιγιάζ του οίκου μόδας πυροδότησε μια ζωηρή συζήτηση για τις τιμές των εταιρειών και τα όριά τους. Θα μεταφραστεί αυτός ο θόρυβος σε πωλήσεις; Μήπως το μεγαλύτερο brand πολυτελείας έκανε λανθασμένους υπολογισμούς;  
THE LIFO TEAM
Yves Saint Laurent: «Το Μαρακές άνοιξε τα μάτια μου στο χρώμα»

Μόδα & Στυλ / Yves Saint Laurent: «Το Μαρακές άνοιξε τα μάτια μου στο χρώμα»

Σήμερα, στα γενέθλιά του, θυμόμαστε τον μελαγχολικό βασιλιά της γαλλικής couture μέσα από τη διαδρομή του στο Μαρόκο, που δεν υπήρξε απλώς ένας τόπος ελευθερίας αλλά και η μούσα του στη ζωή και στη δουλειά.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Ελληνικό design: Υπάρχει και αυτή είναι η ιστορία του

Μόδα & Στυλ / Η ιδέα της Ελλάδας στη μόδα: ένα στοίχημα που επιτέλους αποδίδει

Πώς μια χούφτα brands και fashion insiders πήραν την απόφαση να χτίσουν πάνω στα αχαρτογράφητα νερά της «ελληνικότητας» και να μιλήσουν με όρους σύγχρονου design και marketing γι’ αυτό που θα μπορούσε να είναι το ελληνικό προϊόν στη διεθνή μόδα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Παρίσι, ανδρικές συλλογές, Άνοιξη/Καλοκαίρι 2026: Σορτς και see through 

Μόδα & Στυλ / Πιτζάμες, διαφάνειες, κοντά σορτς: Το Παρίσι δείχνει τον δρόμο για τον άνδρα του 2026

Πέντε σχεδιαστές με διαφορετική ματιά για τον νέο άντρα σχεδίασαν τη φιγούρα του για το ερχόμενο καλοκαίρι με παστέλ αλλά και έντονους τόνους, με τολμηρές duffle bags και μια διάχυτη θηλυκότητα.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ

σχόλια

2 σχόλια
Με ποιά λογική μια γυναίκα νομιμοποιείται να τιγκάρει την ζωή της με καλλυντικά ενώ ένας άντρας όχι;...Ετσι αντιδρούσαν και το '30 για τις γυναίκες που τολμούσαν να βάλουν ...παντελόνια...